PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 424943
6,7 74 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Kto jest lepszym Gollumem, wg mnie Andy Serkis jest niezastąpiony :D

ocenił(a) film na 8
bartekM1559

Myśle, że tu nawet nie ma co porównywać. Andy JEST Gollumem, podczas, gdy Szyc tylko nieudolnie próbował go zagrać głosem. Oczywiście, że Andy Serkis. Czy można w to wątpić?

bartekM1559

Nie da się tego porównywać. Andy Serkis jest mistrzem:P

ocenił(a) film na 10
bartekM1559

Co to za pytanie?! :D

ocenił(a) film na 5
Kociepierogi

Normalne. Serkis czy Szyc? :) Generalnie czy ktoś w ogóle to po polsku ogląda? (wykluczam najmłodsze osoby)

ocenił(a) film na 7
straightlines

Napewno duża część osób poszła do kina na dubbing, bo nawet nie miała pojęcia że są napisy. Albo wiedzieli, ale wiadomo, nie trzeba czytać... A z dubbingiem film wypada gorzej...Co było nietrudne do przewidzenia ; )

ocenił(a) film na 10
straightlines

Ja oglądam po polsku tylko po to żeby się pośmiać :D

ocenił(a) film na 9
Kociepierogi

1) Chyba nie ma takiej osoby, która stwierdziłaby, że Szyc przebija Serkins'a pod każdym względem. Andy Serkins jednogłośnie wygrywa ten pojedynek. Panu wszędzieSzycu już dziękujemy.

2) Co do kwestii oglądania filmu z dubbingiem czy napisami, to ja niestety nie miałem wyboru. Poszedłem ,prawie że na końcowe dni wyświetlania filmu i niestety, został sam dubbing 3D, a to dlatego, że musiałem poświęcić około miesiąc czasu, aby przekonać siostrę do świata WP. Na sequel wybieram się na napisy 2D oczywiście.

ocenił(a) film na 10
Iluvatar94

A ja miałam tak: albo na 3D z napisami albo 2D z dubbingiem.