5,1 11 tys. ocen
5,1 10 1 11374
4,5 11 krytyków
Hi Way
powrót do forum filmu Hi Way

Dawno nie bylam na tak beznadziejnym filmie, a kocham polskie komedie. Kilka osób wyszło z seansu, ja dalam szanse i na caly film jeden moment mnie rozsmieszyl. To jednak chyba zbyt malo. NIE POLECAM ! ! !

ocenił(a) film na 10
Kluska_2

To nie jest komedia! Filmwebowicze źle podali. To film drogi, co widać wyraźnie. Widać tu jednak komediowe wstawki, ale nie wstawiono ich, aby śmieszyły. Mają, tak jak i cała reszta, nakłaniać do refleksji. O to chodziło twórcom filmu, a fakt, że twórcami są właśnie członkowie kabaretu "Mumio" to tylko pretekst, których wielu zniechęca. Zniechęca, bo nie potrafią się wgłębić w prawdziwą treść i przesłanie tego filmu.

ocenił(a) film na 6
Shiloh

"To nie jest komedia! Filmwebowicze źle podali. To film drogi, co widać wyraźnie. Widać tu jednak komediowe wstawki, ale nie wstawiono ich, aby śmieszyły. Mają, tak jak i cała reszta, nakłaniać do refleksji. O to chodziło twórcom filmu, a fakt, że twórcami są właśnie członkowie kabaretu "Mumio" to tylko pretekst, których wielu zniechęca. Zniechęca, bo nie potrafią się wgłębić w prawdziwą treść i przesłanie tego filmu"

Tego juz za duzo. Jestem fanem "Hi Way", ale mimo wszystko...:
- Zadne "komediowe wstawki" nie maja "naklaniac do refleksji. To sa
zwykle jaja, ktore jednych smiesza innych nie.
- "nie potrafią się wgłębić w prawdziwą treść i przesłanie tego filmu. "
tego juz zupelnie nie rozumiem. Nabijasz sie? Ten film nie ma
przeslania(i chwala Bogu! ;p), a samej tresci ma niewiele...
Co nie przeszkadza mu byc doskonala absurdalna komedia... :)

użytkownik usunięty
General_Minimus

Oj, ludzie takie bzdury piszą, że aż boli. Podziwiam, że jeszcze Ci się chce im coś tłumaczyć. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 6

... bo to jest szok jak ludzie potraktowali ten film. Wiekszosc przeklina albo pisze, ze to byla zenada bez zadnego uzasadnienia...
Ale jesli sie ktos doszukuje w "Hi Way" jakiejs "glebi" albo widzi w nim jakas "tresc" to jest przekret w druga strone... ;p ;p ;p

General_Minimus

Ten film ma skłaniać do refleksji drogi Kicku.

ocenił(a) film na 6
fullyawesome

Egzystencjonalnej refleksji... to jasne. ;p