Mi się podobnie tego że ten ale jak to z tym no to też tak trochę jakby potegować to będzie tego tam.
Co wy tak z tym Wesem? :) Ja nie widzę żadnych podobieństw. To po prostu kwestia montażu zwiastuna. Jak się postarać, to i z 'Lśnienia' można zrobić film w stylu Andersona: https://www.youtube.com/watch?v=uRu-Jife90w
Swoją droga - dwa zwiastuny 'Hiszpanki' sugerują dwa zupełnie różne filmy. ciekawe co z tego wyjdzie.
Sądziłem że to będzie jakiś typowy polski niskobudżetowy gniot historyczny aka Bitwa Warszawska. No, ale filmu w klimatach Wesa to się spodziewałem ;) Ciekawe co z tego wyjdzie.
Już nie przesadzajmy z tą niskobudżetowością "Bitwy", 5 mln euro to może niedużo w skali europejskiej, ale w Polsce koszty produkcji są też niższe. Szczególnie biorąc pod uwagę wykorzystanie zupełnie niepotrzebnej technologii 3D, która na pewno je tylko podniosła, choć nic nie wniosła.
"Hiszpanka" ma budżet do "Bitwy" porównywalny, więc to kwestia wykorzystania tych pieniędzy. No ale nie uprzedzajmy wypadków... nikt z nas jeszcze filmu nie widział.
Podobieństw do Andersona jednak i ja dopatrzyć się tu nie mogę. Odrobina symetrii w kilku ujęciach to jednak za mało.