http://uk.ign.com/videos/2014/12/02/the-hobbit-the-battle-of-the-five-armies-im- not-alone-clip Nowa
scena z filmu :) Przy okazji witam wszystkich forumowiczów, śledzę tematy od dawna, ale dopiero
teraz zdecydowałam się coś napisać ;) pozdrawiam! :)
Właśnie na to czekałem ! YES ! Odkąd Pan Lee zapowiedział siebie w tym filmie z sekwencjami akcji tylko czekałem na jakikolwiek klip i mam ! Jezu Epickie co prawda głos Saurona trochę dziwny jakoś mało mi pasuje. Nazgule też tak cienko wyglądają szczerze liczę na to, że w Kinie będzie to EPICKOŚĆ. Elrond i Saruman epickie wejścia i epicka akcja !
Co ten Jackson?? Brakuje mi tam Tauriel i Legolasa. Zamiast Elronda i Sarumana, powinien być tam Lego, który pokonałby każdego upiora bez zbędnego wysiłku, na spółkę z Tauriel, a moze i nawet wypędziliby samego Saurona. Po czym szybko na bitwe. Nie wiem co ten Jackson sobie myślał podczas montażu, ale niestety ma minusa za takie przeoczenie !
Pierwszy raz przyznam, że to mi się naprawdę nie podobało. Głupia ta scena, głupi pomysł z całym wątkiem, przeciąganie filmu na siłę.
Nie oczekuję sukcesu Powrotu Króla, biorę co jest, może kilka scen będzie fajnych. Postacie polubiłam, więc to jest na plus.
Scena z Bardem mi się bardzo podobała, moim zdaniem najlepsza i najbliższa klimatowi powieści. Reszta ok, ale Dol Guldur idiotyczne
W zasadzie Dol Guldur to najważniejsza rzecz, którą chcę zobaczyć w nowym Hobbicie. Ale kukła Gandalfa i tak sprawia wrażenie zbyt sztywnej i wygląda nienaturalnie ;)
Mnie bardziej interesuje, czemu Gandalf ma na palcu pierścień Narya - dostał go od Galadrieli? Bo raczej nie miał go wcześniej, inaczej Sauron zaraz by go zabrał.
W książce tak, ale nie pamiętam, czy w wersji filmowej miał go od początku? Pamiętam, że miał go jako Gandalf Biały, ale czy w "Hobbicie" Sauron nie odebrałby mu go?
Tak dostał go od Galadrieli nie miał go wcześniej a o ile wiem Sauron nie wyczuwał tych pierścieni. nie były mu też za bardzo przydatne. Wiem ze przynajmniej pierścień Galadrieli, Sauron nie mógł sobie odebrać... była mowa o tym na forum ostatnio. Poszperał bym w tematach ale w tym syfie filmwebowskim ciężko cokolwiek, teraz znalezc
Co do Dol Guldur też czekam na ten wątek najbardziej :)