PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 250142
5,7 66 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

VI. Predykcje na przyszłość (luźne rozmyślania o tym co za rok na podstawie tego co zobaczyliśmy w Pustkowiu)
1. Galadriela uwolni Gandalfa
2. Krasnoludy i Tauriel uwolnią Barda z więzienia
3. Legolas popędzi za Bolgiem, aż pod Dol Guldur. Tam go zabije i spotka Białą Radę, która przekona go, żeby ten przekonał tatusia, iż trzeba stanąć do walki
4. Kili zginie ratując Tauriel
5. Kompania połączy się znowu podczas Bitwy Pięciu Armii
6. W trzecim filmie może nie być prologu, z powodu widomego cliffhangera
Znalazłem to na stronie Elendilion , ciekawe które z punktów okaża się prawdą jak sądzicie?

ocenił(a) film na 8
beornwielkiniedzwiedz450

Oglądałem zestawy LEGO a z nich wynika że z pomocą Gandalfowi przyjdzie Radagast i Beorn.
Mam pytanie czy w filmi dojdzie do spotkania Beorna pod postacią niedzwiedzia i Gandalfa na tej skale (chodzi o zdjęcie które mam na profilowe)?

ocenił(a) film na 9
beornwielkiniedzwiedz450

To raczej musiałoby dojść do takiego spotkania w wersji EE Hobbita Pustkowie Smauga, gdyż Gandalf na tej fotce ma jeszcze kostur, który posiadał aż do momentu zniszczenia go przez Saurona.
Kto wie? Może taką scenę zamieszczą jednak w wersji reżyserskiej. Byłoby miło...

beornwielkiniedzwiedz450

Tak jak Khazad pisze. Im więcej Beorna tym lepiej.

ocenił(a) film na 8
straightlines

No więc właśnie było by świetnie tylko w którym momencie mogło by dojść do takiego spotkania . Może gdy Gandalf jedzie do Dol Guldur natknie się na Beorna .