Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 251 tys. ocen
7,2 10 1 251062
5,6 48 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Ostatnio obejrzałem teledysk billego boyda "the last Goodbye" i poczułem smutek, gdyż będzie to ostatnia wizyta w śródziemiu. Dlatego chciałem was spytać jak wspominacie te chwile spędzone z drużyną pierścienia i kompanią teoria, oraz co czujecie w związku z nadchodzącym końcem śródziemia?

pemmil

nadto gdyby kręcono SILLMARILLION - podejrzewam iż powinien być w 3 - sekwencjach - chciała bym by Luthien zagrała JESSICA CHASTAIN :)

użytkownik usunięty
Baronek7

Pffffff, nie, nie...

ocenił(a) film na 7
Baronek7

Jessica Alba , hahahhaha :D

pemmil

Na początku tylko napiszę, że to nie koniec Śródziemia, a raczej przygody ze Śródziemiem bo samo Śródziemie zostało stworzone i stało się nieśmiertelne dzięki nam- fanom i pozostanie w nas na zawsze. Co czuję? a cóż może czuć fan tego epickiego uniwersum? oczywiście, że wielki smutek, ale uprzedzam Was, że to nie jest jeszcze ten właściwy, największy smutek.. ten dopiero nadejdzie gdy Billy Boyd zaśpiewa ostatnie słowo końcowej piosenki w kinie na Waszych seansach. Rodzi się też we mnie raczej złudna i naiwna nadzieja, że kiedyś powstanie chociaż ten serial oparty o "Silmarillion", ale wiem, że są na to bardzo nikłe szanse, a obecnie jest to nie możliwe. Jest też druga strona medalu bo nikt mi już tego co zobaczyłem czy przeczytałem nie odbierze, a jak wiecie są to niesamowite i piękne wspomnienia, do których zawsze można wracać. Być może jak już ktoś wspomniał będzie mi dane samemu osobiście odwiedzić Śródziemie czyli Nową Zelandię, co na pewno było by jednym z najpiękniejszych przeżyć w moim życiu. Mogę się również pocieszać tym, że nadchodzą inne filmy, na które oczekuje jeśli chodzi o fantasy w tym spin-off z uniwersum, które również kocham czyli film "Fantastyczne zwierzęta i jak je znaleźć" czy też "Warcraft".. tak wiem, że nic mi nie przywróci Śródziemia, ale może chociaż na chwilę dam sobie zapomnieć o tym, że to koniec. Trochę nasłodziłem, ale jak wszyscy to wszyscy ;p

ocenił(a) film na 6
Troll_filmweb

Obyś znalazł ukojenie.