5,1 11 tys. ocen
5,1 10 1 11374
4,5 11 krytyków
Hi Way
powrót do forum filmu Hi Way

Co wy gadacie! TEN FILM JEST ABSURDALNIE GENIALNY! 11/10
Gdy zobaczyłem ten film pierwszy raz też wydawało mi się, że dno. Potem znowu zobaczyłem go w telewizji i nie mogłem się oderwać! Naszpikowany tekstami które powinny być już kultowe: "...no co by tu pokazać: półka pierwsza, druga i tu uwaga... trzecia.." albo "...mamy błoto na przegubie i z lekka resorujemy..." Teksty tak absurdalne i nie śmieszne, że normalnie można posrać się ze śmiechu. Do takich filmów trzeba dojrzeć... sens w absurdzie trzeba po prostu czuć.
Ja daję 11/10

ocenił(a) film na 8
a009

zgadzam się, świetny film. miejsce pierwsze na mojej liście najlepszych spośród niedocenionych. szkoda, chociaż rozumiem, że nie każdego bawi tak specyficzny humor

a009

Też daję 11/10. I szczerze mam gdzieś opinię na filmwebie, oraz to, że mało z kim mogę się na tym filmie pośmiać; najbardziej cieszy mnie, że film w ogóle powstał. A cieszyłabym się jeszcze bardziej, gdybym zdobyła ten profesjonalnie poliglotyczny soundtrack :)))))))))))

a009

Oj tak! Własnie sie zastanawiamy z mężem jak to możliwe,ze ten cudowny(cudownie absurdalnie abstrakcyjny) film nie kładzie na łopatki WSZYSTKICH.... Taaaaa,mnie tam śmieszy nawet mina, gest,a scena z wybraniem "najbardziej czerwonej" truskawki po prostu powala nas ze śmiechu ! Tak wiec pozdrawiam serdecznie wszystkich wielbicieli MUMIO,bo ten film to tak jak reklamy plusa,dzieki nim jest własnie fenomenalny! oczywiscie 11/10 ;-) P.S.Ogladamy Hi way srednio raz w roku juz od kilku lat:-D

ocenił(a) film na 10
petrababy

Dla mnie też film już kultowy! Pamiętam jak oglądałem go pierwszy raz w kinie i się mało nie posikałem ze śmiechu (nie mówiąc o tym że się popłakałem) przy tekście o pięknym głosie Kaszy Jaglanej i Drewnianego Chomika.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
a009

jak dla mnie bardzo niekinowy, ale ilość rozbrajających tekstów (dowcip o taternikach!!!) i ukrytych smaczków jest przytłaczająca :D dałbym nawet 9, gdyby film był nieco krótszy.

użytkownik usunięty
a009

Zgadzam sie w 200 procentach .... Andrzejku pamiętaj metoda lasera...

ocenił(a) film na 9
a009

te kamyszki troche na pilocik bym przyspieszył, .... ale co pan zrobi?? kamyków zabrakło...

ocenił(a) film na 8
a009

Film powala właśnie tym specyficznym poczuciem humoru. Tym surrealizmem, absurdem. I owszem - nie wszystkich. Ja ten film kocham. Chciałbym, by Mumio nakręcili coś jeszcze... Sceny z Markusem i Andrzejkiem są rewelacyjne. Posiłek kulinarnego egzorcysty - "jedzera" wymiata. No i ta impreza, na której pojawił się "tato".

ocenił(a) film na 7
a009

Rozumiem że ten film prezentuje specyficzne poczucie humoru, które mi akurat pasuje dlatego film wstrzelł się w moje gusta, jednak momentami jest nudny 7/10.

a009

Widziałem tylko połowę i nieźle się ubawiłem. Muszę obejrzeć cały film. Najlepszy moment jak łysy opowiada kawał : D

ocenił(a) film na 10
a009

Ge-nia-lny. Oglądałam z tysiąc razy i za każdym razem śmieszy mnie tak samo. A dowcip o taternikach - miazga! ;D