http:/ /www. joemonster. org /art/21930/ Czego _ nie _ wiesz _ o_ Hobbicie _ Tolkiena_
Kurde, jeszcze szukałem notki o alternatywnym WP który miał powstać już dawno. I tam na przykład Gimli został pobity bo nie chciał zdradzić wejścia do Morii, a Aragorn i Legolas czuli do siebie miętę. A tu ludzie narzekają na Radagasta że ma łajno we włosach.
"Aragorn i Legolas czuli do siebie miętę" - O mój Boże! Chyba nie potrafię sobie tego zwizualizować, aczkolwiek chciałabym haha;D
Weszłam jednak;D Myślałam, że tam wyskoczy jakieś wielkie zdjęcie Legolasa z Aragornem w gorących objęciach, ale na szczęście nic takiego nie zobaczyłam.
Ale Hungry eyes bardzo mi przypadły do gustu, szczególnie, gdy Legolas trzymając rękę na ramieniu Aragorna podczas koronacji tajemniczo kieruje swój wzrok w prawo, jakby zachęcał go żeby gdzieś czmychnęli na osobności;D No i pod koniec te rozwichrzone włosy Aragorna;D
Haha no wiem o Ianie, że jest homoseksualistą. Ktoś na filmwebie u niego na forum napisał, że Gandalf też jest podejrzany bo słowa padające z jego ust "moje kochane hobbity" sugerują, że jest coś na rzeczy ;D Kto ich tam wszystkich wie ;D
Aragorn i Legolas O.o, I don't want live on this planet anymore.................
A ludzie potrafią narzekać na Radagasta i jego łajno we włosach. Albo że film jest nierealistyczny. O rly?
"Z dumą zawiadamiamy, że słynny angielski mistrz pióra wymiękł podczas prób opanowania języka polskiego..." - cytat z artykułu, który podałeś.
Podobno język polski jest trzecim najtrudniejszym językiem na świecie;)
U mnie na studiach mówili, że właśnie polski jako trzeci, ale sprawdzałam w rankingach i jeszcze fiński, węgierski i estoński jako bardzo trudne. Polski jest językiem ekstremalnie trudnym. Tolkien taki miał dar do języków, z fińskim dawał radę, a na polskim poległ. Ogólnie to ja podziwiam obcokrajowców, którzy potrafią się od zera nauczyć języka polskiego.