Dwa świetne filmiki (jeden ok.30 min.) zawierające usunięte sceny z Thranduilem i nie tylko . Nie lada
gratka dla wielbicielek Lee Pace :)
http://v.youku.com/v_show/id_XODA4MjU0MTA0.html
http://v.qq.com/page/z/j/7/z01393z32j7.html
Hahaha <3 boksie, nie mogę ze śmiechu gdy jej moment gdy krasnoludy, Dwalin (chyba tak?) komentuje garderobę Thranduila ;D świetne!
Prawda, ubawiłam się oglądając to. Dawno nie widziałam planu na którym byłaby tak wesoła i rodzinna atmosfera a Lee po prostu tam błyszczy (dosłownie i w przenośni). W tym krótszym filmiku pierwsze sekundy w których Thranduil walczy wcisnęły mnie w fotel, będę teraz czekać na trzecią część jak na szpilkach. W dłuższym filmiku wygląda na to że wyciachali z DOS takie perełki, że aż serce boli... i krążą niestety wieści, że w DOS EE poza sceną z białym jeleniem nie będzie nic nowego co ma związek z Thranduilem :(
Ja też czekam na walczącego Thranduila :D. Niestety to prawda, że dodatkowych scen z nim nie ma :(. Nie rozumiem tego, nie popieram i w ogóle jestem przeciwna. Skoro robili już wersję rozszerzoną to co im szkodziło dorzucić tych kilka krótkich scen? I po co to pokazują teraz fanom? Żeby ich serca bolały? Bo mnie też to boli :(.
Abyś po parunastu latach dowiedziała się jak ostatnio w przypadku WP, że jest jeszcze tyle materiału i w sumie jeszcze nowsze rozszerzenie może wyjść ! Lubią ludzi dręczyć !;p
Wiesz co pomyślałam, że oni może to specjalnie zrobili, aby za 10 lat znów kasę zarobić na starym filmie dodając parę scen. Albo im teraz czasu nie starczyło na obrobienie całego materiału.
Chyba nawet nie kupię dvd z EE, bo niby po co, żeby więcej krasnoludów się naoglądać, Smauga lub Tauriel może, o nie dziękuję, mnie kręcą głównie elfy i przepadam za Bilbo i Gandalfem reszta jest dla mnie zapchajdziurą... A dodatki to i tak jakoś zdobędę. Ta scena rozmowy między Thranduilem i Legolasem gdy daje mu dwa dni jest niesamowita, tylko kilka dodatkowych sekund i było by przepięknie.
Mam tak samo. Elfy mnie kręcą (tylko nie Tauriel i Legolas), krasnoludy niekoniecznie, uwielbiam Bilba i Gandalfa a Thranduil jest niesamowity. W ogóle te sceny z nim są takie klimatyczne, te jego miny, wzrok...co Peterowi odbiło by go wycinać. Nie mogę tego pojąć.
Chyba nie są do końca świadomi siły oddziaływania Lee i nie doceniają tego. Gdyby przetrząsneli nieco neta wiedzieli by jak wielki fandom za nim stoi a tak ciągle traktują go jako tego drugoplanowego, niewiele wnoszącego. Uważają że za ciacha w tym filmie dziewczynom wystarczy Legolas, Kili czy taki Bard, no a Thranduil to tylko taka ciekawostka niewiele wpływająca na napędzenie tego biznesu... Inaczej już nie potrafię sobie tgo wytłumaczyć :(
Co do tych scen z nim to na mnie najbardziej działa jego głos, a zresztą to wszystko, dla mnie to 100% doskonałości i męskości :)
Głos to dopełnienie :). I pomyśleć, że faceci mówią, że jest ciotowaty :].
A na mnie ani Bard, ani Kili ani tym bardziej pulchny Legolas nie działa.
Bo wiesz, facet to taki łysy gość o grubym karku, w dresie i koniecznie napakowany, spocony i arogancki a tu taka śliczna blondyneczka ;)
http://38.media.tumblr.com/c4d6f095a61a00587f00a08dc192e805/tumblr_ndu7k3yR841rp cyd3o3_400.gif
Mmmm, nasza blondyneczka w akcji :)
Albo zobacz na ten zachęcający gest ;) http://aprilwindworld.tumblr.com/post/100607910780
Całkiem, całkiem :)
Mnie za to bawi to :)
http://38.media.tumblr.com/6521a520e02fee5f5e8fcde5d5f367ae/tumblr_ndt830vdRJ1re 3c2eo2_250.gif
Tym bardziej że gdzieś jest scena jak kładą na dole taki mały materac a Lee na to, że będzie w niego celował :D
No właśnie i do tego jeszcze z tym siku ;))) http://leepace-daily.tumblr.com/post/100612409705
Bądź co bądź to wycięcia tej sceny im nigdy nie wybaczę http://thrandhaldy.tumblr.com/post/100653136197/i-can-bring-her-back-you-have-tw o-days-in
Ja nie rozumiem wycięcia tej sceny. I pasuje i ma klimat. Co im się nie spodobało?
Ale jak to? Nie będzie więcej Thranduila w wersji rozszerzonej? Nawet jednej sceny? Ale dlaczego? Przecież to bez sensu, po co w ogóle kręcili z nimi więcej scen które widać w BTS skoro nie dodali jej do wersji rozszerzonej. Gdzie tu logika!? Mam złamane serce :(, specjalnie czekałam na więcej Króla Elfów. W wersji kinowej miałam niedosyt, czułam że gdzieś coś ucięli w Mrocznej Puszczy i takie sceny jak rozmowa krasnoludów z Thrandulem po ich pojmowaniu przez elfy i jak Legolas prosi ojca o pozwolenie w sprowadzeniu Tauriel są niezbędne. Wątek leśnych elfów jest przez to niespójny, a wydłużyli przez to (niepotrzebnie) inne nic nie wnoszące sceny.
Widzę koleżanka rozgoryczona jak i ja. Niestety nie ma ani jednej sceny więcej z Thranduilem :(. Też tego nie rozumiem bo sceny, które nam pokazano są dobre i w moim przekonaniu znaleźć w filmie się powinny. Nie wiem co kierowało Jacksonem. Tym bardziej, że te sceny są tak krótkie, że wiele tego filmu by nie wydłużyły a fanów ucieszyły. Osobiście sama czekałam na choć jedną dodatkową scenę z królem leśnych elfów. A teraz muszę się zadowolić nieobrobionymi scenami na zielonym tle :(.
Co za lipa :(. Takie dobre sceny by wyszły, gdyby je obrobili. Nie wiem co kierowało Jacksonem. Teraz już nie liczę żeby w Bitwie Pięciu Armii było lepiej, nawet jeśli Thranduil ma własny baner i plakat w materiałach promocyjnych.
Ojej nie mów tak :(. Ja się pocieszam, że zobaczymy tam sporo Thranduila. No bez kitu. Obok Bilba i Gandalfa to najlepsza postać do jasnej ciasnej :(
Och sorry za te podkłady pesymizmu, już biorę się w garść. Po prostu przeżyłam szok jak przeczytałam waszą dyskusję. Obejrzałam cały materiał z planu, zajarana, tak to super będzie wyglądało obrobione i wmontowane, a tu takie rozczarowanie. Nie zobaczymy tu fajnych brokatowych kiecek króla.
No właśnie Thranduil to jedna z najciekawszych postaci w Hobbicie, podkreślało już to wielu recenzentów, no i jak już wspomniała april_wind za tą postacią stoi olbrzymi fantom, wystarczy wejść na Tumblr czy Pinterest. Dziwne, że Jackson tego nie widzi.
Wiem co czujesz :(. Parę dni temu zobaczyłam scenę jak cała kompania staje przed Thranduilem i byłam zachwycona. To samo pomyślałam co Ty. I jeszcze, że to dopiero będzie super wyglądać obrobione w filmie. A na drugi dzień dowiedziałam się, że jej nie ma w EE.
Jackson chyba postawił bardziej na Legolasa niż Thranduila. Szkoda bo Legolas jest niewypałem w Hobbicie.
Obejrzałam jeszcze raz tą scenę gdzie Thranduil mówi Legolasowi, że ma 2 dni i być może wycięli ją ze względu na tą przepowiednię.
Być może, choć po obrobieniu mogła prezentować się naprawdę epicko z tymi widokami na Erebor z pałacu króla. Mnie najbardziej razi brak sceny jak krasnoludy stają przed obliczem króla. Bo w kinie czułam, że coś pominięto i jest niespójnie, że jak to złapali ich w tym lesie i od razu wtrącili do lochów jak barbarzyńcy i tylko Thorina wywołali na pogadankę. Podobnie było ze sceną w prologu Niezwykłej podróży. Nic dziwnego, że potem Thranduil jest uznawany za dupka z przerośnięty ego, nie znamy motywów jego działań, bo Jackson wszystko powycinał. Wolał pokazać elfickie kung fu Legolasa.
Nic dodaj nic ująć. Uważam podobnie. Ja byłam święcie przekonana, że scena jak krasnoludy stają przed obliczem Thranduila będzie pokazana. Tutaj motywu usunięcia tej sceny to już się w ogóle doszukać nie potrafię. Mam nadzieję, że Thranduil zostanie trochę zrehabilitowany w 3 części. Faktycznie do tej pory zrobiono z niego zadufanego głupka, do tego chciwego obojętnego na los innych. Przykre to trochę. Nigdy też nie zaakceptuję przełożenia Legolasa nad Thranduila. Ok rozumiem, że Legolas był znany publiczności wcześniej, ale Pace wykreował naprawdę ciekawą i przyciągającą uwagę postać, która zasłużyła na trochę więcej czasu na ekranie. Poza tym Legolas to takie właśnie tylko elfickie kung fu, zaś Thranduil intryguje swoim charakterem i chciałoby się o nim wiedzieć coś więcej.
Albo ta scenka jak PJ każe Lee siedzieć tam wysoko na swoim tronie i że mu tam doniosą obiad i wszystko co trzeba a ten symuluje, że mu się bardzo siku chce lub to z Orlando na koniec :)
Chyba nie oglądałam tego ale lubię wszystko co ma związek z LOTR więc kiedyś mam zamiar do tego wrócić i się zapoznać. Kończy się ekranizowanie Tolkiena więc pozostanie nam już tylko wracać do tego co było...
A masz jakieś namiary na to , może jest w sieci?
Dam znać jak znajde a teraz jak jeszcze nie widziałaś zobacz krótko rzecz ujmując film seana astina który mniej więcej opisuje jak było na planie WP. PJ jest tam najlepszy!
sprobuj przed adresem wpisac"ss". Np w youtube jest ta usługa. WQygląda to tak www.ssyoutube.
Kurcze, a tam jest taka dobra jakoś. Ściągnęłam z innej strony, ale tylko 20 minut i w kiepskiej jakości.
Może na YT ktoś to prześle, choćby w kawałkach. Coś już tam jest https://www.youtube.com/watch?v=WEldFIRB1pU
Z jakiej strony ściągnełaś?
hahahah końcówka wymiata, pijący Legolas na imprezie z tą czapeczką urodzinową na głowie ! ;D