To chyba najciekawsza postać w Śródziemiu na którą strasznie czekam. Z książki wyczytałem, że
Bilbo sięgał mu do kolan kiedy był w postaci człowieka. Ktoś pomoże obliczyć jakiego wzrostu jest
Beorn?
Cóż, taka sama jak rosłego niedźwiedzia żyjącego w lasach Śródziemia ;) Ja stawiam, że miał coś koło 3 metrów, może trochę mniej. Bądź co bądź największe miśki mają na dwóch łapach wysokość nawet trzech metrów, więc Beorn zapewne miał podobny wzrost ;)
scena gdy ekipa zatrzaskuje wielkie drzwi i trafia w ... właśnie Beorna w postaci miśka ;)
A na starym bannerze jest niewiele wyzszy od Gandalfa. Na pewno jednak zrobią go inaczej i będzie większy.
sama postać ciekawa...jednakże rozdział w którym jet przedstawiony jest taki sobie w porównaiu do innych...także liczę na jego kozackie wejście w BPA :))
p.s. mam dziwne przeczucie ,że w wersji kinowje Pustkowia Smauga wątek Beorna będzie trochę potraktowany po macoszemu...obym się mylił!
Mikael Persbrandt, czyli aktor grający Beorna nie został do tej pory pokazany na żadnym videoblogu ( jako jedyny z ról głównych ). Nie wiem czemu jego występ jest okryty taką wielką tajemnicą.
Gdyż postać Beorna stanowi pewne wyzwanie i pewnie nie chcą rozdmuchać od razu całego filmu w blogach i trailerze.
Aktor wydaje mi się pasuje do roli - ma dość surowy wygląd. Najciekawsze zaś będzie to jak zostanie ukazany oraz jak pokażą jego zmiennokształtność
Sama siekiera to jednak za mało. Chodzi o jakiś krótki wywiad jak z Stephenem Fry udowadniający, że był na planie.
Tu macie wszystko co na razie pokazano w temacie Beorna. WARTO ZOBACZYĆ!
http://www.thelandofshadow.com/beorn-the-beserker-putting-the-pieces-together-co mparing-the-new-hobbit-teaser-and-sneak-peek-major-movie-spoilers/
No kochani, przeprowadziłem małe śledztwo w sprawie Beorna w pierwszej części Hobbita (zobaczyłem uważnie końcówkę z orłami) i okazuje się, że mamy go, a raczej pewien element z nim związany w pierwszej części! Samotna skała Beorna o której mowa w książce to ta skała gdzie orły zostawiają naszą drużynę. Nie powiem o co chodzi, zobaczcie sobię pierwszą scenę po tym jak orzeł kładzie Thorina. Niezły dreszczyk mnie przeszedł :-)
Spojler, jeżeli chcecie sami to zauważyć!
Podpowiem tylko (a widziałem film tyle razy i WSTYD mi że tego nie zauważyłem), że po scenie gdy orzeł kładzie Thorina zwróćcie uwagę na czubek skały! :-D Dzięki PJ!