4,0 7,6 tys. ocen
4,0 10 1 7583
4,3 24 krytyków
Hiszpanka
powrót do forum filmu Hiszpanka

Ok, film na pewno nie spodoba się wszystkim, sama chyba wybiorę się drugi raz, żeby wszystko zrozumieć. No i na pewno po to, żeby jeszcze raz zobaczyć niektóre ujęcia na dużym ekranie - np sceny na statku - mega wrażenie! No i kostiumów nie można nie pochwalić - moim zdaniem trudno znaleźć taką jakość we wcześniejszych polskich produkcjach - znak, że coś się zmienia. Efekty specjalne, choć nie wszystkie, trzeba docenić. A muza kojarzy mi się z Harrym Potterem. Generalnie film odcina się od innych polskich produkcji, jak dla mnie to akurat zaleta, ale jak napisałam na początku, nie wszystkim to przypadnie do gustu. Osobiście kibicuje odważnym i nowatorskim projektom. Go Poland!

ocenił(a) film na 7
krokus_3

Na filmwebie od:
23 stycznia 2015
Dziękuję, dobranoc.

ocenił(a) film na 6
duraq

na filmwebie do 2009 ;) :

Uważam, że akurat zdjęcia, montaż i kostiumy są dużym atutem Hiszpanki. A może nie?

ocenił(a) film na 7
sheep_shot

Ok, na razie jesteś czysta... na razie : )
Filmu nie oceniam, ponieważ go nie widziałem. A mój post nie dotyczy nowych użytkowników, tylko nasłanej przez dystrybutorów klakierni, która masowo zakłada lewe konta żeby chwalić film. Widać to przy prawie każdej polskiej premierze i szczerze zniechęca mnie to do seansu, ponieważ pachnie szwindlem.