Czy tylko ja miałem wrażenie, że twórcy przesadzili z efektami i zamiast efektownie wyszło
sztucznie? Ostatnia scena w skarbcu - no po prostu tragedia. Nastawiłem się na arcydzieło
pod tym względem i się srogo zawiodłem. Także miasto goblinów (omalże skopiowane
Blighttown...) wyglądało źle. I to różowo-pomarańczowe światło w krajobrazach - rozumiem,
że miało wyglądać magicznie, ale aż tak?! Szczyt kiczu.
A w momentach zamieszania i walki chaos i bezsensowne rzuty kamerą, więc tak naprawdę
nie wiadomo jak krasnolud który moment temu praktycznie spadał w przepaść jednak nie spadł.
Na szczęście dało się to oglądnąć i niektóre sceny były naprawdę super i dopieszczone.
Oceniam na 6, bo fenomenalna muzyka, dobra gra hobbita, Gandalf, no i Śródźiemie, a odejmuję
za efekty, bezbarwne krasnale i trochę nieścisłości.
Prawdziwym faktem, że film był miejscami przeraźliwie nudny oraz infantylny. To jest fakt Kamilku i z tym się nie dyskutuje.
Piosenka krasnoludów epicka???? Większej bredni w życiu nie przeczytałem...buhahhahahaah.
Tak to oficjalne już, jesteś idiotą!
"buhahhahahaah" - Demoniczny śmiech Gargamela ;D
Przepraszam, musiałam. To jest takie zabawne jak widzę jak ty i inni piszecie to "buhahhahahaah". Przechodząc do setna, naprawdę nie podobała Ci się ta piosenka? Jasne, Grammy raczej nie zdobędzie i może trochę przesadzamy z nazywaniem ją epicką, ale była bardzo dobra i nie zasługuje chyba na ocenę : "buhahhahahaah" ?
No wiem, piosenka byłą fajna bo oddaje klimat Tolkiena, który mnóstwo rzeczy zrobił w tym stylu, ale epickie to to nie jest raczej biesiadne. Do "setna"?
Dobra, od dziś przestaje pisać na tablecie z tym porąbanym systemem pisania za ciebie.... , yh*sedna przepraszam.
Biesiadna to była "piosenka do zmywania garów", tak mi się przynajmniej wydaje. Myślę , że gdyby tamta piosenka nie była użyta w zwiastunie i widzowie usłyszeliby ją po raz pierwszy w kinie, to zrobiłaby większe wrażenie.
Mi samemu efekty nie psuły filmu. Nadawały mu bajkowości oraz pokazywały nastrój - jeszcze nie mroczny jak w WP.
Ocena 7 za Gendalfa powrót uniwersum a co do efektów to niektóre wyglądały kiepsko ale ogólnie było ok