PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328304
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

od 16 kwietnia u nas :) http://amber.sm.pl/ksiazka/1434/hobbit-niezwyk%C5%82a-podr%C3%B3%C5%BC-kronika-2 -sztuka-tworzenia-postaci

ocenił(a) film na 7
katie_17

Yay, pierwsza jest rewelacyjna! Polecam wszystkim fanom filmu, procesu tworzenia i artów.

katie_17

Megga wiadomość!!!! Od razu jak wyjdzie kupuję

ocenił(a) film na 10
katie_17

Na to czekałem! Wolę taką poświęconą postaciom niż bardziej miejscom. Druga kroniko - nadchodzę!

ocenił(a) film na 8
katie_17

Jestem ciekawe kto się pojawi?
Ciekawe czy opiszą Azoga, który powinien być w I Kronice, Orły z Gwaihirem na czele, które także powinny się znaleźć w Kronice I

ocenił(a) film na 9
katedra

Też czekam na Azoga !!!

ocenił(a) film na 8
katedra

Niestety, druga kronika jest słabsza od pierwszej
tam było wiele pięknych artów i szkiców, tutaj są same zdjęcia, z których spora część to powtórki z " Oficjalnego Przewodnika po Filmie " i z " Filmowych Postaci i Miejsc " a część zdjęć jest nienajszczęśliwiej dobrana / np. liczyłem na jakąś fajną fotkę z lotu na Orłach /
co do kolejnych tomów to mam nadzieje, że będzie to raczej to samo co w pierwszej Kronice, tylko adekwatnie do 2 i 3 filmu - szkice, arty, itp.

ocenił(a) film na 7
katie_17

A tak wgl. to będzie 2 z 4 albumów. Wiadomo jakie tematycznie będą dwa kolejne?

OjciecNieChrzestny

Na razie nie

ocenił(a) film na 7
katie_17

Obstawiam, że ekwipunek/broń oraz lokacje filmowe. W sumie, to co niby innego mogą zasugerowac, a co by im zajęło opis+ zdjęcia na +- 200 stron.

OjciecNieChrzestny

Tez myślałam o lokalizacjach. Zwłaszcza że teraz wychodzi o postaciach

katie_17

Ale te 4 kroniki to chyba na wszystkie filmy a nie na 1 cześć.

kamilxxx09

No tak, tak na wszystkie 4 :P Chociaż nie pogardziłabym 12 kronikami ;)

katie_17

heh ja też:P

ocenił(a) film na 7
katie_17

Na oficjalnym forum Veta padła informacja, że do 1 części filmu wyjdą tylko 2 części kronik T.T
Szkoda, bo liczyłem na osobną księgę o lokacjach.

katie_17

Na empik.com można już zamawiać w przedsprzedaży i wysyłka już następnego dnia. Nie trzeba czekać aż do 16 kwietnia. :)

ocenił(a) film na 7
katie_17

Aż nie chce mi się wierzyć, że jest tak małe zainteresowanie tym cackiem. Jak ktoś już będzie miał jakieś info, recenzję, obrazki czy filmy prezentacyjne, to fajnie, jakby się podzielił :)

ocenił(a) film na 9
katie_17

Cóż... szkoda, że nie zrobiono średnio po 3 kroniki na każdą z części Hobbita ;) Ale dobre i te 4 które są zapowiedziane.
Swoją drogą... najbardziej żal mi tego, że nie wydano czegoś podobnego traktującego o produkcji Władcy Pierścieni. Byłby wtedy komplet...

khazad7_2

A co w ogóle było wydane te 10 lat temu? Bo ja pamiętam tylko karty z chipsów i figurki z kinder niespodzianek i tak się zastawiałam czy były jakieś albumy przy okazji wypuszczenia WP ;)

ocenił(a) film na 8
katie_17

Były " Filmowe Postaci i Miejsca ' do trzech części, format wiekszy niż ta z " Hobbita ", do " Drużyny " był album: " Przewodnik Po Filmie ", do " Dwóch Wierz " : " Jak Powstawała Filmowa Trylogia ' a do " Powrotu Króla ", " Broń i Wojna "
brakuje czterech, innych, świetnych albumów:

http://www.amazon.com/Lord-Rings-Art-Fellowship-Ring/dp/B0015MLOZM/ref=sr_1_3?s= books&ie=UTF8&qid=1351199529&sr=1-3&keywords=the+art+of+the+lord+of+the+rings

http://www.amazon.com/Lord-Rings-Art-Two-Towers/dp/B0015MLOZ2/ref=sr_1_4?s=books &ie=UTF8&qid=1351199529&sr=1-4&keywords=the+art+of+the+lord+of+the+rings

http://www.amazon.com/Lord-Rings-Art-Return-King/dp/B001O9CGT4/ref=sr_1_5?s=book s&ie=UTF8&qid=1351199529&sr=1-5&keywords=the+art+of+the+lord+of+the+rings

http://www.amazon.com/Art-Lord-Rings-Gary-Russell/dp/B0015MIAX6/ref=sr_1_1?s=boo ks&ie=UTF8&qid=1351199529&sr=1-1&keywords=the+art+of+the+lord+of+the+rings

ocenił(a) film na 9
lelen_lis

Ale chyba tego już nas kupić się nie da.
Czy jakieś wydawnictwo takie przewodniki po "trylogii" Władcy Pierścieni wydawało je w Polsce?

ocenił(a) film na 8
khazad7_2

Te, które wypisałem, wydał Amber - te z linków nie zostały u nas wydane w ogóle, fajnie by było, gdyby Amber wydał je na fali popularności " Hobbita " ...

ocenił(a) film na 9
lelen_lis

Amber? Na Allegro czy ceneo nie widzę takiej pozycji z Amber.... szkoda.

ocenił(a) film na 8
khazad7_2

Amber w latach 2001 - 2003 wydał w Polsce:

" Władca Pierścieni Drużyna Pierścienia Filmowe Postaci i Miejsca "
" Władca Pierścieni Dwie Wieże Filmowe Postaci i Miejsca "
" Władca Pierścieni Powrót Króla Filmowe Postaci i Miejsca "

" Władca Pierścieni Przewodnik Po Filmie "
" Władca Pierścieni Jak Powstawała Filmowa Trylogia "
" Władca Pierścieni Broń i Wojna "

mam wszystkie, w. w. pozycje
niestety, nie wydanego żadnego albumu z serii " The Art Of ", do których dałem linki.

ocenił(a) film na 9
lelen_lis

Dzięki! Twój wpis jest bardzo pomocny! :)

lelen_lis

Dzięki :) zgadzam się, ze mogliby wznowić wydawanie