Wydaje mi się, że podczas tej sceny z rąbaniem drewna, Gandalf przedstawi Beornowi Krasnoludy i Bilba ;)
A czy Thrain nie powinien już nie żyć podczas akcji " Hobbita "?
Heh, jeszcze tatuś weźmie udział w bitwie ;)
ja od wersji EE oczekuję przede wszystkim:
- więcej Beorna ( choć w filmie zawarto całą esencję tej postaci ale miło będzie pobyć z nim dłużej )
- znacznie więcej Mrocznej Puszczy ( oprócz przeprawy przez rzekę, jelenia, itp. chciałbym zobaczyć jakiś nocleg w Puszczy, oraz Elfy śledzące Kompanie )
- Krasnoludy i Bilba przechodzące przez ruiny Dale i ogólnie więcej tytułowego " Pustkowia ".
Powinien, ale okazuje się, że żyje. Ten wątek jest w dalszym ciągu dość tajemniczy. Może zostanie to w jakiś sposób wyjaśnione. Nikt już nie ma wątpliwości, że Thraina w filmie zobaczymy, bo trailer to potwierdza. Zresztą Gandalf jeśli chodzi o Thraina jest bardzo tajemniczy, co oznacza, że coś ukrywał
Już go umiejscowili. Ta scena znajduje się przed atakiem Azoga. Gandalf coś słyszy obraca się i mamy tą scenę. Wątek z Thrainem jest bardzo intrygujący. Ciekawe co on robi w Dol Guldur skoro podczas akcji w Hobbicie powinien nie żyć. Na razie możemy tylko spekulować, bo trailer za wiele nie mówi
Dzięki za inf. - materiał zapowiada się ciekawie i chyba w końcu wszyscy dostaną więcej scen w Puszczy i u Beorna, których było mało dość w wersji kinowej. Mnie ciekawi wątek z Thrainem ;)
WoW dzięki :) No i mamy nowe sceny: Thrain, Beorn, miasto na jeziorze i rozszerzona walka elfów :)
Jednak trochę się Thrain zmienił, szczególnie jego nos :) Dobrze, że pamiętali o braku jednego oka i tatuażach na twarzy :) Ale nie wiem dlaczego jego postaci nie mógł grać jeden, ten sam aktor :\
https://pbs.twimg.com/media/BxxTGOGCAAA09VB.png:large
http://img1.wikia.nocookie.net/__cb20130709125851/lotr/images/d/d1/Thrain1.jpg
A jednak, po lepszym przypatrzeniu się, Thrain ma także drugie oko, a tatuże wyglądają zupełnie inaczej niż w prologo NP... :\
Dobry zwiastun. Widać, że klimacik będzie. Tylko, niestety, wygląda na to, że będzie więcej Laketown. No i czemu Thrain ma dwoje oczu?
Nie. http://heirsofdurin.files.wordpress.com/2014/09/bande-annonce-de-_the-hobbit-la- dc3a9solation-de-smaug_-version-longue-mp4_000024520.jpg
Nie rozumiem o co Ci chodzi. To, że jest przyciemnione znaczy, że nie ma? Młody w AUJ nie ma (http://screencapped.net/movie/lotr/albums/userpics/10002/thehobbit-000269.jpg), ale widocznie do DOS mu odrosło.
Zobaczymy, jak to będzie w filmie. Może to scena wstepna, nie ta, która rzeczywiście znajdzie się w filmie. Tak było ostatnio ze zdjęciem Gandalfa w Dale, gdzie ma jeszcze swój stary kostur, a przeciez już został zniszczony. Po prostu reżyser ma mnóstwo ujęć danej sceny i teraz kwestia wyboru. Z trailerów wiemy, ze zawsze coś jest zmienione, coś wygląda inaczej w ostatecznej wersji. Takze spokojnie :)
Hmm...no troszkę mi to na błąd wygląda :)
Zgodnie z pierwowzorem:
http://img1.wikia.nocookie.net/__cb20130709125851/lotr/images/d/d1/Thrain1.jpg
Powinien mieć to "oko" zasklepione... no cóż. Pomyłki się w charakteryzacji czasem zdarzają ;D
Ooo... Dzięki ;) Fajnie, że został wpleciony wątek Thraina. I podoba mi się scena z mostem w Mrocznej Puszczy. Szykuje się niezły klimat :)
Jeśli mam być szczera, to ociupinkę bardziej czekam na te 9 godzin materiałów, niż na nowe sceny. Taka jestem dziwna. ;)
Jestem ciekaw czy pojawi się w Polsce wersja z figurkami - chętnie bym zakupił taki zestaw:-)
Pozdrawiam
Niestety kolego... Polska to kraj ograniczen umyslowych... jestesmy ludzmi trzeciej kategorii (wg dystrybutorow) i wszystko co fajne omija nas szerokim lukiem lub przychodzi z duzym opoznieniem. Tak bylo z kolekcjonerskim wydaniem rozszerzonej Niezwykłej podróży i tak samo bedzie z Pustkowiem. Ja figurke sprowadzalem z USA. Jednak figurki od Pustkowia nie chce. Nie wiem czym sie kierowali tworcy pakietu kolekcjonerskiego ale dali dupy. Wolalbym juz Beorna w postaci niedzwiedzia czy Samotna Gore zamiast akcji z beczkami...
Odnosząc się do końca Twojej wypowiedzi jak i dość powierzchownego początku dodam krótko rzecz ujmując: Polska to także nie jest kraj indywidualnych żądań.
Wiele osób nie jest zainteresowanych tym jaka fogurka będzie dodana do filmu lecz jakość wydania nośnika, poprawne tłumaczenie - tudzież lektor i rzecz jasna rozsądna, choć trochę porównywalna z realiami zachodnimi (to akurat jedno z mało realnych życzeń) cena :-)
Figurki możesz kupować oddzielnie. To chyba film jest tu najważniejszy.
Dla smiechu dodam, że gdyby dystrybutor zrobił specjalnie Tobie psikusa i wydal film na VHS ale dodal fajną figurkę to zmieniłbyś swoją wypowiedź i ich działanie zachwalał?
To tyle w temacie :-)
Od jakiegos czasu zauwazylem ze stales sie bardzo czepialski. Kiedys taki khazad nie byles... Pomijam fakt "usuniecia" mnie ze "znajomych" z niewiadomych dla mnie przyczyn. Nie zebym ubolewal jakos specjalnie ale dziwne zachowanie, tym bardziej ze duzo pisalismy i sie zgadzalismy w wielu kwestiach. To tak na marginesie.
"Marcin 1488" pisal w swoim poscie o wydaniu kolekcjonerskim z figurkami. Moja wypowiedz tyczyla sie tego wydania wiec Twoj post troche nietrafiony. Oczywiscie ze jakos wydania, dodatki czy tlumacznie sa priorytetem. Ale jest tez druga strona medalu.
"Polska to także nie jest kraj indywidualnych żądań." - a gdzie tu widzisz jakies zadania??? W Niemczech, Anglii czy Francji dystrybutorzy potrafia wydac sama wersje rozszerzona oraz wydanie z figurka dla kolekcjonerow. I opisalem sprawe jasno - Polska najwyrazniej uchodzi za kraj trzeciego swiata skoro u nas nie ma takiego wyboru.
Figurki z takiego wydania kupic samej tez nie mozna. Przynajmniej na poczatku dystrybucji. Dopiero z drugiej reki i to na ebay'u lub amazonie, w dodatku w niepewnym stanie i dopiero jakis czas od premiery. Po Twojej wypowiedzi moge stwierdzic, ze dla Ciebie osoby jak ja czy Marcin i ich zadania co do wydania z figurka sa glupia fanaberia. Chyba jednak nie bo dla Twojej wiadomosci dodam ze na forach kolekcjonerskich bylo goraco w kwestii braku figurki w wydaniu rozszerzonym do Podrozy i wiele osob wyrazalo swoj zal i zlosc na dystrybutora. Tym bardziej ze figurki w kolekcjonerskim packiecie do kazdej z czesci LOTRa wychodzily takze i u nas. Wiec to nie sa "indywidualne żądania"...
Nie wiem o co sie czepiasz skoro dla osob jak Ty gdzie liczy sie "jakośc wydania nośnika, poprawne tłumaczenie" dystrybutor przewidzial nie jedno lecz kilka wydan filmu. O osobach jak ja czy "marcin1488" dystrybutor zapomnial wiec mamy prawo dac wyraz swojej irytacji w tej kwestii.
"Dla smiechu dodam, że gdyby dystrybutor zrobił specjalnie Tobie psikusa i wydal film na VHS ale dodal fajną figurkę to zmieniłbyś swoją wypowiedź i ich działanie zachwalał?" - odpowiedz brzmi nie, nie zachwalalbym bo nie figurka jest dla mnie najwazniejsza. Swoj post napisalem z perspektywy kolekcjonera.
P.S. Pisales o cenie... tak sie sklada ze wydanie Podrozy w wersji rozszerzonej na BD np na ebayu kosztowalo 25-35 euro. Wydanie z figurka 90-110 Euro. My kolekcjonerzy placimy slono za tego typu gadzety wiec skoro juz placimy takie krocie to mamy prawo wymagac od dystrybutora szacunku i mozliwosci wyboru :P
Kwestie zwiazane z obecnością lub jej brakiem na czyjejś liście znajomych nie powinno się chyba na publicznym forum opisywać. Ale skoro juz o tym mowa i do tego na wstępie nawiązałeś, powiem krótko: obserwowalem Twoje wypowiedzi i przestalem Ciebie poznawac. Z osoby z ktora lubilem wymieniac konstruktywnie zdanie stales sie dziwnym moralizatorem, tlumaczem i awanturowiczem a forum.
Dla mnie forum to miejsce gdzie albo sie czegos ciekawego dowiem kto co w sieci znalazl lub ma wiedze na jakis temat, albo w sppsob przyjazny wymienie zdanie. Wpadles w nurt walki z niektorymi uzytkownikami, zatem uznalem ze chyba nie takiego rozmowce powinienes miec w znajomych bo przestal pisac do rzeczy.
Spojrz nawet wyzej na swoj wpis. Niemalze kazdy aspekt mojej wypowiedzi a alizowales, poprawiales i poniekad zaatakowales. Czy nie latwiej byloby napisac: ok, moze troche przesadzilem... ok, jakie jest Twoje zdanie etc.
Chyba jednak moje powyzsze zyczenie dot. wymiany zdan nie wiaze sie z czepialstwem, bo wcale sie taki nie stale....ba! Niewiele juz siw na forum udzielam, ale z checia konstruktywnych rozmow.
Zatem powodzenia zycze i troche wiecej spokoju :-)
Okładki polskich wydań:
http://bluedvd.pl/search?st_search[search]=Hobbit+Pustkowie+Smauga%3A+Wydanie+Ro zszerzone&st_search[and_search]=1&st_search[detail]=&x=10&y=7
Pod spodem w tym temacie masz link do dvd.
http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Pustkowie+Smauga-2013-469867/discussion/Hob bit+Pustkowie+Smauga+Edycja+rozszerzona+odliczanie+do+premiery,2505348?page=2#po st_12628807
Zachęcająco to wygląda
Ja też od pięciu lat nie kupuję już DVD i uzbierałem więcej BD niż DVD przez 13 lat.