http://www.theonering.net/torwp/2014/06/16/90060-some-clarification-of-the-hobbi t-trailer-situation/
Różnie z tym może być. Oby nie był dopiero pod koniec lipca.
A mnie sie wydaje że trailer wyjdzie 8 sierpnia przy premierze filmu "Epicentrum" zwłaszcza że w tym filmie gra Richard Armitage, według mnie to jest najbardziej prawdopodobne :)
Wiesz, pomyliłem się, bo nie biore pod uwagę tak odległych filmów. 8 sierpnia to za późno na zwiastun.
Nie przesadzaj 8 sierpnia to nie jest aż tak odległa data, to są tylko nie całe 2 miesiące zleci w mgnieniu oka
Ale zwiastun nie może być dalej niż na 5 miesiecy przed premierą. Na pewni nie będzie tak późno. O ile lipiec jeszcze wchodzi w gre (podobno "edytuja" jakieś efekty czy cos) to o tyle sierpien - nie.
No cóż zobaczymy jak to sie wszystko potoczy, czas pokaże, tylko kurcze boli mnie to że zapowiada się na to że czerwiec będzie kolejnym miesiącem bez żadnych informacji, no i strasznie mnie to martwi, jak z lipcem będzie tak samo to ja już sam nie wiem co o tym wszystkim myśleć.
No Jackson przesadza. Powiedział w kwietniu, ze w najblizszych miesiącach będzie sporo info. Liczyłem na to, ze te "sporo info" zapoczatkuje weekendowy Comic Con w Denver a tu nic.
To co wyprawia Jacskon to już jest przesada, na swoim FB on nie pisze już nic od jakichś 2 miesięcy, kiedyś potrafił wstawić pare wpisów w jeden dzień - a teraz? ZERO NIC
Pnowie z Waner Bros kiedyś i dzisiaj:
http://www.theonering.net/torwp/2014/06/16/90060-some-clarification-of-the-hobbi t-trailer-situation/
Jak dla mnie to jest dziwnie napisane. I ja z tego wnioskuję jasno:
Kampanie reklamową można rozpocząć:
Trailer nie może się pojawić wcześniej niż 5 miesięcy przed premierą
Plakaty i reszta nie wcześniej niż 4 miesiące przed.
Czyli jeśli WB nie zaznaczył że Hobbit jest jednym z dwóch wybranych filmów przez studio to zwiastun będzie najwcześniej 20 lipca. I być może pojawi się na na Comic-conie w San Diego.
No nie do konca, bo gdyby tak było, to nikt by na niego teraz nie oczekiwał, ani Polacy, ani Amerykanie, ani nikt.
Chyba nie do końca zrozumiałeś to co jest tam napisane.
Po zmianach NATO :D każdy film z premierą po 1 października musi dostosować się do wymogów.
Trailer nie może być dłuższy niż 2 minuty.
I nie może pojawić się wcześniej niż 5 miesięcy przed premierą. Wyraźnie tam jest to zaznaczone.
Jest jednak wzmianka że każde studio może wybrać 2 filmy na cały roku który nie będzie podlegał tym zasadą. I zarówno długość trailera jak i jego data premiery będą mogły pojawić się wcześniej.
Jednak nigdzie nie jest zaznaczone że studio WB zdecydowało się na to aby Hobbit był jednym z tych 2 filmów. A więc jeśli WB się nie zdecydowało trailer zobaczymy najwcześniej 20 lipca...BO TAKIE SĄ WYMOGI.
A być może zważywszy na to że czas wprowadzenia tych zasad jest późny to w tym roku nawet moze nie byc wyjątków
Zrozumiałem to dobrze. Licze na to, ze Hobbit będzie jedym z tych 2 filmów, dlatego oczekuję zwiastuna szybciej.
A ja ci mówię, że to mało prawdopodobne ponieważ pierwszym filmem od WB który dostał ta taryfę jest Interstellar.
Ludzie oczekują, bo są przyzwyczajeni że zwiastuny pojawiały się wcześniej. Ja sama o tych nowych zasadach dowiedziałam się 2 godziny temu. Ludzie o nich po prostu nie wiedzą.
Tak tylko wprowadziłeś wszystkich w błąd. Bo uparcie twierdziłeś, że zwiastun musi się pojawić NAJPÓŹNIEJ na 5 miesięcy przed premierą. A jest zupełnie inaczej. o 180 stopni wręcz. Według tych zasad trailer ma obowiązek pojawić się NIE WCZEŚNIEJ NIŻ 5 MIESIĘCY PRZED PREMIERĄ filmu.
Jesli te informacje wziąłeś z linku który mi wysłałeś to owszem wprowadziłeś w błąd bo źle zrozumiałeś tekst. A tam jest wyraźnie zaznaczone. Czyli cóż podsumowując. Nie ma się na co napalać bo być może zwiastun zobaczymy dopiero po 20 lipca.
Nie, takie info wyszło juz gdzies w lutym, tylko że było że napisane. Było po polsku, także nie mogłem się pomylic. Skąd miałem wiedzieć, ze to oni się pomylili...
A ja zaczynam tracić wiarę że Hobbit Bitwa Pięciu Armii zobaczymy w tym roku tak gdyby faktycznie miał być w tym roku nie robili by dokrętek , a tu znów jakieś dokrętki z Azogiem jeśli zwiastuna nie będzie do końca sierpnia to obstawiam że pojawi się 1 gdzieś do pażdziernika , jeśli natomiast do pażdziernika , nie dostaniemy porządnej informacji już mi nie chodzi o zwiastun , czy plakat dla mnie plakat to se mogą dać w dniu premiery mnie to nie obchodzi a zwiastun mogą dać 24 grudnia mało mnie to obchodzi ale jak już faktycznie są jakieś dokrętki a na bank się z nimi nie wyrobią to niech walą prosto z mostu zmianę daty premiery , byle film był na dobrym poziomie i przyjemnie się go oglądało tylko niech nie przesuwają daty premiery na grudzień 2015 bo wtedy to , już w ogóle zapomnę że Hobbit istniał
hej trochę spokojnie ok nikt nie mówił że na 100% każdy tylko spekulował że zwiastun pojawi się na dniach mało jesteś na forum więc jak już czytasz posty to czytaj ze zrozumieniem ok
okej ale nie musiał tak ostro jechać sam raz kogoś upominał że w stosunku do kamila wszyscy zachowują się zbyt ostro a sam robi to samo przy okazji rzucając obelgi na wszystkich którzy tak mówili a ty jak sądzisz ?
Fajnie tak czasem się odprężyć poczytać forum bo tak walczą niektórzy, inni się kłócą, jeszcze inni spekulują, kombinują trochę kłamią bo im głupio że coś ktoś z kimś źle zrozumiał. Niekturzy tłumaczą innych bronią się wzajemnie :) Sam tak robię zakładam wątek jak chce czymś się podzielić i jak czekam aż ktoś zechce się podzielić ze mną swoimi spostrzeżeniami na Post XD
Tak że Taki trochę wątek tolkienowskich waśni hehe. Zawsze to coś :)
A ciekaw jestem jak byście mieli wytypować znanych wam uczestników forum jakie typy z Tolkiena do kogo byście przytoczyli. Toż to ciekawa teoria.
Nie no sorry ale można było trochę grzecznie to ująć tak ?? Bo mnie naprzykład mogłeś urazić bo ja też tak myślałem a wiesz to że ktoś tak myśli i tak mówi że tak będzię to nie jest jakieś przestępstwo nikt nie kazał wam w to wierzyć :) bo jak ktoś nie wiem powiedział by ci że Polska za 2 tygodnie będzie bardzo bogatym krajem uwierzył byś ???
PRAGNĘ TYLKO PRZYPOMNIEĆ - wszystkim którzy twierdzą, że:
a) filmu nie będzie w tym roku
b) film będzie w tym roku
(oczywiście nie wiem w 100% na ile to były żarty a na ile rzeczywistość w tym ile procent filmu było kończone) - ale wszystkie części WP były robione "na styk" . Powrót Króla (według wypowiedzi PJ ) jeszcze w dzień premiery! Tak samo Niezwykła Podróż (to akurat nam na videoblogu pokazali, że skończyli film montować/poprawiać w dzień premiery) - Pustkowie Smauga było skończone podobno "wcześniej" a nie na ostatni dzwonek.
Jeżeli PJ ma znów robić film "na styk", tak jak robił to z Władcą i 1 częścią Hobbita to ja jestem za !(bo mu to na dobre wychodziło) + może warto trochę odpuścić, i po prostu poczekać zobaczymy co będzie. Możemy zacząć się martwić jak na 2 miesiące przed filmem będzie nadal cicho a nie w czerwcu.
Kamil ma rację, kolejka dla ciebie :)
Za twoje zdrowie.
Już w innym temacie związanym z dokrętkami z Azogiem pisałam, że nawet "Powrót króla" dokręcali jeszcze w roku premiery. Nie wiedziałam, że montowali do ostatnich dni przed premierą. Jackson widać lubi podnosić ciśnienie swoim współpracownikom i producentom :)
Pamiętacie wygraną Golluma na MTV Movie Awards? Serkis w filmiku podaje, że coś jeszcze dokręcaja
http : //www.youtube . com / watch?v=UUNYCGZMtI8
heh dobre :)
O ile pamiętam z "Dwoma Wieżami" było tak samo. Nie mogę tylko znaleźć nigdzie filmiku, w którym czterej hobbici również dziękowali za nagrodę MTV dla "Drużyny..." z Nowej Zelandii, również z powodu dokrętek :)
Proszę bardzo zaraz pierwsze minuty videobloga, kończą / poprawiają film na kilka godzin przed pokazem dla prasy ;D
http://www.youtube.com/watch?v=TpZLJmpmpUw
powiem tak fakt faktem na premierę byli "ogarnięci" , ale i tak kończą na "styk" tzn. film nie jest gotowy na ok 4 miesiące przed tylko ileś tam dni ale nie parę miesięcy. Zresztą w było gdzieś kiedyś na TheOneRing.net poruszone, że czasem jeszcze w ten sam dzień poprawiają jakieś detale związane z kolorem, dźwiękiem itd.
A tak swoją droga uwielbiam ten film z nagród MTV z Gollumem, jest boski, a teksty Golluma mnie rozwalają, moim zdaniem- najlepsza mowa ;D
Dziękuję za przesłanie videobloga. Zwiększa u mnie nadzieje na zobaczenie filmu w tym roku :)
Swoją drogą Peter i ekipa mają nerwa, tak poprawiać wszystko do ostatnich chwil.
A co by było, gdyby nastąpiły nagle jakieś problemy techniczne? ;)
A filmik z Gollumem jest świetny. Rzeczywiście najlepsza mowa ;)