Mamy tu już jednego co uważa Hobbita za lepszego od Wp, ba! on uważa Hobbita za najlepszy film w historii. Nie muszę dodawać,. że ten gość o którym piszę jest tutaj lokalnym błaznem.
Hobbit lepszy niż WP?? Max 8 dla Hobbita a WP to arcydzieło... Jedynie dzieci z podstawówki jak moja siostra uważają inaczej bo jest bardziej kolorowo baśniowo i łatwiej odebrać
Bo co bo uwaza Hobbita za lepszego? To z wami jest coś nie tak. I skończcie ten temat - po co wgl na niego odpisywaliście.?
Skończ już bredzic, ok? Po co wgl ta dyskusja. Nudzi wam się? To do nauki. Zastanawiam sie, po co wgl odpisywaliście.
Człowieku, ja nie potrzebuję schlebiania. Posługujesz się moimi tekstami, a potem ludzie myślą, ze to moje multikonto. Skąd ty sie urwałes? Z choinki. Chyba jeszcze za wczesnie.
Musze cie zmartwić, bo to nie jest moje multikonto. Za to ty jesteś multikontem straightlinesa - i każdy to od dawna wie.
raczej tylko niepiśmienna dzieciarnia, plebs, hołota z dwucyfrowym IQ, gawiedź, motłoch, tłuszcza i analfabeci. no i jeszcze infantylne piz.deczki, hihi
Akurat ma rację. WP jest trudniejszym filmem ciężkim i momentami smutnym hobbit zaś jest wesoły kolorowy
no ale kto chodzi na hobbita z dubbingiem? dzieci 15- i ich rodzice. ja osobiście nie wyobrażam sobie obejrzeć ten film z dubbingiem. (przynajmniej pierwszy raz)
Kiedy miałem 15 lat zawsze mnie denerwowalo, że ludzi w moim wieku uważa się zawsze za małe dzieci, które albo się na niczym nie znają( choć w tym wieku np ja lub niektórzy moi znajomi oglądaliśmy już 12 gniewnych ludzi czy lot nad kukułczym gniazdem) albo oglądają filmy z dubbingiem. Jeśli mówisz o dzieciach oglądających filmy tylko z dubbingiem to chodzi o dzieci od 12 w dół. A dorośli też oglądają filmy z dubbingiem bo nie chce im się skupiać na napisach. Normalni ludzie nie mają nic do dubbingu, bo co wam szkodzi że jest? Trochę się rozpisałem, ale musiałem to z siebie wyrzucić :)
Trochę się nie zgadzamy, ale przyznać musisz że dubbing niszczy trochę przekaz i emocje
Niszczy dlatego że połowa klimatu filmu to ich dialogi.
Jako amatorski aktor wiem że trudniej jest zagrać słowem niż ciałem
To żart chyba czy może prowokacja? Hobbit jest dobry, i owszem, ale gdzie mu tam do "Władka". Mam na myśli zarówno książki Tolkiena, jak i ich ekranizacje.
Władca pierścieni jest arcydziełem owszem ale Hobbit jest o wiele lepszym arcydziełem.
Jak dla kogo. Kwestia gustu jednak zazwyczaj osoby które są młode np. 9 lat wolą hobbita bo WP jest ciężkim filmem dużo aspektów jest trudnych do zrozumienia. Natomiast człowiek który rozumie WP i jest kinomanem na 100% powie że hobbit to świetny film i chodź drugi z najlepszych (według mnie) to WP do pięt nie dorasta