VI. Predykcje na przyszłość (luźne rozmyślania o tym co za rok na podstawie tego co zobaczyliśmy w Pustkowiu)
1. Galadriela uwolni Gandalfa
2. Krasnoludy i Tauriel uwolnią Barda z więzienia
3. Legolas popędzi za Bolgiem, aż pod Dol Guldur. Tam go zabije i spotka Białą Radę, która przekona go, żeby ten przekonał tatusia, iż trzeba stanąć do walki
4. Kili zginie ratując Tauriel
5. Kompania połączy się znowu podczas Bitwy Pięciu Armii
6. W trzecim filmie może nie być prologu, z powodu widomego cliffhangera
Znalazłem to na stronie Elendilion , ciekawe które z punktów okaża się prawdą jak sądzicie?
1. tak
2. tak
3. nie wydaje mi się. Uważam, że Thranduil nie będzie miał nic wspólnego z Dol Guldur.
4. możliwe
5. tak
6. na pewno nie ( może być retrospekcja młodego Smauga, narodziny z jaja i jego pierwsze ataki na Zwiędłych Wrzosowiskach - coś jak historia Golluma na początku Powrotu króla; może też być ewentualnie prolog z Gandalfem i Thrainem w Dol Guldur jeśli nie zobaczymy go w EE DOS )
Dzięki sądzisz że PJ zrobi tak że Legolas zabije Bolaga a Azog poprowadzi gobliny na bitwe 5 armii?
Bolg przejmnie dowództwo nad Orkami podczas Bitwy pięciu armi . Azog zginie podczas bitwy w Dol Guldur
A skąd masz niby takie informacje? Ja np. czytałem że Thorin będzie walczył z Azogiem podczas bitwy.. Co jest bardzo logiczne.
Skąd mam a z gazety Bravo przewodnik po filmie i są tam opisane postacie Bolg Również i pisze że przejmie dowództwo po Azogu nad orkami pasa gór mglistych do której dojdzie w trzeciej części a w gazecie bravo juz nie raz były dodatki o premier filmów w kinach i wszystko się zgadzało
Jest mnóstwo rzeczy, które chciałbym zobaczyc w prologu, ale najbardziej właśnie Smauga. Byłaby to fajna analogia do prologu ROTK, tak jak w AUJ i FOTR mamy przedstawione "o co w ogóle chodzi". Chociaż prologi TTT i DOS poza obecnością Gandalfa nie mają ze sobą nic wspólnego. No ale fajnie byłoby zobaczyc historię Smauga, może inne smoki i to wszystko z narracją Cumberbatcha.
Ja zawsze chciałem zobaczyć w prologu historię Saurona, jak był jeszcze sługą Morgotha (jego samego także chciałbym ujrzeć), jak stał się jego następcą i jak rosła jego potęga. A wątek z Pustkowia Smauga z Sauronem otwiera ku temu drogę, ale na inne teorie także jestem otwarty.
Jeśli chodzi o Gandalf vs Thrain to będzie w rozszerzonym Hobbit Pustkowie Smauga . A po zatym nie pasuje mi to w trzeciej części skoro Gandalf w Hobbit Pustkowie Smauga został uwięziony więc nie mogło by się od tego zacząć
Ps. Pozdrawiam
Wiadomo może co do śmierci Azoga nie ale że Bolg będzie dowodził orkami podczas bitwy 5 armi jest wiadome. W gazecie bravo był oficjalny przewodnik po filmie i tam jest opis postaci w tym Bolg również i tam pisze że będzie dowodził orkami podczas bitwy 5 armi
Haha na gazecie bravo daleko zajedziesz. Mogli wziąć jedynie info z ksiażki, bo póki co tego nikt nie wie.
W takim razie ty też nie pisz że masz 100% pewności bo dopóki film nie będzie na ekranach to wszystko będzie domysłami.
1. Bardzo prawdopodobne
2. Logiczne, może tak właśnie będzie
3. Świetny pomysł, jestem za.
4. Na to się zanosi.
5. Według mnie, sądząc po dostępnych fotkach, nastąpi to jeszcze przed samą bitwą.
6. Tak, właśnie po raz pierwszy możemy dostać film bez prologu, chociaż kto tam wie, opcja z Thrainem byłaby powtórzeniem więc mniemam że raczej dadzą go do EE Dos.
1-6... same teorie :-)
Można tak do upadłego zgadywać a choćby odrobinę informacji i tak dostaniemy dopiero wtedy jak wyjdzie pierwszy videoblog i trailer.
To i tak będzie ułamek.
Lepiej zaczekać co następne 3-4 miesiące przyniosą.
Czekam bardzo na videoblog i mam nadzieję, że zbiegnie się on w czasie najpóźniej z premierą na BR Pustkowia Smauga.
Oby jednak nastąpiło to wcześniej....
Póki co zgadzam się na razie to są nasze przypuszczenia lub co u niektórych życzenia co chceli by mieć w filmie ale jedna informacja jest potwierdzona.Bolg przejmnie dowództwo nad orkami pasa gór mglistych i to on będzie dowodził tysiącami orków podczas bitwy pięciu armi wiem bo mam to w przewodniku O filmie Hobbit w gazecie bravo jest to napisane o Bolgu . Więc to będzie na bank i w książce też to jest.
Ja wolę jednak zaczekać na więcej informacji bezpośrednio z planu niż na treści z przewodników etc.
Nie wszystkie treści w wersji finalnej się potwierdzają, co już zresztą widzieliśmy.
Tak więc... byle do videobloga i do trailera! :-)
Zobaczymy w grudniu ale w bravo było już nie raz przewodnik po filmie np Harry Potter i saga zmierzch i wszystko się zgadzało
Może i tak może i nie ale ja ufam tym co piszą nigdy na bravo sie nie zawiodłem czytam od 8 lat i się nigdy nie zawiodłem ale masz prawo się z tym nie zgadzać
Ps . Hobbit Pustkowie Smauga to Arcydzieło:-) :-) :-)
Nie chodziło mi o to ze Denis wierzy podobnie jak Kamilek w swą nieomylność, różnicą jest to że nie narzuca tego innym jak Kamilek :)
No nie wiem. Jak stwierdziłem że HP i hobbit nie są mroczne to uparcie starał się mi wmówić że się mylę :)
No lekki kłopot to był. Powoływał się na bravo i ciągle dawał "dowody" na privie
Raz dodawałem ci dowody żebys nie myślał że jestem jakimś dzieciuchem bo uważam że Harry Potter i Hobbit jest mroczny.
A dwa to że się ufam bravo i mediom to coś złego ???
Ale przepraszam . Ok przyznałem ci to że możesz mieć swoje zdanie nie porównuj mnie do kamila ok. Bo sobie tego nie życzę
Nie porównałem :)
Cytat:
,,Masz prawo mieć inne zdanie niż ja, telewizja i prasa" :)
Nie bierz tego tak do siebie, nic się takiego nie stało :)