Nikaragua(???!!) 10 grudnia 2014
Azerbejdżan 18 grudnia 2014
Słowacja 12 grudnia 2014
.
.
.
.
.
Polska na szarym końcu. Kuźwa WHY???
Czy ktoś może to logicznie wyjaśnić? bez żadnych słówek prawnych (czyt. urzędowych)
Aż się gotuje we mnie, co to do cholery ma znaczyć ?
Nasi dystrybutorzy dali dupy czy jak? A może za późno zapisali się?
Bo nie uwierzę że P.J. Nie lubi polaków. Wszakże jesteśmy podobni do hobbitów(pijemy tyle samo % co Oni a nawet więcej!)
Dystrybutor wolał dac premiere na swięta, by na film poszło wiele ludzi. Niestety, nawet Japonia i Chiny w tym roku będa od nas szybsi.
Tylko problem będzie jak ktoś przez święta nie będzie mógł iść do kina np ja ale wiem to mój problem ;)
Wszystkim się nie dogodzi ;p pozostaje Ci jedynie maraton 19-ego grudnia lub dopiero seans po świętach ;p
Ok, więc każdy ma wybór. Poza tym znam takich, którzy obchodzą i też zamierzają iść. Nie widzę tu problemu.
Bez przesady z tym problemem, jednak premiera mogłaby się odbyć wcześniej. Skoro 19 już mają film kretyństwem jest czekać na datę która i tak nie zapewni im dużego zbytu.
Z tym się zgadzam, ale o ile pamiętam w zeszłych latach było podobnie. Byłem w kinie w czasie świąt i sala była pełna. Ludzie pójdą, bo czekają na Hobbita.
Przecież grają Hobbita również po świętach, więc każdy wybierze odpowiedni dzień dla siebie.
Dlatego nie rozumiem na co się tu oburzać. Jakby data premiery była największym problemem :-)
Dla mnie to bez różnicy. Ktoś, kto obchodzi święta pójdzie sobie w innym terminie i tyle. Trudno, żeby z okazji świąt cały kraj nie działał.
Zrozumiałem, że chodziło Ci o to, aby w święta pewne instytucje rozrywkowe nie działały. Moim zdaniem niech decyduje właściciel, w końcu to prywatne firmy. Szanuję Twój pogląd, ale jeśli ktoś uważa inaczej to czemu ma nie móc iść do kina? A tak każdy zrobi po swojemu i problem się rozwiązuje.
Zobacz ciekawe zdjęcie:
http://cs540108.vk.me/c623829/v623829600/bbe6/rCkZ8hGv-YY.jpg
W przypadku części I i II Hobbita było tak samo, żadna nowość. I wydaje mi się, że ustalili taką datę, a nie np. 19-tego bo to przed świętami i wtedy ludzie są bardziej zabiegani. A że 26. to akurat Boże Narodzenie, no cóż tak wyszło.
Jak dla mnie to i tak bez sensu, bo ci którzy naprawdę chcieliby iść przed świętami (czyli przede wszystkim fani) to jakoś by wygospodarowali czas.
Chodzi o kasę, bardzo niewiele osób chodzi do kina w święta, wiec dystrybutorzy chcąc więcej pieniędzy dają taką super premierę właśnie w święta, reszta świata może się zachowywać normalnie, ale w Polsce ktoś (dystybutorzy) muszą robić syf dla kilku groszy więcej.
Pewnie Star Wars VII też będzie w święta za rok .