Byłem dziś (przypadkiem, bo przypadkiem) na planie tego (chyba) filmu. Co rozbawiło mnie
najbardziej to, to że kiedy zapytałem kogoś z ekipy kto jest reżyserem, usłyszałem "Łukasz
jakiś-tam" , pierwsza myśl - debiutant, ale wchodzę na filmweb i widzę, że ów Łukasz
debiutował w czasach kiedy ja bałem się ciemności i z dumą rysowałem szlaczki w zeszycie, a
poza tym jego filmy raczej nie powalają publiczności na kolana. To chyba oddaje najlepiej
poziom tej produkcji. Poza tym ta "dbałość" o szczegóły - na ścianie tabliczka z niemiecką
nazwą ulicy a obok, jakże współczesny, kabel od internetu. Ogólnie reżyser ma chyba bardzo
bardzo głęboko gdzieś detale, bo nie natrudzono się nawet, by w tzw strefie zero, pozdejmować
plastikowe tabliczki z napisami "informacja turystyczna" itp. - czyli szykuje się nam chyba
Polska odpowiedź na "Nosferatu Wampir" Herzoga, gdzie roiło się od tego typu tabliczek w
kadrze (naliczyłem 24).
Podsumowując, wydaje mi się, że szykuje się kolejna filmowa kupa, a inna kupa - pieniędzy
pójdzie w błoto (gdyż plan filmowy - ilość agregatów, ochroniarzy, statystów etc. robi wrażenie).
Ale może się mylę i będę pozytywnie zaskoczony - liczę na to.
"(...) poza tym jego filmy raczej nie powalają publiczności na kolana" . A widziałeś jakiś? Statystyki wśród widzów i krytyków też prowadziłeś? Barczyk jest dobrym, eksperymentującym reżyserem. Ja z niecierpliwością czekam na ten film, tym bardziej, że tłem wydarzeń będzie Poznań.
kabel to się komputerowo wytnie :P Ty być ludziom w bloku internet odciął, bo ci kabel przeszkadza ?!
w Poznaniu : ) Teraz chyba kręcą gdzieś na Ławicy, bo widać jakieś namioty, flagę czy cóś. Mega oświetlone to jest ;3
Film jest nagrywany w kilku miastach: Poznaniu, Wrocławiu, Gdyni i Pradze.
Wrocław robi w tym filmie za Londyn :-)
tyś chyba nie słyszał o postprodukcji chopie
cóż za impertynencja!
jeżeli nawet podglądanie ci nie wychodzi to strach pomyśleć jak z myśleniem. bez urazy
Myślę,że nie powinieneś zabierać głosu.Ktoś z twoim poziomem wiedzy powinien poczytać popytać może poszperać w googlach potem próbować znów zapytać i dopiero wypowiedzieć się ,że nie jesteś pewien bo masz tak mały zakres wiedzy i doświadczenia i dopiero oznnajmić i przeprosić ,że niestety nie masz nic do powiedzenia,myślę,że udzieliłem ci wystarczającej odopowiedzi na twoja impertynecję arogancję brak stylu i nieuctwo,oczywiście przepraszam za tak niepochlebne zdanie na temat twojej wypowiedzi ale nie dałeś najmniejszej szansy na jaką kolwiek pobłażliwość twego czynu.
Ps pozdrawiam pana Łukasza barczyka dyrektora wspaniałego reżysera i nowy duch w polskim filmmie myślę ,że słusznie dostał pan nagrodę za film np ,,Patrzę na ciebie Marysiu"
Pierwszy film udał się super, mam nadzieję , że wielkie pieniądze na Hiszpankę przełożą się na fajny efekt.
Chociaż może być też dziwnie i naiwnie, np. ten dr Abuse "rzucający urok" mnie niepokoi w sensie naiwności, ale mam nadzieję mylić się.
A kabel oczywiście wytnie się komputerowo.