Film bardzo mi sie podobal i mysle, ze bedzie sie podobal ludziom, ktorzy tak jak ja uwielbiaja porzadny humor absurdu. Oczywiscie nie kazdy musi taki humor lubic, bo to kwestia gustu wiec nie jest to film dla kazdego, jednak mimo to polecam bo warto zobaczyc wreszcie po latach jakas zmiane w polskiej komedii. Dla mnie ten film jest prawdziwym mistrzostwem... tam zadna scena i zaden motyw nie znalazly sie przypadkowo - wszystko ma swoje znaczenie. Od poczatku do konca jest to inteligentna gra motywami i konwencjami i inteligentna zabawa z widzem. Spotkalem sie np. z opiniami ze komus nie podobala sie muzyka bo byla zagraniczna - a przeciez ta muzyka jest taka a nie inna nie bez powodu, jak niemal wszystko w tym filmie. Do gustu nie przypadl mi tylko skecz, w ktorym maly chlopiec udaje ojca ochrzaniajacego syna na imprezie - jakos mnie to nie "chwycilo" ale to maly szczegol. Cala reszta byla rozwalajaca. Stawiam 10/10. Haslo "film, ktory trzeba obejrzec 2 do 3 razy" nie jest wcale przesadzone :)