PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249728
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Arkenstone?

ocenił(a) film na 8

A ja tak z innej beczki. nie słychać jakoś nic o arcyklejnocie. A w pustkowiu widzimy w pewnym momencie że Bilbo go w końcu zdobywa. Przynajmniej tak mi się wydaje - wygląda to tak jakby go złapał tuż przed założeniem pierścienia jednak kamera dosłownie tego nie pokazuje;) Jestem ciekawy czy ktoś z was to zauważył:) No chyba że to tylko ja mam takie wrażenie;)

ocenił(a) film na 7
Matriel777

też to zauważyłem pierścień arcyklejnot miał w prawej ręce

Matriel777

Biorąc pod uwagę zachowanie Bilba, gdy Thorin go zatrzymuje... chyba juz ten Arcyklejnot ma :)

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Ogólnie fajnie to zrobili:) ja mam wrażenie że to było celowe żeby zwykły widz o nim zapomniał pod koniec pustkowia:)

Matriel777

Zgadza się.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Oczywiście, że Bilbo ma arcyklejnot, zresztą ze zwiastunów i zdjęć z planu można przewidzieć, że będzie ukrywał ten fakt przed Thorinem, wymknie się i przekaże go Gandalfowi lub Thranduilowi - tak jak to było w książce. W soundtracku też często przewija się motyw arcyklejnotu.

Chyba masz rację :)

ocenił(a) film na 10
Matriel777

wydaje mi się ,że zwinął klejnot tuż po włożeniu pierścienia...to był moment zaskoczenia smoka. Dało to Hobbitowi jakieś 5 sekund na zabranie i ucieczkę zanim Smaug się ogarnął,że nic nie ma w paszczy. Potem już wiemy jak było, Thorin dobitnie pokazał jak mu zależy na Arcyklejnocie ponad wszystkim,więc Bilbo nie oddał go wiedząc co może zrobić z krasnoludem.

ocenił(a) film na 8
DaroO2222

Dokładnie:D A biorąc od uwagę to że Bilbo ma taką śmieszną za dużą szatę to łatwo mu go ukryć:D