PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249748
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

https://www.facebook.com/TheHobbitMovie?fref=ts

ocenił(a) film na 4

Pewnie do kwietnia :)

użytkownik usunięty
Belief

Oj tak. Ale teraz czekam na Cersei :DD

<będzie pikantna scena>

ocenił(a) film na 4

Uuuu szkoda, że jej nie lubię. :)

użytkownik usunięty
Belief

Zapewne będzie w 9odc :D

ocenił(a) film na 4

Jak wszystko co najważniejsze jest w 9 odc. :]

ocenił(a) film na 8
Belief

Jeszcze trochę i następna postać dostanie fotkę "z dzióbkiem".

ocenił(a) film na 4
Julia_20

Możliwe jak następny będzie Legolas :)

Belief

Będzie w 100% gorszy od Galadrieli. Nie napalam się na ten plakat z Legolasem.

Gandalf_Szary_2

Jego niebieskie oczka cię zahipnotyzują.

sentia

Legolasa mam na tyle dość że sceny z nim przewijam. Mam dość Legolasów a tym bardziej Torielów. Zobaczymy co tym razem wymyślą ja na Legolasa i Tauriel nie czekam

ocenił(a) film na 6
Belief

Nie ma co się nastawiać ;p przez 3 miesiące czekałam na videobloga .... stwierdziłam, że trzeba mniej emocjonalnie do tego pochodzić bo to czekanie tylko człowieka wykańcza w jakimś tam stopniu. Videoblogów do dziś nie ma ;p Jest plakat - fajnie, nie ma- no cóż ..... ostania część jest ....nie wiem bardziej utrzymywana w tajemnicy i PJ nie dzieli się taką masą materiałów jak przy 1/2 cz. trzeba czekać, ot co! ;)

ocenił(a) film na 4
calays

Ja się na nic nie nastawiam. Po tym teaserze wiem, że nie ma co. Tylko jak coś już wrzucają to niech wrzucą coś porządnego.

ocenił(a) film na 6
Belief

No właśnie chyba ktoś kieruje się polityką, że najlepsze zostawiamy na koniec ;p

ocenił(a) film na 4
calays

Tez tak myślę tylko, że w końcu ludziom się to przeje jak będą takie duperele dawać. Mogliby od razu dać wszystkie albo sporą część. Kto by codziennie teraz czekał na takie coś. Raz można było się nabrać :p

ocenił(a) film na 6
Belief

chyba, że tak naprawdę chodzi o tę całą "zabawę" w głosowanie ;p

ocenił(a) film na 4
calays

Ach te emocje, wędzą jak je podsycić :].....hahaha

Belief

No zgadzam się. Niedługo będziemy mieli kolekcje plakatów z postaciami z Hobbita ;D

Imitation

Wszyscy wiemy że chciałeś Tauriel. Więc nie przesadzajmy z tą słabizną! Czekaj na trailer :)

Plakaty to tylko namiastka promowania ostatniej części. Tego plakatu w kinie nie zobaczysz więc w zasadzie w czym ci ta słabizna przeszkadza? Dla mnie to najlepszy plakat lepszy od tego z Bilbem. Stawiam na równi z Gandalfem
Galadriela&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&amp;g t;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&amp;g t;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&amp;g t;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&amp;g t;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&amp;g t;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&amp;g t;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&amp;g t;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&amp;g t;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&amp;g t;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&amp;g t;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&amp;g t;&gt;&gt;&gt; tauriel (antypostać Tolkiena)

kamilxxx09

Szału nie ma .może być

ocenił(a) film na 3
wort801

No dokładnie, nie ma się czym podniecać. Pierwszy plakat ze Smaugiem i Bardem wciąż najlepszy.

JBridges

A czy z Tauriel był by lepszy? Obstawiam że plakat z Gandalfem i z Galadrielą to będą jedyne świetne plakaty z Hobbit BPA. Dzisiaj plak z Legolasem lub Thranduliem w sumie nie wiem po co Thranduil skoro on już jest!. A Legolasa dostaniemy też gębe. I ja na plakat z nim nie czekam.

Tak czytam opinie o plakacie Gandalfa i Galadrieli na twitterze i opinie są świetne. Cieszmy się tym co mamy :) pamiętaj że to jest władczyni Lorien.

ocenił(a) film na 3
Gandalf_Szary_2

Nie, plakat jakikolwiek z samą gębą nie jest i nie będzie dobry. Jak już podkreśliłem plakat z Bardem i Smaugiem wciąż najlepszy. Oczekiwałem jakiegoś ukazania części akcji a nie jakieś tam selfie. Galadriela i Gandalf to dobre wybory, ale same twarze na plakacie nie wnoszą absolutnie nic.

JBridges

Hmm no cóż może nic nie wnoszą! Ale promują zresztą plakaty to tylko namiastka promowania ostatniego filmu Hobbita. Pamiętaj że ten plakat nie jest oficjalny. A zadajmy sobie takie pytanie czy miały wnosić coś. No plakat z Tauriel z pustkowia jest sceną akcji? Raczej nie też mamy prawie całą gębe. A czy tu miało coś wnosić? Plakaty są do promowania filmu a nie żeby coś wnosiły. To trailer dużo wniesie nowego (mam wielką nadzieje) do filmu. Dzisiaj dostaniemy gębe Legolasa zapewne. Zresztą przeczytaj na oficjalnej stronie na facebooku gdzie udostępnili ten plakat. To jest posters character.

A ten plakat z Galadrielą pokazuje jej gniew co oznacza że już można wyobrazić sobie sceny z nią

ocenił(a) film na 3
Gandalf_Szary_2

Taki Smaug z Bardem to wiele wnoszący plakat. Widzimy ogień, destrukcję. Taka Galadriela... no właśnie nic nie wnosi. Tyle tylko, że będzie w filmie.

JBridges

No właśnie będzie w filmie. Wiesz Galadrielę pokazali w teaserze trailerze i mam jej już więcej bo doszedł plakat. Czy nic nie wnosi. Plakat okazuje jej gniew, a gdzie go może okazać do Elronda Sarumana hmm Radagasta, a może Frodo przyjdzie z pierścieniem i ten gniew pochodzi z sceny Lothorien. Plakatów z Galadrielą jest na tyle mało że można im darować pokazali to co mogli ile mogli. Galadriela ma trzy plakaty z Drużyny Pierścienia ,z Niezwykłej podróży i BPA. Więc czy nie można darować? I powiedzieć że jak na Galadrielę ten plakat jest dobry. Galadriela ma tyle fanów, (szczególności ja) że po zobaczeniu plakatów napewno się ucieszyli. Zresztą ocenianie plakatów ma jakiś sens. Przecież plakaty nie są wyznacznikiem jakości filmu lecz jego promowaniem. Więc powiedz mi czy ten plakat z Galadrielą wpływa już na twoją ocenę filmu. Plakat przyjmij luzem. "Nigdy nie ocenia się czegoś po okładce" bo w środku może być coś pięknego.

Co do plakatu z Bardem vs Smaug rzeczywiście wnosi sporo nie zaprzeczę. Tylko mi chodzi o to czemu prawie wszyscy tu mówicie że to jest się zachwycanie byle czym. Czy to coś złego że fani się cieszą choćby z jakiego takiego plakatu z Galadrielą?

Ja się cieszę oczekiwałem Galadrielę i ją mam :)

ocenił(a) film na 3
Gandalf_Szary_2

Zdjęcie twarzy to naprawdę niewiele. Niedługo wypuszczą cały czarny plakat, a wy stwierdzicie że to Erebor nocą i oczywiście będzie zachwyt :P Rozumiem, że jej mało bale wypuszczenie postera z twarzą i dodanie dwóch filtrów to naoprawdę niewiele. Nieważne, po stokroć od Legolasa czy Tauriel wolałbym Sarumana, Elronda czy Beorna.

JBridges

Aż tak się zachwycać nie będę. Bo to wtedy będzie już w ogóle beznadziejstwo. Zresztą wiem że twarz to bardzo nie wiele. Ale cóż dali ją. Zresztą wiemy jak Galadriela wygląda. Też chciałbym Elronda który ani w WP ani w Hobbicie nie miał żadnego plakatu jak i Saruman czy też Beorn. Natomiast Legolas miał już ze 8 plakatów. Z Hobbita, i chyba 9 w Władcy. No masakra Tauriel jeszcze nie ja i szczęście. Ale spójrz na to z drugiej strony, jest Październik za chwilę będzie trailer, naco liczę listopad może pokażą coś konkrętnego i mamy grudzień to na co czekamy. Uwierz mi JBridges ucieszysz się tym razem film ci się spodoba. I powież łał tylko podejdź na to na luzie :)

ocenił(a) film na 3
Gandalf_Szary_2

W sumie racja. To nie tak, że narzekam żeby tylko narzekać. Ale druga część Hobbita naprawdę mnie zawiodła i gdyby to zamiast w wersji extended tylko w kinowce byloby wiecej Beorna i Puszczy a dopiero w extended dodaliby np ten romans to byłby to pierwszy raz gdyby nie zakupił wersji rozszerzonej filmu o Śródziemiu. Co do trzeciej części to niesmak budzi to, ze zamiast skupić się na zdecydowanie fajniejszych charakterach jakimi są Beorn, Saruman, Elrond czy tez świezy Dain to znowu pompują Legolasa i te laske która nawet nie istnieje. Dzięki, że tak spokojnie podchodzisz do rozmowy. To sie ceni. Bo niektorzy bezkrytyczni fani tak nie umieją.

p.s. Co do Pustkowia EE. Jak myslisz o ile film ten byłby lepiej oceniany gdyby dać więcej Beorna, Puszczy, Thraina do wersji kinowej a z kinowej wyrzucic romans i inne rzeczy?

JBridges

Wiem :) ja nie mówie nic że narzekasz. Wiem że Pustkowie rewelacyjnie nie wyszło jeśli patrzy się na to "ostrym wzrokiem". Widzę że fajnie się z tobą rozmawia. Więc powiem tak podejdź do tego tak na luz. Jako do rozrywki. Nie traktuj tego naprzykład jak coś do oceny. Oglądnij jeszcze raz film i podejdź na luzie do filmu a już będą inne wrażenia.

Co do trzeciej części, czy budzi niesmak? Według mnie nie mimo że plakat z Legolasem wyszedł jak tandetna torebka z bazaru z dodatkiem białych kropeczek nie będe skreślał filmu. Bez przesady :) przecież ocenianie czegoś na pierwszy rzut oka nie jest dobrym pomysłem, czyli na chłopski rozum "ocenianie książki po okładce" dlaczego? Bo w środku może być coś pięknego, coś od serca.

Co do Beorna napewno go dadzą, więc spokojnie jak nie już w tym miesiącu to w listopadzie go dostaniesz. Też czekam na Elronda który ani w WP ani w Hobbicie nie miał swojego plakatu. Sarumana mogliby dać ale cóż czy dadzą, no tego już nie wiem. Ale listopadzie też będą promować więc szansę są jeszcze znikome, ale są. Co do plakatu Galadrieli wygląda dobrze to jest ta sama Galadriela którą znamy a plakat pokazuje cechę jej charakteru.

Co do tego romansu. Hmm ja powiem tak, z jednej strony kompletnie mi się to nie podoba. A z drugiej strony mówię że te sceny są taką odskocznią od poplątanej akcji. Czy Pustkowie byłoby lepiej oceniane. Tego nie wiem bo hejterstwo jest nawet na WP który jest arcydziełem kina, a zawsze znajdzie się ktoś i tak średnią obniży. Według mnie Pustkowie było by bardziej doceniane. Rzeczywiście gdyby dali Thraina do kinowej i Więcej Beorna dużo by zmieniło.

Ja bym tak zrobił :)

A tak w ogóle wersja EE Pustkowia może być świetna. Ale jeśli mogę ci doradzić podejdź do tego na luzie. Jak naprzykład Calays, a poprawi ci to twój odbiór seansu. Spróbuj a jak dasz radę napisz mi na forum czy podchodząc na luzie do filmu poprawiło ci to odbiór filmu.

ocenił(a) film na 3
Gandalf_Szary_2

Sęk w tym, że nie mam zupełnie ochoty dopóki nie będzie EE. I oglądnę cały film jedynie by wyłapac wszystkie te dodane sceny.

JBridges

Spoko :) ale ja nie mówię akurat teraz. Tylko do BPA podejdź tak na luzie potraktuj ją jak rozrywkę która się już może nie trafić nigdy. Trzeba myśleć pozytywnie :)

ocenił(a) film na 3
Gandalf_Szary_2

Ok spoko dobra rada:)

JBridges

No dobra dobra :) życie jest o wiele ciężkie a filmy są stworzone dla rozrywki dobrej zabawy nie żeby coś ocenić. Spójrz choćby na grawitację ludzie przez ten filmweb powarjowali. A ludzie kiedyś oglądali film dla własnej przyjemności. Nie żeby iśc do kina nażreć się popcornu, wiercić się przez cały seans i ocenić film. To nie szkoła. Dlatego ja do oceniania filmów podchodzę na luzie :)

JBridges

Oczywiście chodzi mi o film Grawitację. Zresztą pewnie sam widziałeś jaki tam jest syf :/

ocenił(a) film na 3
Gandalf_Szary_2

Dokładnie! Jakies dwa dni temu rozmawiałem ze znajomym. Pierwsze pięć minut Grawitacji to prawie cisza. Świetna muzyka. Człowiek chce się wczuć w film. Pamiętam jeden gość przede mną siorbał Colę z boku chrupał czipsy. Nie wytrzymałem i kazałęm im się zamknąć, na co wielu mi powtórowało. Poskutkowało. Ale jak mówię, większość była za mną i to wyraziła na głos, ale przynajmniej żarcie i siorbanie się skończyło. Totalny brak kultury.

JBridges

o boże! ja jeszcze gorzej miałem. Idę na seans Harry Potter 3D ja siędzę już skupiony aż tu nagle wchodzą dziewczyny i nie dość że rozsypały połowę swojego żarcia to jeszcze ryły się przez 15 minut dobrze że, na reklamach bo nie zawachałbym im przygrzmocić.

ps. Ale wracając do tematu Hobbita! co sądzisz o dodaniu Lady Galadrieli do Hobbita? Według mnie zdecydowanie jest plusem. W scenie z nią Hobbit Niezwykła Podróż, poczułem się choćby oglądał w tej minucie filmu sceny w Lothorien w Drużynie Pierścienia a ta jej muzyczka tylko podsyciła to w tej scenie. Ja ogólnie Galadrielę kocham i uwielbiam z nią każdą scenę. Ogólnie Saruman i Elrond też są na plus. W ogóle uważam że Biała Rada to najciekawszy wątek w Hobbit Niezwykła Podróż, Bitwa Pod Morią też niczego sobie no i Bag End całe Rivendell. W tych scenach miejscach było widać słychać, i czuć klimacik pierwszej części a przynajmniej według mnie.
Ja jestem fanem Hobbita ale umiem krytykować. Też parę rzeczy mi się nie podobało szczególnie w Pustkowiu ale tak jak powiedziałem do Hobbita podchodzę na luzie, i z serduchem fana Lotra.

ps numer 2

którą część Władcy Pierścieni Książki i filmu lubisz najbardziej ja. Władca Pierścieni Drużyna Pierścienia kocham ją przeuwielbiam i szanuję ją. Brakuje mi tylko Toma Bombadila i upiorów Kurchanów. dwie wieże choć mniej też jeszcze lubię

powrót króla według mnie to najsłabsza część bo niestety to co zobaczyłem w wesji EE aż mnie wmurowało.

No listości śmierć Sarumana nie tam gdzie powinna być pominięcie jej w wersji kinowej, Gandalf vs Czarnoksiężnik z Angmaru. Klimat Grozy który upadł. No i żenująca scena z Frodem upadającym przed samym okiem Saurona.... brak słów i tu moim zdaniem Hobbit troszeczkę wygrywa.

ocenił(a) film na 3
Gandalf_Szary_2

Dodanie rady do Hobbita to był świetny pomysł. W jedynce Hobbita biała rada i rivendell ogólnie to moje ulubione sceny.

Co do WP to również drużyna pierścienia. Śmierć Sarumana musiała być tak zrobiona, bo jak niby po świetnym koncu pokazać jeszcze porządki w Shire. To by sie kupy nie trzymalo. Aragorn krolem to idealny koniec. Powrot do domu szara przystan. Jeszcze jakby tam Saruman byl to byloby za duzo. Co do Gandalf vs Czarnioksieznik...naprawde mnie to nie rusza :D Wiem jak ludzie na to pomstuja ale w ogole mi to nie przeszkadza:)

JBridges

Jeszcze w Hobbit Niezwykła Podróż podobała mi się scena z Nazgullem. Bo przypomniała mi się scena na wichrowym czubie z Drużyny Pierścienia. Gdy Nazgull atakuje Froda gdyby jeszcze scena była nocą było by git ale i tak zawsze jakiś klimat się znajdzie.

Ps. Jak myślisz jest szansa że Nazgulle się pojawią w BPA w Dol Guldur według mnie tak ale tylko Khamul i Angmar!

No proszę mamy coś wspólnego oboje lubimy Drużynę Pierścienia. No może śmierć Sarumana da się jakoś logicznie wytłumaczyć. Nawet masz rację powiem ci :)

ocenił(a) film na 3
Gandalf_Szary_2

Fajnie jakby pokazano Nazgule i mam nadzieję, że będą ale oczywiście nie w samej bitwie, ale w Dol Guldur oczywiście. Drużynę przeczytałem pierwszy raz jak miałem jakieś 9 lat. Zafascynowało mnie to tak ze musiałem doczytać Dwie Wieże i Powrót:)

p.s. Pierwsza, historyczna wygrana z Niemcami :D

JBridges

Wiem! Też liczę na pokazanie Nazgulli oczywiście w Dol Guldur. Nie mówiłem że w BPA. Ja Drużynęprzeczytałem rok później od ciebie. I Władca Pierścieni Drużyna Pierścienia książka jak i film najbardziej kocham jako fan Śródziemia.. Jak byłem w gimnazjum to przeczytałem całego Władcę, i Hobbita. Nie czytałem Silmarilionu ale to se kiedyś poczytam.

Ps. No nieźle wreszcie Polacy choć raz coś z siebie dali. Oby nie zmaścili tego w meczu z szkocją. Bo mają szansę się dostać. Trzymam kciuki

ocenił(a) film na 3
Gandalf_Szary_2

Silmarillionu nie czytałeś? Czyli najlepszej książki :)

JBridges

Znaczy wiesz chciałem. Ale zapomniało mi się :) oczywiście planuję przeczytać.

ocenił(a) film na 3
Gandalf_Szary_2

To na co czekasz, nadrabiaj :)

JBridges

Nadrobię nadrobię. To na pewno.

Ps. Plakat Petera Jacksona z epicką marchewką jest świetny. Widziałeś go już

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Jakiś dziwny wyraz twarzy ma ;] ale niech będzie!
Oby następny był Thranduil.

Julia_20

Thranduil już był! Pragnę przypomnieć

ocenił(a) film na 8
Gandalf_Szary_2

A, ok, pewnie mi umknął.

kamilxxx09

Plakat jest Epicki dzięki kamilxxx09 za dodanie go na forum .

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

No, no ;) trochę jak "Królowa śniegu" ;)

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Dzięki śliczna bardziej chce Legolsa