PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249769
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Jak myślicie czy będzie przy premierze Hobbita?

Han12345

Myślę, że nie.

Han12345

Pisali że jest taka możliwość

ocenił(a) film na 4
Han12345

Nie sądzę. Premiera dopiero za rok.

Anthrax91

Zwiastun zajawkowy przed „Hobbitem”?
http://www.star-wars.pl/Newsy/EpizodVII

ocenił(a) film na 4
wort801

"Zwiastun zajawkowy"? Co to jest?
Może chodziło im o teaser, jeśli tak to już bardziej prawdopodobne...pokaże się napis STAR WARS na czarnym tle i voilà.

ocenił(a) film na 9
Anthrax91

Chodzi o teaser. Nie będzie to sam napis tylko 1 minutowy teaser, który pojawi się w tym roku ale nie wiadomo kiedy.

ocenił(a) film na 8
Anthrax91

To będzie coś więcej: nowa muzyka Williamsa oraz pierwsze ukazanie głównych bohaterów filmu.

lelen_lis

Oby to nie wyglądało jak z lat 50. XXw.

kamilxxx09

Jak z lat 50 ??? widziałeś zemstę sithów ??

wort801

Tak. I?

kamilxxx09

I to niby było z lat 50??

wort801

No nie. Ale niech w końcu zrobią coś na miare XXI w. bo jak wrócą do starch korzeni (w sensie wyglądu) to ja dziekuje :P

kamilxxx09

I tak nie lubisz SW nie ważne czy w stylu nowej czy starej sagi dla ciebie to bez różnicy ;)

wort801

Czekam w końcu na coś "współczesnego" w SW w 2015 roku.

kamilxxx09

Jak masz na myśli coś w stylu Avatara to ja podziękuje dużo efektów z kompa a zero klimatu :)

wort801

Dużo efektów, dużo klimatu :)

kamilxxx09

Jak w Avatarze ??nie dzięki :)

wort801

A ja jestem na tak :) Niech po prostu zrobią coś widowiskowego, ale oczywiscie z dobrym scenariuszem i aktorstwem. Bez żadnych sztucznych makiet - broń Boże!

kamilxxx09

Wiec ja jako fan obejrzę w domu nie chce wydawać pieniędzy na kina na coś co będzie podobne do Avatara coś stylu nowej trylogii to tak a nie Avatara

wort801

Ja nie mówie o Avatarze. Chodzi o to, aby nie wykorzystywano jakichś starych i sztucznych technologii jak to zrobił Nolan w Interstellarze.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Nic mi nie wiadomo o przestarzałych technologiach użytych w Interstellar. Oświeć mnie!

A te zaczepianie sie statku o cos tam? To wyglądało, jakby plastikowe makiety podłożono pod kamere i krecono. Strasznie strasznie sztuczne.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Czym by się to różniło, gdyby było z CGI?

No własnie tym, że byłoby naturalne. Moze brzmi to paradoksalnie, ale taka prawda. Przecież ten ruch wyglądał jakby krecono kamerką za 200 zł. Dajcie spokój. Nolan zapomniał, w którym roku jesteśmy. Skoro zauwazyłem to w filmie i mnie to zraziło, to znaczy, ze jest to zauważalne.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

To nie space opera. Zamysł filmu wykluczał nadużywanie CGI, bo kolidowało to z zamysłem hołdu dla kina nowej przygody z XX w. i urealnieniem świata przedstawionego.
Nie ma to nic wspólnego z tym czy jesteśmy czy nie w XXI w.

I przez takie składanie hołdu i próby stworzenia czegoś podobnego do filmu sprzed 46 lat forma filmu zawodzi.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Zależy dla kogo. Jak dotąd są same zachwyty nad stroną wizualną. Po co narzekać na coś co było już odgórnie ustalone? Chciałeś space opery, dostałeś Strażników Galaktyki. Nolan dał natomiast przeciwwagę, hołd dla kina nowej przygody w stylu retro, familijny obyczajowy dramat sci-fi inspirowany takimi filmami jak Koyaanisqatsi, Bliskie spotkania trzeciego stopnia, Pierwszy krok w kosmos, Kontakt. Nie były to filmy poświęcone jak największej ilości green screena ale treści, przesłaniu. Reprezentowały sobą coś więcej niż zasadę "więcej, drożej, szybciej".
Chyba taki ja nie będę marudzić P.T Andersonowi że nakręcił kryminał osadzony w latach 70-tych pt. "Inherent Vice" zamiast drugiego Avatara.

Nie będe się sprzeczał o to. Niemniej jednak mi w formie trochę zabrakło. Zdjecia i muzyka ok, ale efekty mnie nie zachwyciły.

ocenił(a) film na 3
kamilxxx09

Bredzisz, ty się nadajesz do oglądania jedynie sztucznego CGI. Powinni Cię ubezwłasnowolnić bo poziom twojej glupoty przwechodzi wszelkie pojecie.

kamilxxx09

Tobie może tak mnie jako fana to nie kasy na to w tedy nie wydam .

wort801

Trudno :P

kamilxxx09

Poczekam jak twój film jakiś będzie w stylu starych SW też ci powiem że trudno :)

wort801

Hah spoko :)

ocenił(a) film na 5
kamilxxx09

Avatar największy przereklamowany shit

prenatal

Nie wypada sie nie zgodzic. Pierwszy senas zmiazdzyl uzyta technologia i efekatmi. Kazdy kolejny coraz bardziej mnie rozsmieszal. Ot zwykly blockbuster.

kamilxxx09

HAHAHAHA. Na pewno makiety są 10000000000 razy lepsze od masy sztucznego CGI w hobbicie!

kamilxxx09

Chodzi im o klimat a nie o wygląd..

wort801

Przy filmie SF bez dobrej oprawy technicznej ani rusz.

kamilxxx09

Chodzi o klimat .... nikt nie pisał że technologicznie będzie tak jak w starych częściach.

wort801

Oby!

wort801

Worth nie dyskutuj na tego typu tematy... szkoda pradu. Ignorantom nie wytluaczysz elementarnych kwestii.

ocenił(a) film na 4
lelen_lis

No dobra, dobra...przeleci X-Wing, odda parę strzałów i pojawi się napis STAR WARS na czarnym tle.

Anthrax91

wiesz Hobbit Niezwykła Podróż miał trailer w grudniu 2011 a że Hobbit Bitwa pięciu armii to największy a zarazem ostatni film Warner Bross tego roku to czemu by nie

użytkownik usunięty
Han12345

Nie. Studio podobno ma inne plany dotyczące teasera niż jako zwykły dodatek do jakiegoś blockbustera.

Han12345

możliwe na One ringu chyba też dali fajnie by było ale obstawiam styczeń luty

Han12345

http://www.filmweb.pl/news/Czy+zwiastun+nowego+%22Star+Wars%22+zadebiutuje+w+prz ysz%C5%82y+weekend-108474

Han12345

Teaser Star Wars Episode VII: The Force Awakens w piątek w kinach - oficjalnie
http://www.star-wars.pl/News/18921
„Przebudzenie Mocy”
http://www.star-wars.pl/News/18926

użytkownik usunięty
wort801

Zwiastuje to wielki powrót króla space oper...? Czy może wielki upadek...?

Dobre pytanie :) poznamy odpowiedz pod koniec 2015 :)

ocenił(a) film na 4
wort801

Wort bądź tak miły i przypomnij mi (jak już będzie), że jest teaser SW. Bo znając mnie to zapomnę.