Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 251 tys. ocen
7,2 10 1 251062
5,6 48 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Jak wam się podoba? Na razie najlepiej zapowiada się "Courage and Wisdom", jest prawie tak
samo piękne jak "Feast of Starlight".

ocenił(a) film na 10
geefux

The Battle for the Mountain jest świetne. I Ironfoot. I oczywiście The Last Goodbye. W ogóle wszystko jest świetne.

ocenił(a) film na 4
geefux

Slychac ze będą przejawiać się motywy z poprzednich dwóch części często ;) Soundtrack zapowiada się bardzo dobrze. Po odsluchaniu tych 1:30 min. fragmentów , najbardziej spodobały mi się Ironfoot( szkoda ze tylko podczas napisów będzie) Sons od Durin, Battle for the Mountain, The darkest Hour, Courage and Wisdom, The return Journay, The Last Goodbye ;)

geefux

Mnie się póki co podoba Guardians of the Three, The last Goodbye, Ironfoot

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
spycialec

No co Ty, choć uważam LotR'a za posiadanie najlepszej muzki filmowej ever, to jednak niektóre perełki z Hobbita dorównują kompozycjom ze starej trylogii.

ocenił(a) film na 8
geefux

To dowcip roku, prawda?
Jest wiele soundtracków, które zasługują na miano " najlepszej muzyki filmowej ever " , a LotR może być co najwyżej jednym z nich, i to nie wszystkie części ( przede wszystkim FotR ).

lelen_lis

"uważam" - da się jeszcze bardziej zaznaczyć, że jest to moja subiektywna opinia? xD No dobra, na pierwszym miejscu jest "moim zdaniem".
FotR zdecydowanie najlepszy, jednak RotK był prawie tak samo niesamowity. A który soundtrack Twoim zdaniem zasługuje na miano najlepszego?

geefux

Wg mnie soundtrack do Interstellar :)

Imitation

:D Dzisiaj przesłuchałem cały, i mogę powiedzieć, że po prostu zwala z nóg, a Cornfield to nie z tej planety chyba p_p

geefux

Fajne, ale moje ulubione utwory to "Day one dark", " Mountains" i "Our destiny lies above us" :)

ocenił(a) film na 8
geefux

o, już jest soundtrack? Muszę przesłuchać...

ocenił(a) film na 8
geefux

Hmmm .... z pewnością " Star Wars " Williamsa ( A New Hope ), " Dancing With Wolves " Barrego, " Braveheart " Hornera, czy " Lista Schindlera " Williamsa. oraz ' Misja " Morricone. Ale takich prac zapewne byłoby moim przypadku znacznie więcej.

lelen_lis

Wszystkie soundtracki, które wymieniłeś mam wyryte już w pamięci, i muszę powiedzieć, że Braveheart czy Misja(prawda, jedne z najlepszych) nie są lepsze od soundtrack'u LotR'a, ale to znowu tylko moja opinia. Nie mogę nic złego powiedzieć o reszcie, bo kocham te soundtracki, ale LotR jakoś budzi najwięcej emocji : |

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
spycialec

nie obrażaj najlepszego kompozytora wszech czasów :)

geefux

Przepraszam, czy był już temat o tych fragmentach z soundtracku ? Możecie podać link ? :)

kazkas

Nie wiem nic o temacie, ale kanał z YT z kawałkiami łap tutaj -> https://www.youtube.com/user/WaterTowerWB/videos

geefux

Ok. Dzięki, przesłucham.

geefux

W "Courage and Wisdom" jest ten bardzo charakterystyczny motyw dla całej trylogii Hobbit, takze to musiało być piękne :) Zgadzam się.

geefux

Temat odnośnie soundtracku tak więc podzielę się z Wami filmikiem zmajstrowanym przez fanów. Filmik do piosenki " The Last Goodbye". Moim zdaniem ma świetny klimat i ładnie go zakończyli, mimo iż brakuje w nim jeszcze ostatniej części :)

https://www.youtube.com/watch?v=I8NXp0TL5rA

Serafina_87

Ale fajne :) Tye pięknych widoczków :)

geefux

gdzie można odłuchać soundtracka?

ywis21

aha ktos dal linka na yt juz adam temat