PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328248
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Co mnie mocno irytuje w Hobbicie? Absolutny brak zachowania praw fizyki, jakkolwiek dziwnie to nie zabrzmi w odniesieniu do filmu fantasy ;)
Pamiętacie Władcę Pierścieni? Sytuacje typu skok Legolasa na konia lub przejażdżka po mumakilu były wyjątkiem. Reszta trzymała się kupy.
Beczkowe akrobacje Bofura, odbijanie strzał, krasnoludowie spadający z dużych wysokości, nie doznający żadnych obrażeń to tylko niewielka część scen, zaserwowanych nam przez Jacksona, wyglądających jak wyjęte z kreskówki.

sarev0k

Niestety przyznam rację. Niemniej jednak podskoki Bofura w beczce były całkiem zabawne i u mnie na seansie cała sala się śmiała :)

sarev0k

To jest film a w nim liczy się widowisko, mimo wszystko głupota sceny z Erebor kłuje po oczach. Kto powiedział że jak fantasy to nie ma być realistycznie.

sarev0k

Przyt takich produkcjach, trzymanie się praw fizyki nie jest celem pierwszorzędnym :P
Wg mnie jednak, ocena 6/10 jest zbyt niska.
Patrząc na Twój profil wyżej oceniłeś Księcia półkrwi czy obie części Transportera, więc sory ale cos nie gra :P
Nie oceniałbym tego filmu na poziomie Mumii :)

Pawelek777888

Do każdego filmu podchodzę z inną miarką w ręce ;)

Pawelek777888

Od kiedy to filmy trzeba oceniać jak zawodowy krytyk, komuś się bardziej podoba tani budżetowiec klasy B to daje mu wyższą ocenę niż filmowi który dostał właśnie Oscara - TO WYŁĄCZNIE JEGO SPRAWA I GUST.

likaon7

no tak... i co w związku z tym ?
ja tylko pytam, czy to fair porównywać tak 2 rożne filmy :)

likaon7

no i dodatkowo: jeśli to jego własna sprawa, to po co sie tą oceną chwali? ;)

ocenił(a) film na 5
sarev0k

Zgadzam się, Jackson zdecydowanie przesadził. W 3 części krasnale będą pewnie latać niczym Xena... Jak dla mnie, to wyszła z tego jakaś kiczowata parodia i jestem bardzo rozczarowany, bo czekałem na dzieło pokroju Władcy Pierścieni. Szkoda.

sarev0k

Nie oglądałem jeszcze filmu a już wiem że to nie był Bofur tylko Bombur. Może obejrzyj raz jeszcze ten film i dopiero coś mów.

kamilxxx09

Ahhh pomyliłem imiona, to stawia teraz sprawę w zupełnie innym świetle! (sarkazm). Kolego obejrzyj najpierw pierwszy raz film i dopiero coś mów ;)

ocenił(a) film na 3
sarev0k

Radzę nie zadzierać z naczelnym trollem na forum Hobbita (czyt. kamilxxx09).

sarev0k

Zaznaczyłem, ze jeszcze nie widziałem. Skoro mylisz nawet imiona bohaterów to znaczy, że na pewno nie oglądałes filmu uważnie.

kamilxxx09

Oglądałem uważnie. Wróć jak będziesz miał coś do powiedzenia na temat. Najlepiej PO seansie.

sarev0k

Po seansie na pewno wrócę. Jestem przekonany ze ten film będzie arcydziełem.

kamilxxx09

Nie był bym taki pewien co do tego arcydzieła, ale w końcu każdemu co innego się podoba.

likaon7

Ja jestem pewny na 100 %.

kamilxxx09

W takim razie zazdroszczę ponieważ już dawno nie widziałem filmu który naprawdę by mi się podobał.

likaon7

Ja widziałem rok temu:)

kamilxxx09

Za to ja zawsze staram się uważnie prowadzić samochód.

ocenił(a) film na 10
sarev0k

Jackson podkręca, podkręca, podkręca. Żeby wyrównać tempo statecznego profesora Tolkiena do standardów Wolverine'a i s-ki.