Aby udowdnić wam jak ważny jest to temt, niniejszym go zakładam. Mniemam, iż temat ten z racji
swojej niepodważalnej wartości, pozwoli wam spojrzeć na trylogię Jacdksona, ba! na historię
kinematografii z innej strony. Zatem do dzieła. Zauważyłem jak absolutnjie każdy tu popiera tezę
o niewstawianiu bezwartościowych temató, zatem mój będzie absolutnie obligatoryjny dla
każdego szanującego się fana Śródziemia.
Trzy palące i nie cierpiące zwłoki pytania muszą dostać odpowiedzi!!!! Zatem zaczynamy:
1. ILE MONET LEŻY W EREBORZE?
Moja odpowiedź: Milion pięcset sto dziewięćset - 1432133 rzędów monet, a w każdym rzędzie po
równe 1455332 jednakowo złotych talarów co daje róną kwotę: MILION PIĘĆSET STO
DZIEWIĘĆSET
2. JAKIE RODZAJE GRZYBA POKRYWAJĄ CIAŁA ORKÓW?
Idąc za encyklopedią Śródziemia wiemy iż jest to: Agaricus Placomyces
3. ILE KWIATKÓW ZOSTAŁO ZDEPTANYCH PO PRZEMARSZU WOJSK?
Najłtawiejsza zagadka: Proporcjonalnie więcej niż by tamtędy szły krasnoludy, z racji na 8
numerów większe obuwie orków.
PAMIĘTAJCIE!!!! Nie róbcie spamu nieistotnymi tematami typu: kto napisał muzykę, czy będzie
trailer, kto gra Daina oraz jaka będzie ścieżka dźwiękowa!!! To zwykły spam!!
Stawiajcie na tematy rześkie, wnoszące, z meritum czego najlepszym przykłądem jest temat o
liczebności Armii Elfów.
Pozdrawiam
Wasz JBridges
A po co temat o liczebności wojsk? Wy wyznaczacie granice jakie pytania są odpowiednie a jakie nie? Jednych ciekawi liczba elfów w jednym rzędzie, drugich liczba monet w Ereborze. Kamil odpowiedział na to pierwsze a JBridges na to drugie. Mnie osobiście ciekawiło jakie rodzaje grzyba pokrywają ciała orków, teraz już wiem! Według mnie temat jak najbardziej w porządku!
To była aluzja do tego tematu
http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Bitwa+Pi%C4%99ciu+Armii-2014-662242/discuss ion/Armia+elf%C3%B3w+-+liczba+jednostek,2536898
Przyjacielu czy miło by było tobie gdyby ktoś z ciebie się nabijał ,czy wyszydzał ,każdy ma prawo do swoich zainteresowań (w tym przypadku Kamila interesuje tematyka hobbitowa) ,więc tobie radziłbym pozwolić innym na to co lubią robić. Istotą człowieczeństwa jest zdolność do pojednania się.Nawet w Hobbicie przeciwne sobie armie ludzi,elfów i krasnoludów ,pogodziły się ze sobą żeby osiągnąć więcej.Razem można więcej,dlatego nie dzielmy się na przeciwne obozy ,grajmy w jednej drużynie i wybaczajmy sobie . :)
Ja bym jeszcze chciała wiedzieć...
Z jaką prędkością maszeruje armia Thranduila i ile kroków musieli zrobić żeby przebyć dystans z Puszczy do pola bitwy
1. Armia Thranduila maszeruje tak jak im każe Thranduil czyli około 7 machów.
2. Tu już jest trudniej bowiem ich stopy nie zostawiaja śladu, więc trudno policzyć.
Hahaha, to moje pytania, nie sądziłem że ktoś założy z nimi osobny temat :) Dzięki za odpowiedzi, szczególnie za rodzaje grzybów pokrywające ciała orków - to pytanie najbardziej mnie ciekawiło :)
Pozdrawiam!
Ja mam pytanie :)
-Ile ważył Bombur na początku wyprawy a ile waży (obecnie) gdy dotarł z kompanią do Góry. hmm..... po 3 cz. zadam pytanie ile waży też, bo trzeba uwzględnić stres związany z Bitwą, brak jedzenia, spalane kalorie no właśnie....
-Ile kalorii można spalić zabijając 1 orka ??? ( dalsze pytanie do Bombura)
Bombur na koniec wyprawy powinien wyglądać jak anorektyk.
Tabela:
- walka w mieście goblinów - 3000 kcal
- spływ beczkowy - 1400 kcal
- strach przed kamiennymi gigantami - 2000 kcal
- ucieczka przed ogniem Smauga (plus gorąco jego oddechu) - 4000 kcal
- walka z trollami - 1000 kcal
Szkoda ze podczas walki z trollami na tym forum nie można spalać kalorii :D