Szczerze mówiąc, nie byłem pozytywnie nastawiony do HSM, ale dzięki TVP, która to za abonament, może spełniać swoją misję (guzik prawda:P), widziałem 1 i ostatnio 2. 3 nie widziałem i nie zamierzam oglądać, chyba że nie będzie nic w telewizji.
Czemu to sie podoba?
Może dziewczynom sie podoba, taki ulizany "laluś" Efron. No cóż, ja mam inne rozumienie kreowania swojego wizerunku na co dzień, ale mniejsza o to. Jeszcze rozumiałbym te zachwyty w kategorii wiekowej ok. 13-15, ale udzielalo sie to moim rówieśniczkom (19 lat). Wszytsko jest ładne, kolorowe, śpiewa sie ckliwe piosenki (które nawet mi sie podobają)-prawie jak Bollywood, opowiada się o problemach młodych ludzi, typu "kocham Cię, ale nie możemy być, razem, chyba że pod koniec filmu".
wszystko, to taka łatwa papka, tworzona dla mas. Rozumiem, że młodsi ode mnie, od małego wychowywali się już w takiej komercji, ale troszke mnie to smuci.
W sumie, niczego nie zmienie, ale troche mi lepiej jak to napisałem.
A skłoniła mnie do tego kompilacja bajek Walta Disneya na youtubie, którą przez przypadek obejrzałem, gdzie na "Królewnie Śnieżce" popłakałem się, czy żeby nie szukać tak daleko (nie jestem taki sędziwy) "Król Lew". Wtedy był artyzm, teraz jest chyba tylko wyrobnictwo :(
odpowiadajac na temat... TAK, Disnay zszedł na psy...
moim zdaniem film jest na poziomie do 13 lat.. ktos kto ma wiecej lepiej nie powinien sie przyznawac ze uwaza ten film za wartosciowy, czy jakikolwiek inny... podobnie jak ty zauwazulam ze to "trafia" rozniez do ludzi ktorzy maja po 18 czy 20 lat.. co wg mnie jest zenujace...
świetnie podsumowal ten film pan Pietras w bodajze ostatnim kinomaniaku... nawet tego nie ocenial... ogolnie mowiac zero gry aktorskiej, wszyscy sa piekni wszyscy sa utalentowani ale co z tego? komu sie to podoba i kogo to obchodzi? to nawet jakiegos wieszkego "przeszlania" nie ma jak to bywa w takich produkcjach..
jesli chodzi o bajki disnaya:D to przyznam naszlo mnie ostatnio by poogladac sobie te stare proste bajki Disnaya typu piekna i bestia krol lew (choc za nim nie przepadam) czy mulan.. poszlam do wyporzyczalni i stwierdzilam ze niestety juz ich nie ma... natomiast te nowe produkcje ktore wg mnie ani nie troche nie dorownuja tym starym prostym bajka (graficznie rowniez wg mnie byly lepsze... bardziej "bajkowe")
teraz to wszystko to samo i do tego mega komercyjne
Może niech poprzestaną na filmach animowanych albo niech zatrudnią lepszych aktorów, jak już chcą kręcić filmy :/