Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 251 tys. ocen
7,2 10 1 251062
5,6 48 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

http://uk.ign.com/videos/2014/12/02/the-hobbit-the-battle-of-the-five-armies-im- not-alone-clip Nowa
scena z filmu :) Przy okazji witam wszystkich forumowiczów, śledzę tematy od dawna, ale dopiero
teraz zdecydowałam się coś napisać ;) pozdrawiam! :)

ocenił(a) film na 7
Aleksandra_Anastazja

Co tam się dzieje! Elrond rewelacja! Do tego soundtack :)

ocenił(a) film na 5
Aleksandra_Anastazja

Powoli odzyskuje wiarę w Hobbita :)

ocenił(a) film na 5
Aleksandra_Anastazja

Dol Guldur będzie bezsprzecznie najlepszym wątkiem w filmie:D Ogromne ukłony za wrzucenie klipu:)

użytkownik usunięty
Aleksandra_Anastazja

Bardzo, bardzo dziwaczna scena.
Minusy:
- beznadziejna muzyka - nie czuć dramatyzmu, właściwie nie za bardzo wiadomo co ma się odczuć...
- bardzo wyciszone efekty dźwiękowe (lekko słychać szum powiewających liści ale głównie tylko gadanie i muzykę), wszystko takie sterylne,
- kolejno pojawiający się Nazgule po prostu od tak sobie, PYK! i jest - nie czuć dramatyzmu
- Galadriela nosząca gigantyczną kukłę Gandalfa. Facepalm
- scena wydaje się pocięta kilkanaście razy albo diabelnie krótka.
- śmieszny głos Saurona, brzmi jak jakiś ork. Nie czuć tej głębokości i pustki jak z LotRa.
Plusy:
- kadrowanie
- sceneria
- design Nazguli
- wejście Elronda i Sarumana
- Saruman w akcji

użytkownik usunięty

"Śmieszny głos Saurona, brzmi jak jakiś ork. Nie czuć tej głębokości i pustki jak z LotRa" - Święte słowa. Tak naprawdę dotyczy się to całego Hobbita, i Saurona, i orków... ;/

ocenił(a) film na 4
Aleksandra_Anastazja

ojej dziewczyno dzięki za dodanie tego !!!! Scena jest świetna i wreszcie jest Elrond! Ale się cieszę :D :))) Wreszcie jakiś pozytyw.

Jak Galadriela uniosła Gandalfa?

ocenił(a) film na 5
Belief

Nareszcie Elrond:D To jego wejście, prawdziwy badass:D

ocenił(a) film na 4
zuzka26

Oj tak, :D i wreszcie walczy :D Cieszę się jak mała dziewczynka :D

ocenił(a) film na 5
Belief

Pierwsza moja reakcja: Aaa Elrond:D A potem Saruman, taki waleczny:D

ocenił(a) film na 4
zuzka26

Moja też! Ja kocham Elronda ale nic o nim nie było. Wiecznie tylko inni do znudzenia. A dziś mam święto :). Szkoda tylko że ta scena nie jest ciut dłuższa.

ocenił(a) film na 5
Belief

Byłam szczęśliwa widząc więcej Rivendell w Niezwykłej podróży, bo to jedna z moich ulubionych lokacji:) Natomiast kompletnie nie mogę się przekonać do Thranduila:/ A jak widzę Legolasa, to się zastanawiam co jeszcze lepszego wywinie...

ocenił(a) film na 4
zuzka26

Moja też :) Uwielbiam Rivendell. Te sceny z NP należą do moich ulubionych :). Ja Thranduila lubię. Mam tylko nadzieje, że zostanie zrehabilitowany i nie wyjdzie na całkowitego dupka. Legolas to dla mnie równia pochyła. Jest tylko gorzej i gorzej.

ocenił(a) film na 5
Belief

No właśnie dla mnie Thranduil jest całkowicie antypatyczny i jakoś mi nie odpowiada. Zgadzam się co do Legolasa, równia pochyła. Patrząc na jego wyczyny zastanawiałam się po wyjściu z Pustkowia, czy to nie on zabije Smauga zjeżdżając z Samotnej Góry, robiąc podwójnego toeloopa i przy tym wystrzeliwując Bombura ze swojego łuku:D

ocenił(a) film na 4
zuzka26

O nie, właśnie sobie to wyobraziłam :P Ale czemu toeloopa? Jego stać nawet na axla :D

ocenił(a) film na 5
Belief

No tak, pardon, nie doceniłam jego możliwości:D Teraz zabicie Smauga przez Barda będzie zbyt oklepane, wystrzelenie Bombura, to by dopiero była rozpierducha:P

zuzka26

"wystrzeliwując Bombura ze swojego łuku" padłem hahaha :D

ocenił(a) film na 5
kamilxxx09

To byłby genialny koniec Smauga:D Bombur wcale nie jest takim potulnym krasnoludem:D Jakby go użyć jako ładunek do katapulty, albo jako strzały to marny by był nasz koniec:D

zuzka26

Moze w Bitwie go tak użyją :)

ocenił(a) film na 5
kamilxxx09

Idealna broń na przeciwnika, szczególnie jak wróg jest drobnej postury:)

zuzka26

Haha odrazu przypomniał mi się tekst: "Wstawaj, klucho" :D

ocenił(a) film na 5
kamilxxx09

Biednego Bombura tak traktować, niedoczekanie:D

zuzka26

gruby jest, sport mu sie przyda :) Nazwę tę dyscypline... katapultowanie :)

ocenił(a) film na 5
kamilxxx09

Już niedługo jako dyscyplina olimpijska, zobaczysz już za chwilę kolejka sponsorów się ustawi:D

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Belief

W filmie była jego lalka nie wiem jak to nazwać :D Taka kukła :D

ocenił(a) film na 4
mariusz98_fw

Dobrze że mi to wyjaśniłeś inaczej bym myślała, że Cate naprawdę niosła Iana ;]

Belief

Napiła się magicznego napoju od galów :)

ocenił(a) film na 4
wort801

Ha ha ha Paronamiksowi buchnęła trochę z kotła ale tak serio to to jest trochę bez sensu.

Belief

No niestety :(

ocenił(a) film na 6
Belief

Hahaha :D

ocenił(a) film na 7
wort801

Przecie to lata nauki u Yody!

ocenił(a) film na 4
thorin3

To by go podniosła bez dotykania :p

ocenił(a) film na 7
Belief

O nie! Wyszła by na ściągarę!

ocenił(a) film na 10
Aleksandra_Anastazja

O kurcze super!

ocenił(a) film na 8
Aleksandra_Anastazja

Dobry klip :)

ocenił(a) film na 4
Aleksandra_Anastazja

Jakby ktoś znalazł ten klip na youtube to niech się podzieli bo ta strona mi cały czas przewija na nowe filmiki i nie da się ciągle oglądać. Z góry dzięki :)

ocenił(a) film na 5
Belief

https://www.youtube.com/watch?v=NmgFVlKkhA0

Proszę:)

ocenił(a) film na 4
zuzka26

Dzięki :)

Belief

https://www.youtube.com/watch?v=hoJ_DxOB9W8 :)

ocenił(a) film na 4
Aleksandra_Anastazja

Dzięki :) No to teraz będę miała zabawę. :)

ocenił(a) film na 10
ocenił(a) film na 7
Aleksandra_Anastazja

AAAAA CUDOWNA!!! :D Galadriela Strongman :D

ocenił(a) film na 7
Aleksandra_Anastazja

Elrond powinien mieć garnitur i sunglassy, bo walka z Nazgulami zapowiada się na scenę rodem z Matrixa. Saruman jak rozumiem ograniczy się do machania różdżką. Srsly Jackson?

I co oni do cholery zrobili z krzykiem Upiorów? Brzmią jak potwór z jakiegoś trzeciorzędnego horroru. Dla porówniania:
https://www.youtube.com/watch?v=6rtI86rgZ9I

Galadrielę trzymającą Gandalfa mogli sobie darować nie to żeby jako Noldor nie była w stanie unieść średniego wzrostu staruszka, ale po prostu trochę komicznie to wygląda.

W całym filmie najbardziej interesuje mnie wątek Dol GUldur, ale ten filmik jakoś mnie nie rajcuje.

ocenił(a) film na 4
Xoxoxox

A to Noldorowie byli tacy silni?

Belief

Raczej tak, biorąc pod uwagę jakich czynów dokonywali w pierwszej erze. To nie wymoczki znane z innych światów fantasy, tylko twardziele pokonujący pieszo tereny podbiegunowe i idący na solówkę z Balrogami. A Galadriela wyróżniała się wśród noldorskich kobiet siłą i wzrostem (193 cm), do tego stopnia, że jej matka nadała jej imię Nerwen - "męska niewiasta".

ocenił(a) film na 4
Xoxoxox

Tak, ale wytrzymałość to jedno a taka siła to drugie. A ona go niesie jakby był lalką. Dziwnie to wygląda.

Belief

A no że dziwnie wygląda to sam już pisałem ;p Ale krzepy raczej bym jej nie odmawiał.

ocenił(a) film na 9
Aleksandra_Anastazja

https://www.youtube.com/watch?v=StfTt53ppr4 klip z napisami ;)