PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328308
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Beorn

użytkownik usunięty

Będzie w filmie? Bo jak na trzy części Hobbita, powinien się znaleźć...

No tak, nie wytną go przecież, jest zbyt ważna postacią. W zwiastunie dwójki była pokazana scena w jego domu.

Oczywiście że będzie.

ocenił(a) film na 9

Był w zwiastunie przecież : )

ocenił(a) film na 7
kacperowski20

Był? A w której sekundzie? Niemożliwe, bym go przeoczyła.

Pani_Zima_1989

Nie wiadomo do końca czy to był Beorn. Jakis niedźwiedź dobijał się do drzwi jego domu i kransoludy go próbowały powstrzymać, ale na ta chwilę cięzko stwierdzić, czy to był Beorn czy jakiś jego kumpel.

katie_17

Ja myslę że kompania nieco inaczej dotrze do domu Beorna. Zauważą chatke i postanowią iść w jej stronę. Potem zauważy ich Beorn w skórze niedźwiedzia i zacznie ich gonić a oni zechcą przed nim zatrzasnąć wrota. Na videoblogu jest pokazane jak Gandalf bodajże z Bilbem i resztą uciekaja właśnie w stronę jakichś wrót.

kamilxxx09

Kto ich tam wie. Po tym co było w jedynce i na co zanosi się w dwójce ciężko cokolwiek przewidzieć, poza główną charakterystyką wydarzeń, jak np. uwięzienie krasnoludów przez pająki. A jak to dokładnie przebiegnie to jest wielka niewiadoma.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Będzie tak mniej więcej. Kompania będzie uciekała przed Beornem, i będą próbowali się ukryć w jego chacie. W videoblogu widać że biegną w kierunku domu.

Joecrou

Nom. Może w filmie Gandalf i Beorn nie będę o sobie wiedzieli kompletnie niczego.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Na pewno? Trochę szkoda sceny, w której Gandalf przedstawiał Beornowi całą kompanie.

kacza93

To tylko takie domysły.

ocenił(a) film na 9
katie_17

Dokładnie ta scena,żadna inna nie przychodzi mi do głowy :)

kacperowski20

Nic innego nie było w trailerze. Natomiast w którymś videoblogu pokazywali chatę Beorna. Bardzo ładnie im ona wyszła :)

Pani_Zima_1989

W 40 sekundzie

ocenił(a) film na 6

Wątpliwa sprawa, twórcy myślą żeby rozciągnąć Hobbita na 6 części...mają tak dużo materiału że nie są pewni czy dadzą radę zmieścić tą długą i epicką podróż w 3 częściach.

Anthrax91

Powinni zrobic 9

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Pierwsza część działa by się tylko w Shire. Po 3 godzinach filmu finałowa scena to opuszczenie Bag End przez Bilba.

ocenił(a) film na 7
Anthrax91

A druga opowiadałaby o epickiej bitwie z trollami przy ognisku.

ocenił(a) film na 10
Pani_Zima_1989

na tej zasadzie wychodzi,że mogły by i być z 24 części^^

ocenił(a) film na 7
DaroO2222

To miał być żart. Ja nie pisałam na poważnie.

ocenił(a) film na 10
Pani_Zima_1989

no coś Ty.....myślałem,że serio o_0

ocenił(a) film na 7
DaroO2222

Chyba nie zrozumiałam twojego poprzedniego komentarza. Sorry, ostatnio dociera do mnie niewiele poza moją pracą mag. Przeczytałam : na jakiej zasadzie, zamiast na ,,tej zasadzie", właśnie to sobie uświadomiłam.
Chyba na pewien czas powinnam zrezygnować z pisania na forum, bo ktos pomyśli, że jestem nieżle pokręcona, hihi.

ocenił(a) film na 10
Pani_Zima_1989

pokręcona w pozytywnym tego słowa znaczeniu :DD

użytkownik usunięty
Anthrax91

xD, po cholerę im te 3 części, mogliby to zrobić w max 2...

ocenił(a) film na 10

jeśli podobała ci się pierwsza część to po cholerę się pytać czemu 3 a nie 2 części...trza się cieszyć z dłuższej przygody....
Gorzej, jeśli jednak nie przydałda ci do gustu "Niespodziewana podróż"...ale w takim razie ja w takiej sytuacji odpuściłbym sobie reszte (czyli jakieś 6 godzin życia :P) czegoś co może mi się nie spodobać
tak to już jest z trylogiami :) chociaż wiadomo,że ciekawość przeważa szalę goryczy...i nawet zniechęceni się przejdą do kina...

użytkownik usunięty
DaroO2222

Pierwsza część mi się podobała, ale to nie znaczy żeby robić na tej krótkiej książce aż 3 części które trwają 2-2,5h. Tą książkę można by skrócić do jednego 3-godzinnego filmu.

ocenił(a) film na 10

W takim razie nie rozumiem, jak mogła ci się podobac taka "dłużyzna",która jest pierwsza część (ponad 30min w shire, ba jedynie w domu Bilba....10min trwająca scena zagadek)
albo inaczej jak według Ciebie pokazać, tyle akcji (bez urywania wątków) ile dzieje się w książce Tolkiena by zmieścić ją w jednym 3 godzinnym filmie?
Moim zdaniem, nie da się...niestety nawet Jacksonowi to by się nie udało..myślę,że nawet by nie próbował :D Podobną sytuację miał gdy szukał producentów do "Władcy..."
na początku jakaś wytwórnia była chętna, ale jedynie jeśli zmieści wszystkooooo w jednym filmie o_0...podziękował...skończyło się na szczęście o wiele lepiej ;)

użytkownik usunięty
DaroO2222

Być może. Scena zagadek zdecydowanie za krótka, za to w Shire ciągnęło się jak nuty...

ocenił(a) film na 7

O, a mnie właśnie Shire bardzo się podobało. Pokazali świetny klimat, chyba najbardziej nastrojowe sceny z całego filmu. Bilbo genialny.
P.S. I nie denerwuj się tak tym tekstem o przeszkadzaniu, to nie była zaczepka ani atak.

użytkownik usunięty
Pani_Zima_1989

Przepraszam, już myślałem że zaczepka xD. Mi Shire trochę się podobało - za długie. Szkoda tych zagadek, bo uwielbiam Golluma. Jest moją ulubioną postacią z Hobbita i LOTR ;D

ocenił(a) film na 7

Może skrócić by się dało do jednego, ale już na pewno nie dobrze zekranizować. Ile rzeczy musieliby powyrzucać, podejrzewam, ze fabuła mocno by ucierpiała. A tak będziemy mieć bogatą, rozwiniętą opowieść. Książka może ma niewiele stron, ale przygód jest dużo, tyle że są raczej skrótowo opisane.
Przeszkadza ci, że dostaniemy więcej Śródziemia? Ja jestem zadowolona z tego powodu i właściwie nie interesują mnie powody, z których robią trzy, nie dwie części.

użytkownik usunięty
Pani_Zima_1989

NIGDZIE NIE NAPISAŁEM ŻE MI PRZESZKADZA!
Po prostu "troche" denerwuje mnie to że robią te trzy części do kasy. W trzeciej części będziemy mieć pewnie 2 godzinną walkę, gdzie bitwa w książce została opisana może na 20 stron...

ocenił(a) film na 10

szczerze,naprawdę ciężko powiedzieć co zobaczymy w 3 cześci oprócz zakończenia Hobbita wg. Tolkiena,aczkolwiek liczę na dobre zakończenie/ pożegnanie ze Śródziemiem w wersji Hollywood...

użytkownik usunięty
DaroO2222

Zrobią to co zawsze (tzn. patrz na finał Władcy Pierścieni)...

ocenił(a) film na 10

hehh i znowu kilka zakończeń :D

użytkownik usunięty
DaroO2222

Hymmm, no tak xD