Zrobiłem temat podobny podsumowujący spoilery ten temat jest podsumowujący dla spotów może tak.
Dlaczego zakładam? a no dlatego by poznać wrażenia wszystkich bo są rozkopane trochę i nie wiadomo z kim tu się można podzielić
Jak znajdziecie nowe clipy dawajcie tu
:)
clip numer 1"Thorin must be warned"
h t t p s : // w w w .facebook. com /v ideo.php?v=760258927343048&set =vb.160617097307237&type=3&theate r
cilp numer 2 Battle
h t t p s :// w w w .youtube. com / watch?v=4fU0VerazMY&feature=youtu.b e
clip numer 3 " I'm Not Alone"
h t t p s : / / w w w . youtube. com / watch ?v=NmgFVlKkhA 0
clip numer 4 "Elves vs. Dwarves?!"
https:// www . yahoo . com /movies/elves-vs-dwarves-hobbit-battle-of-five-104171060092. html
clip numer 5 "We Find Shelter"
h t t p s : // w w w .youtube. com / wa tch?v=H4Nz6XkD36E&feature=youtu. be
więc tak jak posumowałem spoilery tak podsumowuje clipy
więc tak
Ad clip 1
czy tylko ja uważam że póki co ten clip jest dobry i najlepszy ze wszystkich tak no Thranduil jak zwykle zimny drań ale Bilbo naprawdę tą scenę ratuję poczułem klimat WP gdy Merry chciał iść na bitwę.albo Pippin pomimo tego że Gandalf kazał mu uciekać, zabił orka. Może scena jest nieco inna ale ma klimat właśnie tych scen tak więc clip dobry na obecność Thranduila jesteśmy skazani no cóż :/ ocena clipu 8/10
na koniec zapytam czemu pomineli Legosia i tauriel widzisz PJ jakbyś ich dał było by 10 :/ zabrakło mi ich tu
Ad clip numer 2
kilka opinii widziałem i chyba nie tylko ja do tej sceny jestem sceptycznie nastawiony. Oświećcie mnie jeśli się mylę scena wygląda dość sztucznie tą scenę zaliczam do niezbyt udanych max tu dam 5/10
wiem może to troszkę za wysoko ale zobaczymy jak całość wyjdzie póki co jest sztuczność zdecydowanie brakuje mi tu Legosia i Tauriel no panie Jackson znów zabrakło do 10 może następnym razem się postarasz :(
Ad clip numer 3
No to niby jest to na co czekałem ale przyznam się szczerzę mimo ze czekałem na Białą Radę to tak jak na zwiastunie ani nie podskoczyłem ani nie krzyczałem że jest epicki..... skoro ja na takiej scenie nie mam póki co emocji to nie wróży nic dobrego :(. Ale do rzeczy scena razi trochę z tą kukłą to trochę bez sensu zapychanie niepotrzebnie takiego świetnego wątku w dodatku jeśli ma mieć 7 minut Nazgulle te piski dziwne nie swoje do tego wyglądają jak duchy z Harry Pottera jeden to chyba nawet krwawy Baron Sauron też dziwnie mówi no Saruman i Elrond wynagradzają trochę tą scenę . No i Peter znów dołuje tutaj brak Legosia i Tauriel no gdzie oni Peter bez nich scena zasługuje na 7/10 no sorry ale to tak ważne postacie w Hobbicie :/ no cóż może nastąpi u ciebie jakaś poprawa na następny raz :(
Ad clip numer 4
"Łał zaskok epickość". A tak na serio nuda śmiech głupie marne :( brak Legosia przy swoim ojcu to katastrofa już nie mówiąc że mi tu tej Tauriel brakuje. Ponoć słyszałem że jej sceny są nominowane do oscara oj Jacksonie to czwarty klip dzisiejszego dnia i znów za takie błędy muszę ci dać 4/10 no dałbym 10 jak by była Tauriel i Legosiek :)
Ad clip numer 5
Na serio ok ale bez Legolasa i Tauriel brakuje tej epickości tego rytmu cza cza cza. Ale Bard wyszedł świetnie jak dla mnie scena jest ok ale zabrakło mi tak ważnych postaci z książki :( scenę oceniam mój drogi Piotrusiu 6/10
zobaczmy teraz jaki jest twój wynik po dzisiejszym dniu
łączny wynik ze punktacji 30 dzielone przez 5
na dzisiaj twój wynik niezły acz kolewiek polenizował bym po wczorajszym wyniku w moim temacie
http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Bitwa+Pi%C4%99ciu+Armii-2014-662242/discuss ion/Ocena+Spoiler%C3%B3w,2559197
tak więc Peterze słaba poprawa gdyby był ten Legolas i Tauriel ale co mi po gdybaniu :)
za mało spacji w linkach, powinny być ze trzy po każdej literze a najlepiej każdą literę osobno w innym temacie.
sorry ale nie mogę wklejać linków stąd muszę spacje robić ale jak użytkownicy przyjdą to powklejają linki :)
Nie jestem trollem jedną część Hobbita oceniłem na 10 a drugą na 7 bo Pustkowie mnie zawiodło i liczyłem że, nadal liczę że trzecia część zasłuży na uznanie no chyba powinniśmy szanować własne zdanie nie?
>"ale o to chodziło bo to troll." -> Powiedział Troll :P sorry musiałam, bo zobacz jak to komicznie wygląda! Już dajcie spokój bo w paranoje wpadamy :)
Nie rozumiem gdzie tu paranoja? To, że mam taki nick to chyba nie oznacza, że jestem trollem? no chyba, że o czymś nie wiem?
Chodzi mi o paranoję z tym, że każdy tu prawie pisze -> jesteś trollem
A to z twoją nazwą użytkownika to osobny temat -> w sensie żart, że ktoś o takiej nazwie (troll) pisze o trollu. No cóż kicha...nie wyszło, życie ;)
Mi najbardziej przypadł do gustu clip z Dol Guldur :) Nie przejmuj się trollami jak ten powyżej, oni mają swojego wodza i tylko taki jest tu ich zamysł bycia :)
też mi Dol Guldur bardziej przypadł do gustu no ale nie dam 9 czy 10 bo tym co wczoraj czytałem spoilery były słabe. A prawda jest taka nie! że scena gdy, Galadriela niesie Gandalfa wygląda sztucznie. I to też odbiera klimat sceny takie coś mogli dać do EE skoro dają już pogrzeb Thorina najważniejszą rzecz do EE to to mogli dać do EE. Bez sensu zapycha to fabułę. Na przykład jak by zapychał śpiący Bombur w Pustkowiu w kinowej. Można było dać przeprawę przez most a z tej sceny zrezygnować no nie. Więc scena z Dol Guldur jak wcześniej już wspomniałeś, że ten wątek ma w sobie trochę sztuczności. A widać to już w Pustkowiu w EE a w kinowej tragicznie wycięta cyfrowo bez sensu :(. I nie widzę tu poprawy choć scena ma klimat "I am not Alone" no i jak Elrond i Saruman są to już całkiem scena zostaje wynagrodzona.
Dol Guldur też mi przypadł do gustu bardziej ale, powiedz czy jednak przez to mam łykać wszystko co Jackson mi poda w filmie. No błagam :( stąd taka ocena tej sceny może mam jeszcze nadzieję, ze w filmie całość będzie wyglądać inaczej. Póki co oceniam tylko sceny
pozdrawiam :)
Dla mnie z części na część Hobbit był coraz lepszy i tego spodziewam się też po ostatniej trzeciej części.
[kamil mode on] Jakby Jackson zrobił ciemniej, to nic by nie było widać i ludzie by go wyśmiali. [kamil mode off]. A tak serio: w ROTK trochę spaprano z ciemnościami nad Pellenorem, więc dobrze, że tutaj nie wygląda to lepiej. :-D
Heheh :P No własnie, ale w jedynce hobbita, kompania ratuje sie przed goblinami ociekając w światło, no ale okazuje się że goliny polubily jednak slonce :P
No lepiej, żeby tych goblinów nie było. Jednak bardziej mnie martwią te robale... Pewnie nawiązanie do Robakołaków.
Strasznie widzę zirytowały Cię pomysły Jacksona. Ale mogę to zrozumieć. Adaptacja adaptacją, ale tu często jest po prostu miernota.
Dokładnie, akceptuje oczywiście zmiany i są oczywiste, ale niektóre pomysły są tak słabe ze głowa boli.
Kogo miałeś na myśli pisząc że zabrakło "tak ważnych postaci z książki"?. Bo ani Legolasa ani Tauriel w książce nie ma, a Tauriel to już czysty wymysł twórców filmu. Jak dla mnie clipy są dobre. Mnie szczerze nie brakuje tej dwójki elfów, bo za wiele to oni nie wnoszą do tych filmów oprócz kilku fajnych scen walki.
Thranduil może i zimny drań ale przynajmniej konsekwentny w swojej nienawiści do krasnoludów. Przybył tylko po to co wg niego mu się należy, a resztę ma gdzieś. Mnie się tam sceny z nim podobają, ale tu mogę być nieobiektywna bo włącza mi się "fangirl" ;)
Co do sceny z Białą Radą może i trochę sztuczna, ale myślę że w kinie na dużym ekranie będzie epicko wyglądać :)
Już się nie mogę doczekać tego filmu :)
Szkoda też że nie zrozumiałaś ironii. Właśnie mi ich nie zabrakło ale według Piotrusia w tej części " więc wydaje mi się że ich brakuje w tych scenach (znów ironia) sorry ale zastąpienie Beorna Legolasem mnie tak wnerwiło że gorzej już raczej nie będzie."To będą najważniejsze i pierwszoplanowe postacie" Których w ogóle nie ma w książce. Właśnie o to chodzi że to wymysł twórców zresztą badziewny jak, wiele ich wymysłów szczególnie w Pustkowiu. Czego Nie mogę powiedzieć o Lotr i pierwszej części Hobbita. Stąd moja ironia. Clipy są dobre ale szczerze du** żaden mi jeszcze nie urwał jak w przypadku trailera pełnego z Hobbit Bitwa Pięciu Armii. Thranduil nie był taki w książce więc dlatego go krytykuję. Upodobniono go to tego egoisty znów (filmowego) Denethora. Brakowało tu tylko tej małpowatej twarzy u Thranduila.
Co do sceny z Białą Radą, tak być może w kinie będzie to wyglądać o niebo lepiej więc zobaczymy jak to będzie wyglądać 19 grudnia bo idę tego dnia na maraton. Więc liczę że to mnie w kinie powali i że odkryję ze te spoilery to były przed wczesne prima aprilisowe żarty.
Ps co myślisz o pogorszeniu się filmwebu ehhhhhhhhhh to okropne i razi w oczy
pozdrawiam :)
O widzisz to teraz Twoja wypowiedz nabrała dla mnie sensu :) Sorry ale mój wykrywacz ironii i sarkazmu nie zadziałał tym razem ;) Zazdroszczę że już 19 będziesz mógł oglądnąć Bitwe, podziel się wrażeniami po seansie.
A co do wyglądu filmwebu to faktycznie nie za dobrze to teraz wygląda, za dużo nakombinowali. Trzeba będzie się przyzwyczaić.
Pozdrawiam