Wydaje mi się, ze powinien być po The Last Goodbye. Oby :)
W jednym z utworów jest fragment IronFoot.
Szkoda, bo miałem nadzieję, że usłyszymy go jeszcze podczas filmu, ale skoro ma być mało Daina to... :P W ogóle coś krótki ten soundtrack :/ Ile on trwa?
Chyba w "Battle for the Mountain" o ile się nie mylę ;) Czyli nie taki krótki ten soundtrack, a nawet długi, bo to i tak najkrótsza z części xD Dzięki za info ;)
Dokładnie w utworze Battle for the Mountain przewija się motyw z Ironfoot. Więc chociaż... tyle wygrać ! ;P
W ogóle główna melodia z Ironfoot jest jakby motywem przewodnim dla filmu. Chyba występuje w kilku utworach. W poprzednich Hobbitach było podobnie.
Poza tym nie podoba mi się to, że zwykły soundtrack nie będzie pewnie zawierał tego utworu. Podobnie jak "Erebor" z pierwszej części. Najlepsze utwory i trzeba do nich dopłacać :/
Chyba około 20zł droższa jest edycja Deluxe i tylko na niej będzie utwór Ironfoot (według mnie najlepszy z całej ścieżki dźwiękowej).
Mam po prostu wrażenie, że ostatnio wszędzie się wkradła komercja, bo Władca Pierścieni nie musiał wydawać dwóch różnych wersji muzyki filmowej i nie wycinał najlepszych utworów ze składanki.
Słyszałeś już cały soundtrack?
Jak tak to usłyszałeś że w utworze "To The Death" jest moment w którym jest motyw z władcy pierścieni, gdy była scena szarżujących Rohirrimów?
Nie, całego nie, tylko fragmentami. Nigdy nie słucham całego, żeby miec jakąś niespodzianke na seansie.