PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 424943
6,7 74 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

No po prostu nie wierzę w niektóre komentarze. Wydaję mi się że mam do czynienia z bardzo smutnymi ludźmi. Jeśli coś jest dziecinne to znaczy że z góry złe dla dorosłego? Kto takie durne granice zakłada. Ja będąc młodszy oglądałem produkcje typu Terminator,Omen czy Robocop, więc dlaczego do cholery dorosły dla odmiany ma nie polubić filmów typu Hobbit za ich naiwność. Ludzie no jak czytam komentarze to myślę że część społeczeństwa nie ma wyobraźni. Nawet nie wiem jak oni wychowają dzieci, bez krzty dziecka w sobie. Będą się na nie darli, bo jest głupie i nie potrafi czegoś narysować czy ułożyć układanki?

Kapitan_Bombe

Będą zachęcać dzieci do palenia papierosów i wgl. Żal mi niektórych

ocenił(a) film na 10
Kapitan_Bombe

Rodzice teraz nie zwracają uwagi na to co ich dzieci oglądają, sadzają je przed telewizorem, żeby był spokój, widziałam takie przypadki. Nie ma bajek dla dzieci, współcześnie filmem dla dzieci jest Shrek, a nie klasyczne baśnie lub filmy animowane Disneya. Dla dzieci produkuje się same parodie i wygłupy, klasyczną bajkę uważa się za naiwność. Moi rodzice zwracali uwagę na to co oglądam, zresztą bardzo rzadko oglądałam filmy, telewizji tez jak najmniej, ale jak już coś od czasu do czasu oglądałam to właśnie Króla Lwa, Pocahontas, Królewnę Śnieżkę a rodzice sami lubili to ze mną oglądać.

Też zauważyłam coś niepokojącego jak poczytałam fora internetowe. Opinie są zbyt histeryczne. Przechodzą ze skrajności w skrajność, często toczy się jakaś wojna jedni mówią arcydzieło drudzy dno :P To nie wskazuje, na to, że mamy normalne społeczeństwo.

Przy okazji każdego filmu ludzie piszą, że za długi. Czy w naszych czasach ludzie już kompletnie stracili zdolność koncentracji? Piszą też, że nie nadążali za fabułą, bo napisy za szybko leciały. Ilu analfabetów wśród nas musi być

kasiaaaa

Dokładnie.

ocenił(a) film na 10
kasiaaaa

Mądrze prawisz. Ma być wszystko szybko, łatwo, przyjemnie i bez wysiłku, zwłaszcza umysłowego.

ocenił(a) film na 9
Kapitan_Bombe

Mnie sie film bardzo podobal, dalbym 10/10 no ale ... ten Dubbing -_- ... DZiekuje tylko bogu, ze nie zrobili Dubb do Wladcy Pierscieni ...

ocenił(a) film na 10
Cw4niak

To obejrzyj z napisami ;)

ocenił(a) film na 8
Cw4niak

To po co oglądać z dubbingiem? Mnie by musieli na łańcuchu ciągnąć na coś takiego, a i tak bym oglądała z zatkanymi uszami. Dubbing toleruję tylko w filmach animowanych, w innym wypadku to jest psucie filmu.

ocenił(a) film na 9
Pani_Zima_1989

Jak najbardziej, Dubb tylko do bajek !

Pani_Zima_1989

Zrobili dubbing w telewizji UPC na żądanie ;_; Byłem zmuszony słuchać tych tortur dla uszu przez trzy godziny :(

Cw4niak

WP był poważniejszy,a tu sobie wymyślili że to bajka. Trochę racji mają, ale ogólnie dubb filmy animowane tylko.

ocenił(a) film na 7
Kapitan_Bombe

Trochę racji maja napewno, bo film jest bardziej familijny niż LOTR. Aczkolwiek powinni go zrobić porządnie, zamiast dawać pseudo gwiazdy do podkladania glosu, to poszukać kogoś mniej znanego, ale bardziej pasującego.
Dwie kolejne części powinny być trochę bardziej mroczne. I to potwierdzone info, bo tak mówi Richard Armitage oraz James Nesbitt.

ocenił(a) film na 10
Joecrou

Które dziecko, tak do lat 10, chciałoby obejrzeć Hobbita? Widzieliście te orki, gobliny czy trolle? To na pewno nie jest film dla małych dzieci. Toys Story jest wystarczająco straszne dla takich maluchów, a co dopiero Hobbit. Książka jest zupełnie inna, takim lekkim językiem napisana, inaczej niż WP, dlatego lepiej wcześniej poczytać dziecku i dopiero potem jak się książka spodoba puścić film.

Kapitan_Bombe

Fantastyka zawsze była przez część widzów (czy czytelników) odbierana jako dziecinna i tak chyba pozostanie. Ja za dziecinne uznaje bieganie Seagala czy innego Stallone'a z giwera przez cały film, przy czym - jak w bajce - wiadomo, że dobro pokona zło i bohater wystrzela wszystkich tych, co trzeba ;) A "Hobbit" jest książką dla dzieci. Jeśli ktoś szedł na film nie mając tej świadomości, to już jego problem.

ocenił(a) film na 8
latelamb

,,Ja za dziecinne uznaje bieganie Seagala czy innego Stallone'a z giwera przez cały film, przy czym - jak w bajce - wiadomo, że dobro pokona zło i bohater wystrzela wszystkich tych, co trzeba ; - haha i jeszcze Rambo . Oni są jak królik Bugs - zostaną skopani, wdeptani w ziemię, wyrzuceni z samolotu, odrzuceni przez wybuchającą bombę, wystrzeleni w kosmos, i Bóg wie co jeszcze, a na końcu i tak wstaną, otrzepią się i pójdą dalej samotnie zbawiać świat. Zbyt poważne ani realistyczne to nie jest.

Pani_Zima_1989

No ba! Oczywiście w trakcie tych wszystkich przygód z bombami będą sypać żarcikami jak z rękawa ;)