PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 424908
6,7 74 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Czy tylko ja miałem wrażenie, że twórcy przesadzili z efektami i zamiast efektownie wyszło
sztucznie? Ostatnia scena w skarbcu - no po prostu tragedia. Nastawiłem się na arcydzieło
pod tym względem i się srogo zawiodłem. Także miasto goblinów (omalże skopiowane
Blighttown...) wyglądało źle. I to różowo-pomarańczowe światło w krajobrazach - rozumiem,
że miało wyglądać magicznie, ale aż tak?! Szczyt kiczu.
A w momentach zamieszania i walki chaos i bezsensowne rzuty kamerą, więc tak naprawdę
nie wiadomo jak krasnolud który moment temu praktycznie spadał w przepaść jednak nie spadł.
Na szczęście dało się to oglądnąć i niektóre sceny były naprawdę super i dopieszczone.

Oceniam na 6, bo fenomenalna muzyka, dobra gra hobbita, Gandalf, no i Śródźiemie, a odejmuję
za efekty, bezbarwne krasnale i trochę nieścisłości.

sentia

Miejmy nadzieję....zawsze umiera ostatnia.

kacperpl

To nie ocena. To fakty.

kamilxxx09

Fakty są względne.Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

piotr1655

Odezwał się znawca.

kamilxxx09

Kocham te twoje wypowiedzi...Po za tym dziękuję za nazwanie mnie znawcą.

piotr1655

Może chcesz jeszcze soczystego całusa?

kamilxxx09

Nie dziękuję.(to chyba nie jest odpowiednie forum do takich propozycji)

ocenił(a) film na 5
piotr1655

Po co ty rozmawiasz z tym idiotą????

ocenił(a) film na 5
kamilxxx09

Prawdziwym faktem, że film był miejscami przeraźliwie nudny oraz infantylny. To jest fakt Kamilku i z tym się nie dyskutuje.

ocenił(a) film na 5
kamilxxx09

Piosenka krasnoludów epicka???? Większej bredni w życiu nie przeczytałem...buhahhahahaah.
Tak to oficjalne już, jesteś idiotą!

ocenił(a) film na 10
straightlines

"buhahhahahaah" - Demoniczny śmiech Gargamela ;D

Przepraszam, musiałam. To jest takie zabawne jak widzę jak ty i inni piszecie to "buhahhahahaah". Przechodząc do setna, naprawdę nie podobała Ci się ta piosenka? Jasne, Grammy raczej nie zdobędzie i może trochę przesadzamy z nazywaniem ją epicką, ale była bardzo dobra i nie zasługuje chyba na ocenę : "buhahhahahaah" ?

ocenił(a) film na 5
calays

No wiem, piosenka byłą fajna bo oddaje klimat Tolkiena, który mnóstwo rzeczy zrobił w tym stylu, ale epickie to to nie jest raczej biesiadne. Do "setna"?

ocenił(a) film na 10
straightlines

Dobra, od dziś przestaje pisać na tablecie z tym porąbanym systemem pisania za ciebie.... , yh*sedna przepraszam.

Biesiadna to była "piosenka do zmywania garów", tak mi się przynajmniej wydaje. Myślę , że gdyby tamta piosenka nie była użyta w zwiastunie i widzowie usłyszeliby ją po raz pierwszy w kinie, to zrobiłaby większe wrażenie.

ocenił(a) film na 5
calays

Ok ok

ocenił(a) film na 9
kacperpl

Mi samemu efekty nie psuły filmu. Nadawały mu bajkowości oraz pokazywały nastrój - jeszcze nie mroczny jak w WP.

użytkownik usunięty
kacperpl

Ocena 7 za Gendalfa powrót uniwersum a co do efektów to niektóre wyglądały kiepsko ale ogólnie było ok

ocenił(a) film na 8
kacperpl

Popieram, jeśli chodzi o efekty ;D

kacperpl

Zgadzam się. Efekty po prostu słąbe. Do tego krasnoludy wyglądają bardzo sztucznie i dziecinnie.

Szejku

Według mnie krasnoludy wyglądają po prostu jak ludzie (może z wyjątkiem Balina).Bardziej podobała mi się charakteryzacja z Władcy Pierścieni.