PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 424943
6,7 74 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Czy można gdzieś zobaczyć/posłuchać jakiś fragment w którym Szyc dubbinguje Golluma? Jestem bardzo ciekawy i myślę, że nie tylko ja ;]

ocenił(a) film na 8
Maciex2

Na DVD i Blu-ray można. Od paru dni do kupienia w salonach z płytami.

Maciex2

Lepiej tego nie słuchaj bo to jest straszne:P

kamilxxx09

Znalazłem już na youtube i jest całkiem przyzwoicie :] Poza Gollumem :D

Maciex2

jest okropny

ocenił(a) film na 8
Maciex2

W ogóle nie mogłam zrozumieć co Gollum mówi we fragmencie, który widziałam na yt. Jednak Andy Serkis jest nie do zastąpienia.

ocenił(a) film na 8
Maciex2

Dubbing w wykonaniu Szyca jest na prawdę rewelacyjny, nie słuchaj moich przedmówców. To, jak aktor moduluje głosem, jak gardłowo wypowiada swoje kwestie, jest szalenie trudną sztuką - a jednak Borys wypadł świetnie.

ocenił(a) film na 9
Knl

A to jak na koniec zagadek mówi "nic albo nic"-chodzi oczywiście o ostatnie pytanie Bilba, to błąd czy tak miało być?;d

ocenił(a) film na 7
19shady96

Serio tak mówi? ...

ocenił(a) film na 8
Joecrou

nóż albo nic

ocenił(a) film na 9
Knl

Nóż albo nic mówi w normalnej wersji angielskiej...a płyty nie mam zepsutej bo jak mówi "nic albo nic" to zmienia ton głosu;d włącz sobie z dubbingiem i sam zobacz;)

ocenił(a) film na 7
19shady96

W oryginale mówi sznur, albo nic ;) Jeżeli w dubbingu mówi nic albo nic, to niezła porażka...

ocenił(a) film na 9
Joecrou

Mówi tak mówi;d jest zresztą jeszcze kilka innych pomyłek, źle wymówionych nazw i przejęzyczeń...poziom co najmniej jakby zrobili ten dubbing w jeden dzień...