Dwie pierwsze części nie dostały żadnego Oscara. Jak myślicie, czy ostatniemu filmowi uda się
zdobyć choć jedną statuetkę?
Moim zdaniem nie. W Hobbicie nie ma nic takiego nadzwyczajnego. Jedynie za piosenkę może dostać (bo na razie to wielka niewiadoma). Jednak Oscary za wiele mnie nie obchodzą bo nie będę czegoś bardziej lubił bo dostało Oscara. Pozdro! ;]
Nie ma reguły co do tych nagród. Operacja Argo, Hurt Locker, czy Slumdog to nie są na pewno wielkie filmy, a dostały oscary w najważniejszych kategoriach.
Dokładnie poza tym Jackson już zgarnął 17 oscarów a nie daje się ponoć tyle oscarów temu samemu reżyserowi. Co kolwiek zobaczymy w grudniu PJ jest mistrzem i czy Hobbit, dostanie oscara czy nie możemy się spodziewać epickiego filmu.
Dla mnie oscary nie są żadnym wyznacznikiem jakości jeśli ostatni Hobbit dostanie oscara to będzie fajnie a jeśli nie, to napewno nie przestanę go oglądać tylko dlatego że nie dostał oscara. Jest wiele filmów które nie dostały oscara a są dużo lepsze niż filmy które niesprawiedliwie dostają oscary.
Więc w takim razie te kilkanaście Oscaró za WP też wedle Ciebie nie są żadnym wyznacznikiem jakości...
Myśle, ze jest taka szansa, nawet całkiem spora. i prosze nie krytykowac elementów Hobbita, kiedy jeszcze film nie wyszedł.
Za efekty owszem :) Biją na głowę efekty z LOLTRA. Spójrz na Szelobę, a pajaki z Hobbita. Widzisz różnicę?
Albo Straznicy Galaktyki, albo x-meni, albo transformersy... albo albo albo i jedno wielkie gdybanie.
O transformersach się nie wypowiem, bo filmu nie wdiziałem, alewidziałem trailery i mnóstwo spotów i efekty sa na pewno rewelacyjne. Nominacja pewnie będzie. A i szansa na Oscara jest.
Ja byłem w kinie. Nowe transformersy nie prezentuję niczego nowego. Powiem więcej, efekty są gorsze niż w trzeciej części.
W transformersach? Jak dla mnie to czwarty raz z rzędu dostajemy to samo. Żadna część transformersów nie zasługiwała na Oscara i go nie dostała (Tak, złoty kompas miał dużo lepsze efekty niż transformers).
Ja widzę 4 nominacje: Efekty, dźwięk, kostiumy i charakteryzacja. I może jeszcze za muzykę i montaż dźwięku. Nagroda może być jedynie za kostiumy lub dźwięk ewentualnie za charakteryzację.
Szczerze dla mnie oscary nie robią żadnej różnicy. Dostanie ostatni Hobbit oscara to się ucieszę a nie dostanie, powiem trudno ale napewno zdania nie zmienie co do mojego stosunku do Hobbita jestem fanem i tylko to się liczy a nie tam jakieś oscary.
Po filmy PJ nie zasługują na statuetki. Ale jak widzę tty znasz się na filmach bardziej niż eksperci...
Lolmiki WTF?!? Bo inaczej tego się nie da skomentować.
Gdzie ja napisałam "coś", że wnioskujesz, że wypowiadam się w jakiejś sprawie i niby wiem / znam się lepiej niż eksperci (????) Napisałam totalnie neutralny komentarz "nie wiadomo" + każdy wie, że Akademia to kółeczko wzajemnej adoracji i nigdy na 100% nie wiesz czym oni się kierują.
Mam do ciebie prośbę, zanim coś napiszesz do mnie błagam Cię pomyśl przez chwilę, nad tym co chcesz wysłać, zamiast pisać takie rzeczy. A jeżeli zaczynasz się we mnie i chcesz mi dopiec bo w jakiś sposób czujesz się "nie wiadomo kim", to tylko mówię, Ci na przyszłość, nie pogrywaj tak sobie bo to się dla Ciebie może skończyć bardzo nieprzyjemnie a nie o to chodzi.
A co miało znaczyć to że PJ i akademia są "poprztykani"? I nie miałem zamiaru w żaden sposób cię obrazić.
W dużym skrócie (bo nie da się tego dobrze przytoczyć) Akademia nie przepada za PJ i (chyba) wzajemnie. Jeżeli cię ten temat interesuje poszukaj inf. od czasów premiery 1 cz. Władcy ... wiesz czym kieruje się Akademia? Nikt nie zna ich "boskiej woli" i połowa nagród to loteria a druga połowa to faktycznie zasłużone pozycje filmowe/aktorskie. Także nigdy nic nie wiadomo.