PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328304
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Balin

ocenił(a) film na 7

Nie macie wrażenia ze ta postać jest zbędna?

ocenił(a) film na 7
fajnyborys

wymienilbym kilku innych krasnali zamiast balina

ocenił(a) film na 6
fajnyborys

Hm ? Balina, jak już, to wymieniłbym jako ostatniego zbędnego krasnoluda...

użytkownik usunięty
fajnyborys

Balin jest najmniej zbędny w całej kompanii :) To oczywiście moja opinia, ale żadnego z krasnoludów tak nie polubiłem jak jego. Poczciwy, mądry i rozważny. Jest też chyba jedynym, który potrafi jakoś wpłynąć na Thorina (To przemowa Balina, sprawiła że ruszyli Bilbowi z odsieczą w głąb Ereboru)

ocenił(a) film na 5
fajnyborys

Ja odniosłem wrażenie, że ten film jest zbędny.

ocenił(a) film na 9
luckynarc

a ja odnosze wrażenie że Ty i twoje posty na tym formum są zbędne :-)

ocenił(a) film na 5
marcin1488

Fanboj zakazuje krytycznych głosów?

ocenił(a) film na 3
luckynarc

Zbędny to może nie, ale kiepski. A fajnemuborysowi to się chyba imiona pomyliły albo to prowo. Żaden krasnolud nie był zbędny, bo ich ilość musiała się zgadzać z książkową. ;]

ocenił(a) film na 3
luckynarc

Zbędny to może nie, ale kiepski. A fajnemuborysowi to się chyba imiona pomyliły albo to prowo. Żaden krasnolud nie był zbędny, bo ich ilość musiała się zgadzać z książkową. ;]

ocenił(a) film na 3
luckynarc

ocenił(a) film na 6
fajnyborys

Absolutnie nie można się z tym zgodzić... Są inne krasnoludy, które nie mają swojego wkładu poza tym, że są np Bifur.

Balin jest najmądrzejszy z krasnoludów.
Jest głosem rozsądku Thorina. Przed ruszeniem w podróż, jako jedyny mówi, że byćmoze nie warto, bo mają dobre życie w Górach Błękitnych.
To jego opowieść o Morii uświadamia Krasonoludom, dlaczego warto za Thorinem iść w ogień.
Staje w obronie Bilba "His name is Bilbo". "pozwala" Bilbowi nie wchodzić do Ereboru "there is no shame in going back".

fajnyborys

Przecież to jeden z ja wiem 3-4 krasnali posiadających w tych filmach jakąkolwiek osobowość.

ocenił(a) film na 6
fajnyborys

Balin to akurat jeden z nielicznych krasnoludów który rzuca się w oczy i ma coś sensownego do powiedzenia.

fajnyborys

Balin to obok Thorina najlepszy krasnolud.

ocenił(a) film na 9
fajnyborys

Szkoda że tak tragicznie zginie biedny nasz Balin w Morii a Gimli będzie zmuszony zapłakać nad jego grobem... ;(

ywis21

przynajmniej będzie miał właściwy pochówek
nie to co Ori
http://static3.wikia.nocookie.net/__cb20130821164544/lotr/images/6/6e/Ori_Khazad -d%C3%BBm.jpg

ocenił(a) film na 9
Xoxoxox

O to szczątki Oriego? to nawet nie wiedziałem... RIP Ori

użytkownik usunięty
ywis21

Na to wygląda. To on miał być autorem ostatnich wpisów w tej księdze, więc jest to logiczne iż jego szkielecik oglądamy w Drużynie Pierścienia. :(

ocenił(a) film na 10
fajnyborys

Mam wrażenie, że twoja wypowiedź oraz osoba jest całkowicie zbędna.

ocenił(a) film na 7
fajnyborys

Raczej Bifur czy Ori...

ocenił(a) film na 8
fajnyborys

Ale Balin jest właśnie bardzo fajną postacią w filmie ;) jak dla mnie pełni rolę takiego „ojca” Kompanii Thorina poradzi / wysłucha , mnie ta postać przypadła do gustu.

calays

O właśnie.

ocenił(a) film na 9
fajnyborys

oprócz kiliego i thorina to jest jedyny krasnolud z jakimś charakterem, bo reszta po prostu istnieje

fajnyborys

Mnie akurat Balin odpowiada. Jedna z lepiej ucharakteryzowanych, nie przerysowanych niczym z Obelixa postaci.

ocenił(a) film na 8
fajnyborys

Pytanie w stylu: "Czy nie uważacie, że Smaug jest zbędny"?
:-)

Tak to bywa, gdy niewidomi, a do tego głusi (względnie nieprzytomni od nadmiaru "fajkowego ziela") oglądają film.
I weź im tu teraz tłumacz co właściwie widzieli, i która postać jest istotna?

ocenił(a) film na 6
fajnyborys

Na 13 krasnoludów jakichś 4-5 (w tym Balin) ma osobowość, więc lepiej zostawić go w spokoju.

użytkownik usunięty
qrak100

Jak dla mnie Balin to Taki "krasnoludzki Gandalf" - pelen madrosci, doswiadczenia i rozwagi,
jeden z nielicznych ktorego slucha Thorin.
Nie wyobrazam sobie Hobbita bez niego, jest swietny :)

dokładnie. zgadzam sie z Tobą.
Jak ktos tu napisał - jest glosem rozsądku Thorina.