PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 424799
6,7 74 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

oprócz:
Władca pierścieni *
Eragon
Ostatni władca wiatru
Lochy i smoki
Krull *
Mściwy jastrząb
Zaklęta w sokoła
Willow *
uczeń czarnoksiężnika
Ziemiomorze

Jakby coś te z gwizdkom są warte obejrzenia jakby ktoś szukał.

MistrzSeller

Wszystkie są warte obejrzenia:) Tylko że jedne bardziej a drugie mniej:P

kamilxxx09

Jednak mamy czasem podobne zdanie...

ocenił(a) film na 6
MistrzSeller

Trochę też "Gwiezdny pył".

MistrzSeller

Eragon był słaby.

ocenił(a) film na 3
Georgiana_1

Dlatego nie dałem mu gwiazdki. Ale ja pytam o to jakie inne filmy warto obejrzeć!

MistrzSeller

Opowieści z Narnii? ;) Tak, tak, wiem, że to dla dzieci.

ocenił(a) film na 7
Georgiana_1

Opowieści z Narnii już dawno zdążył skrytykować i uznać za beznadziejne.

Anthrax91

Nie zauważyłam.

Georgiana_1

Jak Hobbit. Z tym że książka była o wiele lepsza niż film, a Hobbit to zawsze bajka.

Georgiana_1

Ludzie co mówią ze eragon był słaby po prostu nie znają się na dobrych filmach , owszem każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie ale moim zdaniem Eragon był najlepszym filmem wszech czasów . A ludzie po prostu nie doceniają niektórych filmów jestem pewna że osobom ,, w tych czasach '' nie spodoba się ten ,,stary'' film . Ludzie potrafią tylko krytykować nie potraficie tak naprawdę zauważyć dobrego filmu . Najłatwiej powiedzieć nudny film , po prostu jesteście za mało inteligentni żeby docenić sztukę reżyserowania takiego filmu .

monika_rodak

Eragon to nie jest stary film... A w "sztuce reżyserowania" jakoś nic nie dostrzegłam. Za to fabuła mało oryginalna, a dubbing wręcz tragiczny.

Georgiana_1

To jest akurat twoja wypowiedz , fabuła jest oryginalna i o to mi chodzi , w dubbingu nie zauważyłam nic co mogłoby mi przeszkadzać w oglądaniu wręcz pasował mi dubbing .

ocenił(a) film na 9
monika_rodak

film zrobiony był słabo. Czytałam książkę i książka o wiele lepsza. Film na jej podstawie słaby, ale jakby nie porównywać filmu i książki to mi się podobał. Jestem fanką Eragona i chciałabym aby wyreżyserowano następne części. Wszyscy go krytykuję a moje zdanie jest takie, że jest zajebisty :)

ocenił(a) film na 7
MistrzSeller

eragon to jeden z najgorszych filmów wszechczasów... reżyser zniszczył go to tego stopnia, że sam przyznał, iż przez ilość wprowadzonych zmian nie jest możliwe nakręcenie kolejnych częśći i tym samym przez kilku idiotów z fantastyczego cyklu książek powstał jeden beznadziejny film... Władca wiatru- ilość złotych mali mówi sama za siebie a uczeń czarnoksiężnika i gwiezdny pył maja tyle wspólnego z klimatem WP co Matrix z Seksmisja o.O

ocenił(a) film na 3
Marq_94

Matko, nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Szukam filmów w podobnym klimacie. Wymieniłem te które znam i te których nie obejrzę, bo są słabe, byście ich nie wymieniali.
Zamiast komentować wymienione filmy (o których nigdzie nie zaznaczyłem, że są dobre) byście podrzucili jakiś tytuł.

ocenił(a) film na 7
MistrzSeller

ok sorry... niestety niewiele jest dobrych filmow fantasy wiec ciezko cokolwiek polecic
moze Beowulf ?

ocenił(a) film na 3
Marq_94

No a myślisz, że dlaczego pytam? Gdyby było łatwo znaleźć to już bym dawno to zrobił

ocenił(a) film na 6
Marq_94

Nigdzie nie pisałam, że "Stardust" ma klimat zbliżony do tego z WP. Ale z "Hobbitem" pod względem klimatu są trochę podobne - w obydwu filmach jest taki bajkowy, w sporej części budowany i przez efekty.

ocenił(a) film na 3
MistrzSeller

Szukam filmów podobnych do Hobbita

Co widziałem i mi się podobało: Władca pierścieni, Krull, narzeczona dla księcia, Willow, zrodzony z nadziei, Polowanie na golluma
Wyłączyłem z nudów: Ziemiomorze, Mściwy jastrząb, Zaklęta w sokoła, Legenda
Nie podobał mi się: Lochy i smoki, Eragon, Ostatni władca wiatru

Nie zaczynajcie tu dyskusji o wspomnianych tutaj filmach, tylko polecajcie co innego mógłbym obejrzeć (mogą być produkcje nie-amerykańskie, mogą być też fanfilmy

ocenił(a) film na 7
MistrzSeller

- Opowieści z Narnii.
- Ostatni Smok
- Beowulf
- Złoty Kompas
- Gwiezdny Pył
- Królewna Śnieżka i Łowca
- Smokiem i Mieczem
- Niekończąca się Opowieść
- Conan Barbarzyńca
- Legenda
- Wiedźmin
- Labirynt Fauna

ocenił(a) film na 3
Anthrax91

Opowieści z Narnii- widziałem, beznadziejne
Ostatni smok- nudne i bez klimatu
Beowulf- jak patrzę po ocenach to chyba nie jest to nic ciekawego
Złoty Kompas- film jest kiepski z tego co słyszałem poza tym nie ma zakończenia
Gwiezdny pył- słabe i nie ma tego klimatu
Królewna Śnieżka i Łowca- nie spodobało mi się
Smokiem i Mieczem- patrząc po ocenach to chyba nie warto tracić na to czasu
Niekończąca się Opowieść- to dla dzieci, poza tym to inne klimaty
Conan Barbarzyńca- inny klimat
Legenda- wyłączyłem po 30 minutach i nie jestem pewny czy chce ogladać dalej, bo jak na razie było dośc nudno, ale z drugiej strony mają fajną postać kobiecą.
Wiedźmin- tak cieżko zrozumieć, że chce dobre filmy?
Labirynt Fauna- inny klimat

ocenił(a) film na 7
MistrzSeller

Jeśli szukasz czegoś na miarę Hobbita czy Władcy Pierścieni, to raczej się rozczarujesz.

ocenił(a) film na 3
Anthrax91

nie szukam niczego na taką miarę. Szukam filmu z grupą bohaterów, która musi wykonać jakąś misje i przeżywa przygody. No i jeszcze by ten film był w miarę dobry (tzn. fabuła trzymała się kupy i były fajne postaci)

ocenił(a) film na 3
Anthrax91

Poza tym nie szukam podobnego do władcy tylko do Hobbita. Chodzi mi o RPGowy klimat, gdzie całość skupia się jednym zadaniu, które jest po prostu przygodą (jak w Hobbicie). Nie chodzi mi mroczny klimat władcy i epickośc walki o cały świat.

MistrzSeller

Opowieści z Narnii beznadziejne? Twoje posty są beznadziejne. Może nie są to arcydzieła ale na pewno są to filmy bardzo dobre szczególnie 1 i 2 cześć.

ocenił(a) film na 3
kamilxxx09

Sorry, ale dla mnie Narnia ma słabą i oklepaną fabułę, w dodatku postaci są takie sobie. Widziałem mnóstwo lepszych filmów.

MistrzSeller

Sorry ale Narnia jest na podstawie książek a reżyser nie mógł sam wymyślić fabuły. A tak po za tym to fabuła jest tylko jednym z elementów filmów.

ocenił(a) film na 3
kamilxxx09

1. Reżyser nie jest od fabuły, tylko scenarzysta
2. To może być ekranizacja psiej kupy, ale mnie interesuje efekt. Jeśli film jest strasznie dziecinny, a postacie nie interesujące to film jest słaby nie zależnie czy to ekranizacja książki, komiksu czy parku rozrywki
3. Tak, tylko fabuła jest sercem filmu. Jak film tylko wygląda, a scenariusz jest słaby to film też będzie słaby. Takie polowanie na Golluma, albo zrodzony z nadziei od strony wizualnej nie są idealne, ale fabuła jest na tyle dobra, że filmy są dobre. Bez dobrego scenariusza możesz stworzyć tylko płytką nawalankę dla nastolatków.

MistrzSeller

Znasz się jak kot na gwiazdach. Fabuła to podstawa ale to że tobie Narnia się nie podoba nie oznacza że ma słaba fabułe. Tu się liczą fakty a nie jakieś twoje opinie. A fakt jest taki że Narnia ma fabułę co najmniej dobrą.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Czy fakty = Twoje opinie?

Ciri94

Nie fakty normalne.

ocenił(a) film na 3
kamilxxx09

To, ze Opowieści z Narni są dobre to nie jest fakt, tylko twoja opinia. Ktos inny może mieć inną opinię. I nie ma opinii obiektywnej, jedynej i prawdziwej.

MistrzSeller

Jest. Łatwo chyba odróżnić słaby film od porządnego.

ocenił(a) film na 3
kamilxxx09

ale to tylko twoja opinia. Dla kogoś innego ten film będzie czymś beznadziejnym. I nikt nie będzie miał racji, ani nikt nie będzie się mylił.

MistrzSeller

Fakty mówią co innego.

ocenił(a) film na 3
kamilxxx09

To nie są Fakty, to tylko twoja opinia.
Podaj jeden racjonalny, mierzalny argument, że ten film jest dobry. Całkowicie racjonalny, nie że coś jest fajne, albo ciekawe, bo to sprawy subiektywne. Racjonalny powód.

Nie da się. To, że film jest dobry jest tylko twoją opinią, a nie faktem

MistrzSeller

Nie prawda. 1 część ma np. świetną charakteryzację i to jest fakt.

ocenił(a) film na 3
kamilxxx09

Nie, to jest tylko twoje odczucie. Ktoś inny może to odczuwać inaczej.
Każdy może postrzegać film inaczej i nikt nie ma racji. milion ludzi powie film jest do kitu, milion powie że film kocha, ale nikt nie ma obiektywnej racji, bo takowa nie istnieje. Są tylko odczucia.

MistrzSeller

Nie, fakty są takie że film ma świetną charakteryzację, scenografię, muzykę, efekty i gre aktorską 9/ 10. Żegnam

ocenił(a) film na 3
kamilxxx09

Faktem jest to, że ty postrzegasz tak ten film i faktem jest, że dla mnie jest on beznadziejny. A następnym razem nie używaj słów których znaczenia nie znasz.

użytkownik usunięty
MistrzSeller

oglądnij se film polowanie na golumna też kilmaty śródziemia ja dzisiaj będę go oglądał

ocenił(a) film na 3

widziałem, już dawno

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Rozwiń swoją wypowiedź. Jak definiujesz fakty?

ocenił(a) film na 3
kamilxxx09

Nie ma obiektywnego spojrzenia na film. Każdy go inaczej postrzega dla mnie fabuła jest słaba i dziecinna, dla ciebie może nie. Nikt nie ma obiektywnej racji, bo obiektywizm w tej sferze nie istnieje.
"Tu się liczą fakty a nie jakieś twoje opinie. A fakt jest taki że Narnia ma fabułę co najmniej dobrą."
To twoja opinia nie fakt.

MistrzSeller

Fakt. Bo jest dobra a opinia moja jest taka że jest bardzo dobra.

ocenił(a) film na 3
kamilxxx09

Nie, to twoja opinia. Fakt to coś co da się obiektywnie zmierzyć, a odczucia na temat filmu są zawsze subiektywne.

MistrzSeller

Nie ja się będe upierać przy swoim. Fakty mówią jasno że Opowieści z Narnii to bardzo dobre filmy.

ocenił(a) film na 3
kamilxxx09

To nie są fakty tylko opinię. Jak nie rozróżniasz podstawowych pojęć to się ze mną nie kłóć.
To, że film jest dobry nie jest faktem jest zawsze opinią. Dlatego, że żaden człowiek nie jest w stanie obiektywnie ocenić filmu- każdy robi to subiektywnie.
Fakt jest rzeczą obiektywną i niezaprzeczalną, a to, że film jest dobry jest sprawą subiektywną- każdy inaczej to odbiera.
Więc to jest twoja opinia nie fakt.

MistrzSeller

Nie, to że tobie się nie podaobają to nie znaczy że te filmy są złe. Mi też się nie podoba TDKR a wiem że jest to bardzo dobry film.