oprócz:
Władca pierścieni *
Eragon
Ostatni władca wiatru
Lochy i smoki
Krull *
Mściwy jastrząb
Zaklęta w sokoła
Willow *
uczeń czarnoksiężnika
Ziemiomorze
Jakby coś te z gwizdkom są warte obejrzenia jakby ktoś szukał.
Może przerzuć się na gry rpg. Jest w tych klimatach całkiem sporo.
Baldur's gate 1,2, Planescape Torment, Icewind dale, Neverwinter night 1,2,
Dragon age, Drakensang, Wiedźmin 1,2, Gothic 1,2,Risen, Morrowind, Oblivion, Skyrim.
Do gier RPG nie mam ludzi.
A co do komputerowych to te stare są dla mnie zbyt długie i zbyt trudne. A dark fantasy nie lubię.
Wiem, że są trudniejsze stare gry niż te nowe, bo z czasem nastapiła fala upraszczania gier,
spłycania, bo miały być bardzo przystępne dla wszystkich. Liczy się tylko zysk.
Z nowymi sobie radzę. W KotOR jestem w stanie tak wytrenować postać, by nawet bossów pokonać w stosunkowo szybko. Niestety z nowych nie kojarzę gier w klimatach D&D
"Może przerzuć się na gry rpg."
Warto pamiętać, że prawdziwe RPG to nie to samo co komputerowe RPG które jest tylko nędzną namiastką tego prawdziwego.
1. Nie ma takich filmow. Nikt Ci z ksieżyca ich nie urodzi.
2. Wyloguj się i znajdz sobie kolegow do RPGowania.
1. Nie można się spytać? Skąd miałem wiedzieć, że coś takiego nie istnieje (co z resztą jest bardzo dziwne)
2. U mnie w mieście nie ma ludzi, którzy grają w D&D
- Saga: Curse of the Shadow - takie klasy B a nawet C to jest, ale fantasy klasyczne w najklasyczniejszej formie, są różne rasy, jest quest. Co nie zmienia faktu, że to na niskim poziomie jest.
- Era smoków - też klasa C absolutnie, ale jest kilka znanych aktorów, no i wyprawa na całego, co z tego że w żenującym stylu...
- Wasza wysokość - quest na wesoło jest, ale jak ktoś lubi takie klimaty i prostactwo, to go rozśmieszy i zadowoli. Na pewno lepsza pozycja od dwóch powyższych *
- Solomon Kane: Pogromca zła - bliżej temu do Conana niż Hobbita, ale są demony, jest trochę magii, no i spoko zrobiony film, na poważnie, niezłe aktorstwo, niezłe efekty specjalne. *
- W krainie ognia i lodu - film reżysera "Catwoman", który jest jeszcze gorszy niż "Catwoman". To się sprawdza na własną odpowiedzialność
- Excalibur - nie masz tutaj obcych ras, ale jest dużo magii, jest quest i ogólnie dla mnie przekozacki film, choć to fantasy w stylu legend bardziej niż orkowym *
- Lochy i smoki 2 - jeśli uważasz, że jedynka jest kiepska, to koniecznie sprawdź dwójkę, jeśli chcesz wiedzieć, gdzie leży dno.
Ogólnie takie filmy typowo fantasy to powstają w małych studiach za śmieszne pieniądze i wyglądają później żałośnie. W kinie klasy C jest tego trochę, powyżej tylko te bardziej znane przykłady, do których polskie napisy powychodziły dałem. Do tych filmów, które polecam, to gwiazdki dałem na końcu, ale nie zmienia to faktu, że one najmniej mają wspólnego z tym, czego szukasz. Wśród filmów animowanych jeszcze ew. też coś można znaleźć.
a gdzie ja pisałem, że nie chce animowanych? Jak nie są przesadnie infaltylne to mogą być.
mumia to nie fantasy, tylko film z elementem fantasy. To tak jakby ktoś pytał o dobrą wódkę, a ktoś polecił piwo. Po prostu inna kategoria.
Mi chodzi o fantasy w stylu władcy pierścieni, nie kiepskie filmy dla nastolatek
Wiem o co ci chodzi, bo sama uwielbiam Władce pierścieni, dlatego najbardziej poleciłabym ci Piraci z Karaibów, ale jednak dla ciebie jest za mało fantasy
Nawet gdyby było to faktycznie fantasy, to jest to film który każdy zna. Jeśli ktoś pyta na filmwebie o film w danym gatunku to raczej nie żeby usłyszeć oczywiste oczywistości.