5,1 11 tys. ocen
5,1 10 1 11374
4,5 11 krytyków
Hi Way
powrót do forum filmu Hi Way

Nuda, tandeta, podróba ...

użytkownik usunięty

Kolejny nuuudny, tani film polski. Autor próbował, niestety tylko próbował stworzyć coś podobnego do Monty Phytona czy Rejsu. Ja osobiście bardzo lubię "odjechane" filmy/komedie. Nie cierpię iść do kina i się nudzić, albo co gorsze wysilać umysłowo :) .Bez przesady oczywiście. W tym przypadku jeśli miał to być film bardzo ambitny z humorem na wysokim poziomie, to dlaczego reklamowany jest jak każda inna "głupia" komedia? Można było w reklamie zaznaczyć, że to będzie ektra ambitna nuda! Zostałem lekko oszukany. Straciłem pieniądze, a najważniejsze, że i czas.

ocenił(a) film na 10

Hmm nie lubisz mysleć w kinie. No cóż szczerze gratuluję krytyku filmowy :)

no to jak nie lubisz myslec w kinie to nie zabieraj glosu na filmwebie tylko na czacie dla nastolatkow w pokoju pt."kolejna zajefajna kretynska komedie dzis zobaczylem"

użytkownik usunięty
Pietia_6

Pietia85 nie na temat ten Twój komentarz. Sądzac z jego treści jesteś nastolatkiem korzystającym z czatów dla nastolatków :):) I gościu nie mów mi co mam robić i gdzie się udać.

ok, ale najpierw ty, gosciu, nie krytykuj bez sensu filmu ktorego nie pojales (a ze nie pojales to jak w banku bo nawet zwiastunu nie pojales) :):)

ocenił(a) film na 1
Pietia_6

Ha ale mu dowaliles/las...
Ktorego nie pojal?
A co tu jest to pojmowania, quasi absurdalna sieczka nazwana filmem?

użytkownik usunięty
Pietia_6

...rzeczywiście jest co pojmować ! Niepojęte jest, że Polski film (i nie tylko) jest na samym dnie. Nawet muzyka w polskich filmach nie jest Polska. Jeszcze nie słyszałem w np. filmie amerykańskim obcojęzycznej piosenki.

ocenił(a) film na 10

"Jeszcze nie słyszałem w np. filmie amerykańskim obcojęzycznej piosenki."

..jak sie ogląda takie gówno jakie masz w ulubionych typu plan lotu , alienki i predatorki (TO JEST TANDETA,KICZ I CHAŁTURA!!) ale jak lubisz co sie dziwic...przykład z brzegu "Inside Man" pierwszy song jezeli ogladales "znafco"...Na samym dnie to jestes ty,twoj gust i twoja "wiedza" filmowa pajacyku!

ocenił(a) film na 10
Ssij

Co sie dziwic kolega daje 10 "Mr. and Mrs. Smith" wszystko jasne....

ocenił(a) film na 7
Ssij_2

Akurat muzyak jest polska , ale nie po Polsku. Łatwo można rozpoznać głos osoby która śpiewa na początku.....

ocenił(a) film na 1
Ssij_2

A co masz cos przeciwko "Mr. and Mrs. Smith" pewnie jest gorsze od "Kubusia Puchatka" i tak bardzo cie to boli bo ktoś ogląda inne filmy niż ty?
Widze że masz podobne upodobanie co kolega "krzywousty" i lubisz osądzać ludzi po tym jakie filmy lubią może więc umówcie sie razem na kawe i wymięcie poglądy zamiast rozpisywać sie tutaj.

Ssij

Wspalnale, cudownie! tak z ciekawości wszystkich, z którymi sięnie zgadzacie wyzywacie od pajaców? Słyszeliście mili państwo o czymśtakim jak wolność słowa? Kolega wyraził swój pogląd na temat twego arcy-ambitnego- podobno- filmu i miał do tego prawo, co nie daje Wam prawa do mieszania tego krytycznie nastwionego jegomościa z błotem. Trochę kultury, arcy-oświeceni panowie, dobrze?

:) w "Mieście aniołów" jest hmm.. może nie piosenka, ale modlitwa w języku polskim:D O ile dobrze pamiętam to "Zdrowaś Maryjo"

ocenił(a) film na 9

no wlasnie to jest niezrozumienie tematu ;) Ja nie chce nic udowadniac i przekonywac, ale muzyka w tym filmie jest bardzo wazna bo zrobiona przez Basinskiego i odnosi sie do jego wczesniejszych poczynan. Jak ktos mial przyjmnosc ogladac jakis program mumio to wie o co chodzi.

ocenił(a) film na 1
Pietia_6

"nie lubisz myslec w kinie to nie zabieraj glosu na filmwebie"
A wy dwaj pewnie tak sie zamyśleliście na seansie że was Hi Way rozśmieszył HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAH

ocenił(a) film na 9

[cutuj]
Zostałem lekko oszukany. Straciłem pieniądze
[/cytuj]

może powinny zainteresować się tym odpowiednie służby?

użytkownik usunięty
witya

ten film to mniej niż dno, nie ma tu nic z absurdu jak monty python, porównuywać to to grzech

Kompletne dno to nie jest. Ale co za dużo to nie zdrowo, Dla mnie "Mumiowy" humor jest dobry w 3-4 minutowych skeczach. Ale niektóre sceny były fajne ("ale ja nie znam tej piosenki":P). No i jeśli ktoś nie lubi humory panów z Mumio, to mu się nie spodoba. I nie znaczy, że jesli ktoś nie lubi Mumio, to nie rozumie ludzie, zrozumcie.

użytkownik usunięty
Zdenio

fakt oni są fajni w reklamach, ale dla mnie ten film to nuda jakiej dawno nie zaaznałam

Akurat z muzyką toś pan za daleko zaszedł, bo właściwie przed rozwojem maksymalnie komercyjnych kiczów jak Tylko mnie kochaj czy tej dennej kontynuacji Nigdy w życiu, w polskich filmach... nie było innej muzyki od polskiej (co wcale nie było takie złe...). A w ogóle, film nie miał byc potraktowany jako komedia. Polecam wywiad z Jackiem Borusińskim na stronach filmwebu. Film nie był może najwyższych lotów, ale też nie wymagajmy od amatorów cudów.

ocenił(a) film na 1

"fakt oni są fajni w reklamach" - nie zgadzam sie ja nie wiem jak ktoś mógł ich do telewizji wpuścić????

użytkownik usunięty

A teraz dla relaksu po ciężkich dyskusjach za i przeciw, konkurs: Ile razy pojawił się na ekranie "Dariusz Basiński" w filmie MI-III ?
;)

powiem wam coś mądrego - za Komuny robiło się lepsze filmy

filmu nie widziałem wiec sie nie wypowiem, ale jak trzyma poziom reklam i skeczy Mumio to zapewne ogladne.

P.S do Pythonów i tak im dalekoo wiec nie ma co porównywać - to 2 rozne typy humoru choc na 1 rzut oka podobne.

ocenił(a) film na 1

Koszmarny film. Zasnąłem dzięki czemu przynajmniej nie dłużył się. Ale publika najwyraźniej wiedziała, że film musi być dobry i śmieszny, bo smiała się z rzeczy kompletnie niesmiesznych - no cóż, zapłacili to i się chcieli bawić. Szerokim łukiem omijać.

użytkownik usunięty
Frank_Zappatrzony

fakt, tylko że u mnie przede mną ktośtam zasnął a reszta (jakieś trzu osoby) się śmiały z byle czego, ja tam byłam bliska zaśnięcia a co do komunizmu, jedno tza polsce przyznać wtedy robiła ŚMIESXZNE KOMEDIE a teraz... szkoda gadać

ocenił(a) film na 3

tak, za komuny faktycznie mielismy dobre absurdalne komedie! i jeszcze musze ci przyznac racje - porownanie do Monty'ego Python'a jest dla Python'ow obrazliwe :)