PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249769
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Już od 12 grudnia pierwszy maraton Reżyserskich wersji Władcy Pierścieni a tydzień później 19 grudnia Maraton Hobbita z premierową 3 częścią Bitwa Pięciu Armii :) Zapowiadają się zajebiste nieprzespane noce ;)

ocenił(a) film na 3
Marcin30

Niestety multikino. Jutro zaczyna się przedsprzedaż. A tam, idę na obydwie noce :D

ocenił(a) film na 5
JBridges

czemu "niestety"?;p

ocenił(a) film na 8
Marcin30

Skąd to info? Na stronie multikino nic nie ma?

zioleklukas

https://www.facebook.com/events/486003431541956/

Marcin30

Byłem na Lotrze, na Hobbita też idę :) Hurraaa

Marcin30

Na to trzeba pójść! :)

Suweren1

Szkoda że nie w 3D. Kurczę... moze jednak wybiorę sie dopiero na święta, gdy będzie ta wersja. To po prostu trzeba zobaczyć za pierwszym razem w trójwymiarze.

kamilxxx09

Z drugiej strony to rzeczywiście masz rację. Ale ja chyba jednak nie wytrzymam :P

Suweren1

Ja wytrzymam. Nie pali sie

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

ja bym poszedł, ale tradycyjnie zaczynam od IMAXa. Mam już EE wersje UJ i DOSa, więc 27 grudnia od rana leci wersja Blu Ray, a potem do kina.

ocenił(a) film na 9
Marcin30

Ide ale tylko na Hobbita, bo na Wladku juz bylem. W sumie dobrze ze nie w 3D, bo moje oczy 9h by tego nie zniosly. I to jeszcze w nocy

ocenił(a) film na 6
Marcin30

Idę obowiązkowo i na Wp i na Hobbita nie miałem okazji oglądać pełnej wersji

ocenił(a) film na 5
Marcin30

Matko jak się cieszę, dzięki za info :))) Od kiedy dwa lata temu załapałam się na maraton WP, już czyhałam niecierpliwie na kolejny. :)

ocenił(a) film na 8
Marcin30

Szkoda, że to multikino. Bo z chęcią wybrałabym się na Hobbita - ze względu na trzecią część, nie trzeba byłoby czekać całego tygodnia. :]

Julia_20

Co Wy tak na to multikino narzekacie? Przeciez to najnowocześniejsze kino.

kamilxxx09

Może dlatego, że nie w każdym mieście jest multikino? :)

Imitation

No chyba że. Ale nie w kazdym jest też CC czy Helios.

ocenił(a) film na 3
Imitation

Bo multikino to najgorszy multipleks jaki może być. Zarówno ze strony formalnej jak i technicznej. Cinema City bije go na głowę. Dlatego ostatni raz byłem w MK 7 lat temu.

Imitation

Jak się było ostatni raz w Multikinie 7 lat temu, to się nie wie, jakie jest nowoczesne. A w CC sa kotary jak w teatrze i śmierdzace siedzenia. Byłem już w 2 różnych Heliosach i CC i wszedzie sa te beznadziejne fotele i śmierdzące obicie pełne kurzu i roztoczy.

ocenił(a) film na 4
kamilxxx09

A wielkośc ekranu i jakość? GDzie lepiej?

Joecrou

No w Multikinie jest o ile wiem większy ekran. Ostatnio byłem w CC na Interstellar - masakra. Jakieś starodawne kotary, śmierdzące fotele, mało miejsca na nogi, a do tego klapiące o tyłek siedzenia. NIE NIE NIE. I w Heliosie jest podobnie. TYLKO MULTIKINO. Przestrzeń w jakiej ogląda się film tez wpływa na jego odbiór - juz się o tym przekonałem, więc nikt mi nie wmóiw, ze multikino jest słabe.

kamilxxx09

Nie wiem gdzie w heliosie masz śmierdzące fotele itp
Ja unikam multikina i na filmy chodzę do heliosa i nie narzekam.

petro123411

Nie rozumiem, skad te narzekania na multikino. Serio. Nie rozumiem.
A w Heliosie to juz 2 razy spotkałem się z mało kulturalnymi ludźmi rozkładajacymi sie na kanapach z puszkami piwa.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Multikino najlepsze pod względem wygody i higieny

GandalfTheWhite

Tak. O to mi własnie chodzi. A obraz niczym nie ustępuję obrazowi w CC czy w Heliosie. Ja bym nawet powiedział, że to w Multi jest lepsze. Jak byłem kiedys w Heliosie (ale to było jakies 2-3 lata temu) to nawet nie posprzątali porozrzucanego popcornu. A w Multikinie zawsze stoją ze specjalnymi śmietnikami i sprzatają.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Ja jak byłem w CC i chciałem usiąść to zobaczyłem popcorn i cole ktoś zostawił i nikt nie posprząta

GandalfTheWhite

Już nigdy nie wybiorę się do CC lub Heliosa. Nigdy!

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Ja też nie. A w multikinie kulturalnie żadne penery z piwem nie przychodzą wszystko posprzątane

GandalfTheWhite

100 % racji :) W ogóle wydaje mi isę, ze w Multi jest lepszy sprzęt. Wszystko jest lepsze.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

No i wygodniejsze bo sala CC według mnie bardziej przypomina teatralną a multikina typowo kinową

GandalfTheWhite

Jakbym czytał swoje słowa haha :D

ocenił(a) film na 10
ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Właśnie chodzi o to, że do najbliższego multikina (i cinema city) mam ~90 km. Najbliżej tylko helios.

Julia_20

Rozumiem.

Marcin30

a 1 i 2 część Hobbita to też będą wersje rozszerzone? :)

kamilxxx09

Ok :) To w domu sobie obejrzę wersje rozszerzone kilka dni przed trzecią częścią :)

Imitation

A ogólnie już widziałeś?

kamilxxx09

Całych wersji rozszerzonych nie, tylko same dodane sceny :)

Imitation

aaa ok :)

użytkownik usunięty
Marcin30

Strata czasu. Idę tylko na Hobbita 3.

Ja też :)

ocenił(a) film na 4

W sensie że przyjdziesz na maraton tylko na trójkę, czy czekasz do 25 grudnia? ;)

użytkownik usunięty
Joecrou

Poczekam.

Marcin30

ja zaczekam i po świętach idę na 3D. Jak będzie jeszcze kiedyś maraton Hobbita to się wybiorę.

użytkownik usunięty
Marcin30

ja idę na pewno

ocenił(a) film na 6
Marcin30

Super ;) to już wiem co robię 19 grudnia ! :)

ocenił(a) film na 4
Marcin30

Ja tam wole poczekac, niż oglądać trójkę zaraz po pierwszej i drugiej części, jak juz bede zmęczony, i prawdopodobnie zacznie mnie boleć głowa :P

Joecrou

Ja też sobie daruję. Film zacznie się około 4 w nocy. Tak długo czekam na ten film, że chcę go pochłonąć na wypoczętego.

ocenił(a) film na 4
obleh

Zastanawiam się jeszcze nad opcja przyscia w polowie dwójki, wtedy zobacze koncowke dwojki i cala trojke. Bo kurcze do 25 grudnia trudno mi będzie sie powstrzymać od spoilerów których bedzie masa ;)