PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249771
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Ironfoot

ocenił(a) film na 9

Będzie ten utwór w wersji kinowej?

BowB

Wydaje mi się, ze powinien być po The Last Goodbye. Oby :)
W jednym z utworów jest fragment IronFoot.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Szkoda, bo miałem nadzieję, że usłyszymy go jeszcze podczas filmu, ale skoro ma być mało Daina to... :P W ogóle coś krótki ten soundtrack :/ Ile on trwa?

BowB

1h 48 min 12 s
Ale w jednym z utworów (chyba z 2 płyty) jest fragment tego Ironfoot.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Chyba w "Battle for the Mountain" o ile się nie mylę ;) Czyli nie taki krótki ten soundtrack, a nawet długi, bo to i tak najkrótsza z części xD Dzięki za info ;)

BowB

Spoko. Od wtorku ma byc dostepny w empiku.

ocenił(a) film na 6
BowB

Dokładnie w utworze Battle for the Mountain przewija się motyw z Ironfoot. Więc chociaż... tyle wygrać ! ;P

kamilxxx09

Jednak z pierwszej płyty.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

W ogóle główna melodia z Ironfoot jest jakby motywem przewodnim dla filmu. Chyba występuje w kilku utworach. W poprzednich Hobbitach było podobnie.

Poza tym nie podoba mi się to, że zwykły soundtrack nie będzie pewnie zawierał tego utworu. Podobnie jak "Erebor" z pierwszej części. Najlepsze utwory i trzeba do nich dopłacać :/

Dopłacac?

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Chyba około 20zł droższa jest edycja Deluxe i tylko na niej będzie utwór Ironfoot (według mnie najlepszy z całej ścieżki dźwiękowej).

Mam po prostu wrażenie, że ostatnio wszędzie się wkradła komercja, bo Władca Pierścieni nie musiał wydawać dwóch różnych wersji muzyki filmowej i nie wycinał najlepszych utworów ze składanki.

No tu akurat masz rację - chodzi o kasę :/

ocenił(a) film na 4
kamilxxx09

Słyszałeś już cały soundtrack?
Jak tak to usłyszałeś że w utworze "To The Death" jest moment w którym jest motyw z władcy pierścieni, gdy była scena szarżujących Rohirrimów?

Hobbit1

Nie, całego nie, tylko fragmentami. Nigdy nie słucham całego, żeby miec jakąś niespodzianke na seansie.

BowB

Powiinien być