Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 329 tys. ocen
7,6 10 1 328945
6,4 50 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Byłam na nim tydzień temu, więc kwiatków się nie spodziewajcie. Film nie jest dla mnie niczym nadzwyczajnym, ale jest jednym z przyjemniejszych, na których bywałam.
Zaczęło się.. Na moje akcją. Chodzi mi tu o wątek z wędrówką do Samotnej Góry. Co mnie najbardziej zawiodło - za mało Beorna. Był on dla mnie w książce jedną z ulubionych postaci, a tutaj było go zwyczajnie za mało. Potem Mroczna Puszcza, pokazana została, według mnie, niekoniecznie jako straszny las. Było to takie.. Średniawe, spodziewałam się mroku i pająków. Pająki były, ale takie nijakie. I ta nagła odmiana Bilbo co do pierścienia.. Gotów był dla niego zabić. Rozumiem, że i tak musiał to zrobić, bo to stworzonko - znając Puszczę - zjadłoby go za moment, no ale jednak wątpię. W "Tam i z powrotem" Golluma z niego zrobią.. Wątek miłosny - lub jak to też nazywam, trójkącik - podobał mi się. A to jest wyczyn, bo nienawidzę miłości w tego typu filmach. Tak jak w WP - nie przesadzono z tym. A raczej ja tak uważam. Co prawda śmieszne było to, że krasnolud>elfka>elf, ale to właśnie dodało czegoś na +. Nie wiem jakie konsekwencje będzie miało pozostanie w mieście przez krasnoludów, ale to zobaczymy pewnie w następnej części. Powracając do leśnych elfów - mordowanie elfów w beczce.. W 3d wyglądało to jakoś, ale nie wyobrażam sobie tego w oglądaniu tej sceny w 2d, bo wtedy zwyczajnie bym ją skreśliła. Podobnie jazda na tacy, czy cokolwiek to tam było.
Ocena moja, to jakieś 7/10. Krytykujcie, wyzywajcie, ale tylko człowiekiem jestem c: