Jak wiesz reżyser stworzył adaptację,a nie ekranizację,więc wszystko jest możliwe.
To nie ma nic do rzeczy były co prawda plotki ale takiej jak śmierć Thorina, Kiliego, i Filego nie może zmienić i plotki te zostały z dementowane. Tylko na tę chwilę nie wiadomo co z Tauriel czy zginie czy też nie. I co masz na myśli film psuje "Nieśmiertelność głównych bohaterów" spodziewałeś się że zginą w drugiej części. Może i by tak było, gdyby druga część była ostatnią więc nie rozumiem o co ci biega???
Jeśli mają nieumierać,to reżyser powinien ograniczyć stawiania ich w wielu niedorzecznych sytuacjach.
Ale ja ciebie dalej nie rozumiem! Jakich bohaterów tłumaczę przecież tobie że, Thorin, Fili i Kili, zginą podczas Bitwy Pięciu Armii to kto ma "nieumierać" jeśli chodzi o to że Kili przeżył, to, to nie jest żadne zabijanie "nieśmiertelności" bohaterów. Bo skoro ma zginąć podczas Bitwy to czemu, miałby zginąć w drugiej części ? Jeżeli, chodzi ci o inne przypadki to wymień je i wyjaśnij bo, nie rozumiem o co ci chodzi !
Bohaterowie są stawiani w sytuacjach,gdzie jest taki natłok niebezpieczeństw,a im włos z głowy nie spada.Jeśli nie rozumiesz tego i nie widzisz w filmie to ja już nic nie poradzę.Najwyrażniej mam zbyt mały zasób słów i jestem zbyt prymityny,żeby to Tobie wyjaśnić.
Zgadzam się w 100% procentach, czasami odnoszę wrażenie, że to sceny akcji przypominają mi te z Lego Przygody lub innej bajki, gdzie zarobienie siniaka jest czymś niemożliwym.