PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 424943
6,7 74 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Film ma jedno i drugie dlaczego?
O tuż film był specjalnie przedłużany,przez co czasami po prostu nie dało się oglądać,(wizyta w jaskini,DLA MNIE NAJGORSZA SCENA W FILMIE)jednak dobrze wyglądał i świetnie gra aktorska to tylko dwa z WIELU plusów,jednak może i nudny to został niedoceniony,żadnej nagrody(a swoją drogą,będzie jakieś teraz rozdanie nagród,gdzie Hobbit jest nominowany)
Dla mnie pomimo wszystko,maksymalne 10/10,Koniec,Kropka i pętelka.

ocenił(a) film na 7
RedChrisMaster

Dla kogo nudny dla tego nudny. Prawda jest taka, iż większość fanów filmowej trylogii WP nie nudzilła się na filmie ani trochę i delektowałą się każdą minutą, bo czekali na ten film od czasów zapowiedzi, umilając to oczekiwanie videoblogami na któych widać że włożono w to sporo pracy. Bo nie oszukujmy się, ten film jest przeważnie dla fanów. Dla osoby która tak poprostu obejrzała ten film bo ktoś polecił, albo nic innego nie było, film może być nudny i doskonale to rozumiem. Nie wyłapie ona np. licznych nawiązań do DP.

Joecrou

Zgadza się.

ocenił(a) film na 8
Joecrou

O, z tym się zgadzam - ja nie nudziłam się ani przez chwilę, może dlatego, że powrót do Śródziemia był dla mnie jak spotkanie ze starymi przyjaciółmi. Szczerze mówiąc, chyba nawet nie przeszkadzałoby mi gdyby przez cały film tylko szli i szli( jak niektórzy zarzucają temu filmowi) i gadali. Trochę nie rozumiem takich opinii, że ktoś jest fanem WP, ale Hobbit mu się nie podobał. Nie chcę nikogo krytykować, ale ja po prostu byłam szczęśliwa, że znów można być w Śródziemiu, spotkać znajomych, ulubionych bohaterów w nowych sytuacjach, podziwiać piękne krajobrazy, i no, po prostu, to jest ten świat!

ocenił(a) film na 7
Joecrou

Absolutnie nie. Film nie potrzebuje LOTR'owego zaplecza, potrafi się samodzielnie świetnie wybronić. Nie wspominając już o tym że mocno się od sequela różni, pisany szczególnie do młodszych czytelników jest pozbawiony całego tego patosu związanego z ratowaniem świata. Scena z gderającym Sarumanem to czysta rozkosz.
Tak więc IMO Hobbit ma szansę być nawet lepszym od Lotrów ;)

ocenił(a) film na 8
Rzodkiew

Moim zdaniem jest dużo lepszy. Czytałem zarówno trylogię jak i Hobbita na długo przed ekranizacjami obydwu tytułów i z całą stanowczością stwierdzam, że w tym przypadku odwzorowanie i przeniesienie całej historii na ekran okazało się dużo lepsze niż w przypadku Władcy. Jestem oczarowany klimatem, muzyką, fantastycznymi zdjęciami, gra aktorską i całą resztą. Magiczny film, daleko w tyle pozostawiający całą przereklamowaną trylogię.

RedChrisMaster

Dlaczego niedoceniony?. 80 miejsce wszech czasów ze średnią 8.0 przy 110tyś głosów to wynik wprost wybitny.

obleh

Niestety już niedługo :/
Armia Trolli pod wodzą Trolla Obrzydłego wyprze film z 100. I co im to da ja się pytam? Zaprosić tu tylko paru zawodowych recenzentów którzy by opisali jak się ocenia filmy, bo niektórzy sądząc po wpisach oceniają tylko 1 aspekt filmowy czyli fabułę, która może wydawać się niektórym nudna, ale czego się spodziewać po przeniesieniu na ekran książki dla 10-latka. Nic innego się dla nich nie liczy:aktorstwo,kostiumy,charakteryzacja,muzyka,efekty,kostiumy itp.

ocenił(a) film na 6
Kapitan_Bombe

O czym Ty mówisz? Średnia jest ok, a użytkownicy zaniżający ocenę zdarzają się przy każdym popularnym filmie, nie tylko przy Hobbicie.
Poza tym psychofani Hobbita nie są lepsi. Najsłynniejszy użytkownik tego forum, kamilxx09, wystawia jedynki wszystkim filmom, które wyprzedzą Hobbita w rankingu. Co na to powiesz?

Ciri94

Nie wiem nie widziałem. Nie popieram ani tego ani tego. Oczywiście zdarzają się użytkownicy zaniżający ocenę przy nawet Ojcu Chrzestnym. Gorzej jak skala tego zjawiska sięga apogeum i zamiast kilkunastu takich osób mamy setki. Czy Hobbit zasłużył na Topkę? A czy reszta filmów na nią zasłużyła? Naprawdę ranking nigdy nie będzie idealny, ale takie działania jak zawyżanie czy obniżanie to głupota.

ocenił(a) film na 6
Kapitan_Bombe

Masz kamila w znajomych, poobserwuj sobie, co on wyprawia. ;P
Co do zaniżania i zawyżania ocen masz oczywiście rację. Na imdb to trochę lepiej wygląda niż na filmwebie, bo do średniej ponoć nie są wliczane oceny kont widm.

Ciri94

No imdb jest pod tym względem lepsze. Zawsze jest ryzyko przy możliwości oddawania głosów przez lud. Tutaj mamy tylko filmy. Ale zobacz w realnym życiu takiego Hitlera. Dla mnie to po prostu śmieszne. Ja patrzę krzywo i na tych co zawyżają tworząc multikonta, i tak samo na tych drugich.

Ciri94

Hahahahhaha chyba sobie jaja robisz. Wystawiłem jednemu filmowi i tylko jednemu. Zresztą co mój 1 głos może zmienić.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Życie Carlita - 1/10
Siedmiu Samurajów - 1/10
Ojciec chrzestny - 1/10
Milczenie owiec - 1/10
+5 dla Żądła, które akurat sąsiadowało z Hobbitem w rankingu.
Jeśli wiesz z góry, że stare filmy Ci się nie spodobają, bo nie odpowiadają Ci pod względem wizualnym, to po jaką cholerę je oglądasz?
Skoro jedna ocena nic nie zmienia, to dlaczego rzucasz się na KAŻDEGO, kto Hobbitowi da ocenę mniejszą niż 8, i wyzywasz od trolli? Skoro jeden głos nic nie zmienia, to po co ludzie chodzą na wybory?
A co jeśli takich psychofanów jest trochę "więcej"? Wtedy to już może porządnie wpłynąć na ocenę.

ocenił(a) film na 9
Ciri94

Swoją drogą ta jego bezwarunkowa i oddana miłość do Hobbita jest fascynująca;)

ocenił(a) film na 6
Aredhel125

Troszeczkę.:) Ciekawe co by się stało z filmwebem, gdyby każdy film i forum miało takiego Kamila.

ocenił(a) film na 9
Ciri94

Nastały by gwiezdne wojny;D To sympatyczne jak tak ktoś broni Hobbita. Gorzej jak wystawia 1 Ojcu Chrzestnemu i tym samym postępuje identycznie jak ci co oceniają Hobbita na 1.

ocenił(a) film na 7
RedChrisMaster

"O tuż"? :D

ocenił(a) film na 1
RedChrisMaster

Gej z ciebie , wiec nic dziwnego , że lubisz takie hobbity i inne bzdury.

ocenił(a) film na 10
PopekKrulJESTJEDEN

I mówi to człowiek który wszystkim filmom wystawia 1/10.
Rozumiem ze American Pie dał byś ocenę 10/10 prawda?

PopekKrulJESTJEDEN

Widzę że prawdziwy kozak z ciebie. JP na 100 %. a jakby przyszło co do czego to byś robił w gacie. Niech cię zamordują, a policja niech palcem nie kiwnie.
sadistic. pl/ tego -sie- pewnie -nie- spodziewala -vt184787. htm?highlight = dziewczyna+policja