PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249740
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Wycieczka

ocenił(a) film na 6

Gdybyście mogli się wybrać na wycieczkę do śródziemia. Tzn wszystkie stworzenia:orkowie, trolle,smoki pokojowo nastawione i tylko chodzą po lokacji, to wybralibyście last minute bilba do ereboru, czy wyprawę drużyny pierścienia? Ja chyba drużynę :)

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Sale to mroczna puszcza, leśna rzeka też. Jaskinia była w lotrze

ocenił(a) film na 10
pemmil

A Emyn Muil i Żelazne Wzgórza też można?

pemmil

No własnie nie. Sale to całkiem nowa lokacja. Równie dobrze można powiedziec, że Moria to Góry Mgliste. Lesna rzeka też ma swoją "role" więc spokojnie mozna ją potraktowac jako lokację. A jaskinia Golluma nalżey tutaj do Hobbita, bo w Lotrze pojawia isę na marne 3 sekundy. Ta lokacja nalezy do Hobbita.

pemmil

Chyba mój post nie został zapisany, więc napisze jeszcze raz. Sale to załkiem nowa lokacja, podobnie jak lesna rzeka. A jaskinia Golluma to lokacja Hobbita, bo w Lotrze była na 3 sekundy.

ocenił(a) film na 10
Pallado

Mnie jakoś nie ciekawią te budowle. Wolałbym poznać Bilba, przelecieć się na orłach czy zobaczyć sale pełne złota w Ereborze (i troszkę zabrać). Żałowałbym tylko Isengardu, Edoras i Minas Tirith. Jestem ciekawy czy można by było zobaczyć Emyn Muil i Żelazne Wzgórza bo najbardziej ze wszystkich budowli Śródziemia interesują mnie budowle Krasnoludów.

ocenił(a) film na 5
Kjcdudbjsdv

To miałbyś największe i najpiękniejsze z królestw krasnoludów w Śródziemiu, cud północy, wielki Khazad Dum! ;)

ocenił(a) film na 6
Pallado

Najlepsza lokacja śródziemia, jedyna kopalnia mithrilu, a poza tym znajduje się tam mój ulubiony demon- duch ognia, balrog :)

ocenił(a) film na 6
pemmil

Mógłbyś zrobić sobie z nim zdjęcie :p (teoretycznie)

http://i.imgur.com/YJZbwAE.jpg

ocenił(a) film na 6
calays

A więc on istnieje. Gdybym wiedział gdzie szukać :(

ocenił(a) film na 6
pemmil

Spytaj Gandalfa! ;) on zna drogę.

ocenił(a) film na 6
pemmil

Zbierz "Drużynę" i wyruszaj !!!

http://w0.fast-meteo.com/locationmaps/Moria.10.gif

ocenił(a) film na 6
calays

Chyba jednak sobie odpuszczę :D

ocenił(a) film na 6
pemmil

heheh ;D no jak chcesz !

calays

Niepodobni. :)

ocenił(a) film na 6
bartoszcyc8

Jak dwie krople wody ;)

calays

Tak, szczególnie Balrog. :)

ocenił(a) film na 6
bartoszcyc8

Oj tam, oj tam!

ocenił(a) film na 7
calays

Hahahahaha Padłem :D
http://www.freakingnews.com/Sherlock-Gollum-Pictures-75355.asp

ocenił(a) film na 6
thorin3

to jest straszne! ;p jak on wygląda masakra ....

ocenił(a) film na 7
calays

To najlepsze jakie widziałem :)
http://www.freakingnews.com/funny-pictures/lotr-pictures-02.asp
Jakby co więcej na dole.

ocenił(a) film na 6
thorin3

Mistrz!

http://www.nerdist.com/wp-content/uploads/2013/09/mck-fixed.jpg

ocenił(a) film na 7
calays

Hehehe :)

ocenił(a) film na 10
Pallado

Ale przegapiłbym Erebor którego o wiele bardziej wolałbym zobaczyć od ruin Morii.

ocenił(a) film na 6
Kjcdudbjsdv

Ty uważasz, że hobbit jest lepszy we wszystkim, nie?

ocenił(a) film na 10
pemmil

Raczej nie.

ocenił(a) film na 8
Kjcdudbjsdv

Jak dla mnie to właśnie ciekawszych, szczególnie interesowałyby mnie (oprócz wspólnych miejsc z WP i H) Minas Tirith, Edoras, Lorien, Minas Morgul, Fangorn.
Oraz, jeśli nie mówimy wyłącznie o filmach, to także dom Toma Bombadila ^^

pemmil

Bilbo i s-ka w zasadzie nic ciekawego nie zobaczyli. Wybór oczywiście pada na drużynę (wyłączając trasę Froda i Sama, podzielam tolkienowski lęk przed pająkami).

ocenił(a) film na 9
pemmil

Ciężki wybór, lecz ostatecznie ostatecznie wybieram last minute Bilba, ale fajnie by było zobaczyć pokojowo nastawionego Saurona i oczywiście fajerwerki Gandalfa :D

ocenił(a) film na 10
pemmil

Decyduję się na wycieczkę z Bilbem i krasnoludami. Moje argumenty:
- mozliwośc spotkania bardziej cywilizowanych istot (Azog, WIelki Goblin, 3 trolle, z którymi mozna porozmawiać)
- zobaczenie Ereboru, który jest moją ulubioną lokacją
- więcej miejsc rodem z prawdziwej tolkienowskiej baśni

ocenił(a) film na 6
mie46ole

Wszystkie miejsą są rodem z książek tolkiena

pemmil

Wybieram zdecydowanie wyprawe Druzyny Pierscienia. Jedynie zalowalabym Mrocznej Puszczy. Lokacje w LOTR sa ciekawsze i jest ich wiecej :) dla mnie wybor łatwy.

pemmil

Wybieram zdecydowanie wyprawe Druzyny Pierscienia. Jedynie zalowalabym Mrocznej Puszczy. Mimo wszystko lokacje z LOTR sa ciekawsze i jest ich wiecej. Dla mnie wybor łatwy :)

pemmil

Wybieram zdecydowanie wyprawe Druzyny Pierscienia. Jedynie Mrocznej Puszczy bym zalowala. Mimo wszystko lokacje z LOTR sa ciekawsze i jest ich wiecej. Dla mnie wybor łatwy :)

Kheled8

Nie przejmuj się ja tak już miałem 3 razy :)

użytkownik usunięty
pemmil

Drużynę.

pemmil

Drużyna. Choć chciałbym też zobaczyć Esgaroth czy Erebor... ;/

pemmil

Wybieram zdecydowanie wyprawe Druzyny Pierscienia. Jednynie Mrocznej Puszczy bym zalowala. Mimo wszystko lokacje w LOTR sa ciekawsze i jest ich wiecej. Dla mnie wybor łatwy :)

pemmil

Sory za spam, ale to przez jakies problemy tej strony :/

ocenił(a) film na 7
pemmil

Wyprawę drużyny :)