Pochodziłam po forach zagranicznych (szukam strony na którą mogę się przenieść po debilnych zmianach na filmwebie ;/) i znalazłam kilka spoilerów. Niestety niezbyt pomyślnych. UPRZEDZAM!! Czytacie na własną odpowiedzialność. Nie miejcie potem pretensji.
Tauriel nie będzie mogła sobie poradzić z Bolgiem (nagle dostanie niemocy :/), Killi skoczy jej na ratunek i poniesie śmierć (przyjmie za nią cios miecza). Ona dalej będzie w niemocy więc na pomoc ruszy jej Leoś, przyszpili Bolga mieczem do skały i zabije. Co lepsze Kili wtedy był w drodze by pomóc Thorinowi, zaś Leoś w tym czasie latał na nietoperzu i strzelał do orkow. Wcześniej po ataku Smauga Kili wyznał miłość Tauriel w krasnoludzki sposób i ofiarował jej swój kamień runiczny. Po śmierci (albo na jej pograniczu) ona go ucałuje płacząc.
Tauriel (chyba z bólu za Killim a może ze wstydu :/) będzie prosić Thranduila o śmierć, ale on się odwróci i odejdzie. Zaś scena z trailera gdzie zasadza jej z miecza to prawdopodobnie wymówienie jej usług jeszcze przed bitwą tzn. pogoni ją słowami "you're fired!" (choć nie mam pewności czy te słowa to nie nabijanie się autora bo niestety nie tylko w Polsce wątek elficy się nie podoba). Tauriel pokłóci się z Thranduilem, że zapomniał czym jest miłość i Thrandi się wkurzy, podobno będzie chciał ją zabić, ale wtrąci się Legolas.
Legolas opuści Mroczną Puszcze i poszuka przygód gdzie indziej. Thranduil kazał mu szukać Dunedainow.
Nie będzie walki Sarumana z Sauronem. Po słowach "Leave Sauron to me" będzie koniec sceny i w ogóle wątku Dol Guldur. Podobno ma być w wersji EE (jak wszystko co dobre) chociaż nie wiem jakby to miało wyglądać. Do Dol Guldur przybędzie też Radagast i to on zabierze Gandalfa. Saruman i Elrond rozprawią się z Nazgulami, zaś Galadriela popędzi Saurona.
Pożegnanie z Bilbem jest bardzo krótkie. W wersji EE ma być jak odwiedza go Balin. Ale jest licytacja.
Niestety nie odwiedzimy już Rivendell a przynajmniej nikt o tym nic nie pisze :(.
Jest sugestia, że Beorn w wersji EE może zmiażdżyć Bolga (czyli by to zmienili, ale to tylko spekulacje jednego z użytkowników)
A walka Thorina i Azoga podobno jest dobra. Przejmujące jest też pożegnanie Thorina i Bilba.
Umiera Władca LakeTown (cielsko smoka go zabija). Alfrid przeżyje.
>>>"Ale jest licytacja" - DZIĘKI, DZIĘKI, DZIĘKI!!! Już nic więcej nie potrzebuję ;)
Ale nie ma Rivendell i więcej Elronda :(
P.S. Myślałam, że unikasz spoilerów :) Ja przeczytałam cały opis filmu także... Wiem więcej niż bym chciała.
Chciałam wiedzieć, czy będzie ta licytacja :) a dałaś mi wcześniej nadzieję, więc liczyłam, że tu się dowiem!
Wątpię. Na zagranicznych foram potwornie się z niej nabijają. Ciężko czasem odróżnić co jest prawdą a co ironią, żartem.
Strasznie :/, najciekawszy wprowadzony wątek sprowadzony do minimum, zaś najgłupszy rozpisany jest do granic wytrzymałości.
Tego ci nie powiem, ale z opisu brzmi krótko. Tu będzie jakiś montaż scen. Możliwe że w EE coś pokażą więcej.
Oczywiście, przecież jak czegoś nie ma w necie to znak że to nie istnieje :) Ja oglądałem na c d a . p l.
Tak :) znajdziesz jak będziesz miał problem to napisz do mnie coś ogarniemy :) :)
Nie pamiętam dokładnie perfekcyjnie ale bynajmniej 5 minut to nie jest ;) Jeżeli chodzi o Pustkowie, to nowe sceny zobaczysz już na początku zresztą tak samo przy NP :) Serio sceny które wydawały Ci się ucięte, niejasne wyrwane z kontekstu wreszcie teraz stają się całością.
To niedługo się spróbuję zabrać.. Tylko nie wiem czy się wyrobie, bo seriale musze nadrabiać hehe
Jak zobaczysz Dol Guldur to poczujesz się oszukany tak myślę. Przynajmniej ja tak miałam. Dol Guldur z kinowej wersji to jakiś kiepski żart wobec tego co jest w EE. szczerze polecam + mroczna puszcza :)
Zdaje się, że także niektóre seny z Dol Guldur trafiły do EE, całkiem podobnie jak koronacja Daina, pogrzeb Thorina i sceny z Beornem, które zostały od tak sobie wycięte.
Witam wszystkich :)
Te spoilery nie są takie złe, po tym, czego już się dowiedzieliśmy. Oczywiście wszystko, co magiczne, znajdzie się w EE, ale mi to nie przeszkadza, bo i tak uznaję tylko takie wersje filmów o Śródziemiu.
"A walka Thorina i Azoga podobno jest dobra. Przejmujące jest też pożegnanie Thorina i Bilba". - na to czekam z niecierpliwością, zwłaszcza na madżestik walkę ;D
Ja też niby tylko wersje EE uznaję, ale szlag mnie trafia, że mam czekać kolejny rok.
Miałam jeszcze nadzieje że informacje o sposobie w jaki sposób umrze Kili są nieprawdziwe...;/ Nie mam nic do Tauriel no ale to już przesada, Kili powinien umrzeć tak jak w książce, z bratem...Skrócony wątek Do Guldur też mnie wkurza, nie dość że nie ma sceny pogrzebu, to jeszcze jeden z najciekawszych wątków skrócony i oczywiście do wersji EE, na którą trzeba dobry rok poczekać...Ciekawe jak zakończą ogólnie wątek Tauriel, spodziewałam się że ją tu zabiją, a tu zonk...
Ona będzie miała jakąś rozmowę o bolącym sercu (bleee) z Thranduilem i tyle jej wątku w filmie.
To jest bardzo błędne m,yślenie. Jesli wersja EE jest PRAWDZIWĄ I OSTATECZNĄ to dla kogo ten film tyeraz wychodzi? Dla fanatyków którym i tak się bedzie podobało, którzy bez zastanowienia i krzty myśli wystawią 10tkę? A dla fanów Tolkiena to pozostaje czekać do kolejnego listopada? Przypomnę, że wszystkie filmy WP w wersjach kinowych były wersajami OSTATECZNYMI, a wersje rozszerzone był dla maniaków. Teraz wersje kinowe są słabe, a dla fanó Tolkienna to bardzo słabe. Jak można podniecać się sztuc\znymi trollami, jesli nie ma tak pieknych scen jak pogrzeb Thorina i koronacja Daina? Piotruś się pogrzebał.
Wycięcie pogrzebu, brak koronacji Daina... Jak można było wywalic takie ważne sceny ?...
Tak... Brzmi jak żart, ale to prawda. Nie ma koronacji Daina, pogrzebu rowniez nie ma. Kili ratuje elfke zamiast pomoc bratu i Thorinowi.