Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 251 tys. ocen
7,2 10 1 250981
5,6 48 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Dwie pierwsze części nie dostały żadnego Oscara. Jak myślicie, czy ostatniemu filmowi uda się
zdobyć choć jedną statuetkę?

ocenił(a) film na 6
Oko_Saurona

Nie sądzę.

pemmil

Też mi się tak wydaje.

ocenił(a) film na 4
ocenił(a) film na 4
Oko_Saurona

Nie ;)

ocenił(a) film na 7
użytkownik usunięty
Oko_Saurona

Moim zdaniem nie. W Hobbicie nie ma nic takiego nadzwyczajnego. Jedynie za piosenkę może dostać (bo na razie to wielka niewiadoma). Jednak Oscary za wiele mnie nie obchodzą bo nie będę czegoś bardziej lubił bo dostało Oscara. Pozdro! ;]

Edin181

Mówimy o ostatniej części, której nie widziałeś.

Edin181

Nie ma reguły co do tych nagród. Operacja Argo, Hurt Locker, czy Slumdog to nie są na pewno wielkie filmy, a dostały oscary w najważniejszych kategoriach.

obleh

Dokładnie poza tym Jackson już zgarnął 17 oscarów a nie daje się ponoć tyle oscarów temu samemu reżyserowi. Co kolwiek zobaczymy w grudniu PJ jest mistrzem i czy Hobbit, dostanie oscara czy nie możemy się spodziewać epickiego filmu.

Dla mnie oscary nie są żadnym wyznacznikiem jakości jeśli ostatni Hobbit dostanie oscara to będzie fajnie a jeśli nie, to napewno nie przestanę go oglądać tylko dlatego że nie dostał oscara. Jest wiele filmów które nie dostały oscara a są dużo lepsze niż filmy które niesprawiedliwie dostają oscary.

Gandalf_Szary_2

Więc w takim razie te kilkanaście Oscaró za WP też wedle Ciebie nie są żadnym wyznacznikiem jakości...

ocenił(a) film na 8
Oko_Saurona

Kto wie? Może w tym roku coś dostanie.

Oko_Saurona

Myśle, ze jest taka szansa, nawet całkiem spora. i prosze nie krytykowac elementów Hobbita, kiedy jeszcze film nie wyszedł.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 6
spycialec

Z tym obiektywizmem to żeś dowalił :D

spycialec

Obiektywizm pełną gebą:)

ocenił(a) film na 9
Oko_Saurona

Za efekty owszem :) Biją na głowę efekty z LOLTRA. Spójrz na Szelobę, a pajaki z Hobbita. Widzisz różnicę?

FanHobbita

Za efekty zgarnie albo interstellar albo ewolucja planety małp lub godzilla.

lolmiki

Albo Straznicy Galaktyki, albo x-meni, albo transformersy... albo albo albo i jedno wielkie gdybanie.

kamilxxx09

X-meni i transformersy nie mają szans.

lolmiki

O transformersach się nie wypowiem, bo filmu nie wdiziałem, alewidziałem trailery i mnóstwo spotów i efekty sa na pewno rewelacyjne. Nominacja pewnie będzie. A i szansa na Oscara jest.

kamilxxx09

Ja byłem w kinie. Nowe transformersy nie prezentuję niczego nowego. Powiem więcej, efekty są gorsze niż w trzeciej części.

lolmiki

Nie wypowiem się, bo nie ogladałem 3. A tobie proponują hamowac język.

kamilxxx09

Nie rozumiem o co Ci chodzi?

lolmiki

O ten tramwaj co nie chodzi. Ty już dobrze wiesz, o co.

kamilxxx09

Chodzi o to że napisałem źle o transach? :0

lolmiki

A co mnie transe obchodza skoro ich nawet nie lubię, koles, ogarnij się.

kamilxxx09

TO o co ci chodzi z tym językiem?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Efekty czasami wbijały w fotel :)

FanHobbita

W transformersach? Jak dla mnie to czwarty raz z rzędu dostajemy to samo. Żadna część transformersów nie zasługiwała na Oscara i go nie dostała (Tak, złoty kompas miał dużo lepsze efekty niż transformers).

ocenił(a) film na 4
lolmiki

Znając transformerów to co najwyżej złota malinę mogą dostać :P

Anthrax91

To na pewno :P

Anthrax91

Za aktorstwo pewnie tak. Można się tego spodziewać.

użytkownik usunięty
Oko_Saurona

Szanse są ale wątpię

ocenił(a) film na 7
Oko_Saurona

Jakieś nagrody może dostanie, ale Oscara nie wiadomo :/

ocenił(a) film na 6
Oko_Saurona

Nie ma szans.

Oko_Saurona

Co najwyżej 2. Ale nie liczmy na cuda.

Oko_Saurona

Ja widzę 4 nominacje: Efekty, dźwięk, kostiumy i charakteryzacja. I może jeszcze za muzykę i montaż dźwięku. Nagroda może być jedynie za kostiumy lub dźwięk ewentualnie za charakteryzację.

ocenił(a) film na 9
Oko_Saurona

Szansa jest.

ocenił(a) film na 8
Oko_Saurona

Niełatwo to stwierdzić skoro nikt jeszcze filmu nie widział ;p

Oko_Saurona

Szczerze dla mnie oscary nie robią żadnej różnicy. Dostanie ostatni Hobbit oscara to się ucieszę a nie dostanie, powiem trudno ale napewno zdania nie zmienie co do mojego stosunku do Hobbita jestem fanem i tylko to się liczy a nie tam jakieś oscary.

ocenił(a) film na 6
Oko_Saurona

Nie ma na to szans.

Oko_Saurona

Jak dodadzą kategorię: "od biedy" - to może i wygra..

Oko_Saurona

Zależy jaką będzie miał konkurencję. Ale wątpię żeby coś ugrał.

ocenił(a) film na 6
Oko_Saurona

Odkąd Akademia i PJ są ze sobą „poprztykani” to nic nie wiadomo ;)

calays

Po filmy PJ nie zasługują na statuetki. Ale jak widzę tty znasz się na filmach bardziej niż eksperci...

ocenił(a) film na 6
lolmiki

Lolmiki WTF?!? Bo inaczej tego się nie da skomentować.

Gdzie ja napisałam "coś", że wnioskujesz, że wypowiadam się w jakiejś sprawie i niby wiem / znam się lepiej niż eksperci (????) Napisałam totalnie neutralny komentarz "nie wiadomo" + każdy wie, że Akademia to kółeczko wzajemnej adoracji i nigdy na 100% nie wiesz czym oni się kierują.

Mam do ciebie prośbę, zanim coś napiszesz do mnie błagam Cię pomyśl przez chwilę, nad tym co chcesz wysłać, zamiast pisać takie rzeczy. A jeżeli zaczynasz się we mnie i chcesz mi dopiec bo w jakiś sposób czujesz się "nie wiadomo kim", to tylko mówię, Ci na przyszłość, nie pogrywaj tak sobie bo to się dla Ciebie może skończyć bardzo nieprzyjemnie a nie o to chodzi.

calays

A co miało znaczyć to że PJ i akademia są "poprztykani"? I nie miałem zamiaru w żaden sposób cię obrazić.

ocenił(a) film na 6
lolmiki

W dużym skrócie (bo nie da się tego dobrze przytoczyć) Akademia nie przepada za PJ i (chyba) wzajemnie. Jeżeli cię ten temat interesuje poszukaj inf. od czasów premiery 1 cz. Władcy ... wiesz czym kieruje się Akademia? Nikt nie zna ich "boskiej woli" i połowa nagród to loteria a druga połowa to faktycznie zasłużone pozycje filmowe/aktorskie. Także nigdy nic nie wiadomo.