PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 424943
6,7 74 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

trochę na nie

ocenił(a) film na 6

zebrałam się w sobie i usiadłam;-) bo do 3h trzeba się nastroić.. po WP byłam pełna nadziei na cd.. niezłej przygody.. a tu zonk.. niby ten sam klimat, plenery, i niesamowicie klimatyczna muzyka, ale.. właśnie jak dla mnie jest kilka ale... przydługie sceny walk, zwłaszcza te w środku góry.. ze stadem mnożących się w oczach trolli, wszystko nadmiarze szkodzi, tutaj chyba zaszkodziło.. poza tym wiele wątków, nagle się urywa.. film długi a dobre momenty są ścinane.. za to wielkie batalie potworów zajmują stanowczo za dużo czasu.. ale dotrwałam do końca, coś dla siebie znalazłam i jako ciekawostkę po WP mogę polecić, chociaż bez fajerwerków;-)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
kali01

Pocałuj mnie w nos.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Fakt, chyba mi się w głowie poprzewracało, zapomniałam, że w Polskiej rzeczywistości za brak kropki, lub przecinka można być wbitym na pal, a cóż dopiero za pomylenie trolli z goblinami;-) a podobno mylić się jest rzeczą ludzką.. mój błąd, przyznaję.. dzięki za wytyczne postaram się być bardziej dokładna, ale ogólnie ludzie spokojnie, bez nerwów…

ocenił(a) film na 8
jazz1

Gdzie Ty widzisz " mnożące się Trolle "?, Trolle były tylko trzy a pod górą były Gobliny ;)

ocenił(a) film na 9
jazz1

"ze stadem mnożących się w oczach trolli," z filmu na forum przechodzisz myślami ?
Wątki będą rozwinięte dalej.
Bitwy u Jacksona już w WP zajmowały więcej niż w książkach Tolkiena. Jedni to lubią inni nie. Może w rozszerzonej wersji sceny, które Ci się wydawały obcięte, będą odpowiednio długie ;)