Jak wam się podoba? Na razie najlepiej zapowiada się "Courage and Wisdom", jest prawie tak
samo piękne jak "Feast of Starlight".
The Battle for the Mountain jest świetne. I Ironfoot. I oczywiście The Last Goodbye. W ogóle wszystko jest świetne.
Slychac ze będą przejawiać się motywy z poprzednich dwóch części często ;) Soundtrack zapowiada się bardzo dobrze. Po odsluchaniu tych 1:30 min. fragmentów , najbardziej spodobały mi się Ironfoot( szkoda ze tylko podczas napisów będzie) Sons od Durin, Battle for the Mountain, The darkest Hour, Courage and Wisdom, The return Journay, The Last Goodbye ;)
No co Ty, choć uważam LotR'a za posiadanie najlepszej muzki filmowej ever, to jednak niektóre perełki z Hobbita dorównują kompozycjom ze starej trylogii.
To dowcip roku, prawda?
Jest wiele soundtracków, które zasługują na miano " najlepszej muzyki filmowej ever " , a LotR może być co najwyżej jednym z nich, i to nie wszystkie części ( przede wszystkim FotR ).
"uważam" - da się jeszcze bardziej zaznaczyć, że jest to moja subiektywna opinia? xD No dobra, na pierwszym miejscu jest "moim zdaniem".
FotR zdecydowanie najlepszy, jednak RotK był prawie tak samo niesamowity. A który soundtrack Twoim zdaniem zasługuje na miano najlepszego?
:D Dzisiaj przesłuchałem cały, i mogę powiedzieć, że po prostu zwala z nóg, a Cornfield to nie z tej planety chyba p_p
Hmmm .... z pewnością " Star Wars " Williamsa ( A New Hope ), " Dancing With Wolves " Barrego, " Braveheart " Hornera, czy " Lista Schindlera " Williamsa. oraz ' Misja " Morricone. Ale takich prac zapewne byłoby moim przypadku znacznie więcej.
Wszystkie soundtracki, które wymieniłeś mam wyryte już w pamięci, i muszę powiedzieć, że Braveheart czy Misja(prawda, jedne z najlepszych) nie są lepsze od soundtrack'u LotR'a, ale to znowu tylko moja opinia. Nie mogę nic złego powiedzieć o reszcie, bo kocham te soundtracki, ale LotR jakoś budzi najwięcej emocji : |
Nie wiem nic o temacie, ale kanał z YT z kawałkiami łap tutaj -> https://www.youtube.com/user/WaterTowerWB/videos
W "Courage and Wisdom" jest ten bardzo charakterystyczny motyw dla całej trylogii Hobbit, takze to musiało być piękne :) Zgadzam się.
Temat odnośnie soundtracku tak więc podzielę się z Wami filmikiem zmajstrowanym przez fanów. Filmik do piosenki " The Last Goodbye". Moim zdaniem ma świetny klimat i ładnie go zakończyli, mimo iż brakuje w nim jeszcze ostatniej części :)
https://www.youtube.com/watch?v=I8NXp0TL5rA