PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328308
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Blog

ocenił(a) film na 8

Wiecie może czy do tej części powstają te blogi jak kręcą film takie jak w jedynce ?

ocenił(a) film na 6
ukasz944

Wiemy.

ocenił(a) film na 8
Anthrax91

to może mi odpowiecie ;p

ukasz944

Nie.

ocenił(a) film na 10
ukasz944

Prawdopodobnie wyjdzie 10 videoblogów poświęconych pracy przy każdej z części...czyli pownniśmy mieć 30 filmików z planu :)
tylko,że wnioskuję tak po wydaniu dvd gdzie znalazło się 10videoblogów o przygotowywaniu "Niespodziewanej podróży"...może być tak,że wyjdzie jeszcze kilka,ale skończy się na 5 w tym roku...
wiadome jest jedno.... jeszcze jakiś wyjdzie :) polecam śledzić tę stronę:
http://www.thehobbitblog.com/

ocenił(a) film na 9
DaroO2222

oby...

ocenił(a) film na 9
DaroO2222

Ja się spodziewam kolejnego 12-go videobloga pewnie w 1 tygodniu Sierpnia.
No ale nie ma co się nastawiać :-)

DaroO2222

Liczysz że będzie 10 videoblogów do 2 cześci jak na razie wyszły 2? Powiem tak: zapomnij. Wiele rzeczy z drugiej czesci jest w videoblogach z czesci 1 np. Mroczna Puszcza. Może wyjdzie jeszcze 1 max 2 videoblogi do 2 czesci, nie więcej.

kamilxxx09

Też myślę, że max dwa do premiery. Jakiś z postprodukcji pewnie.

obleh

Trzeba wziąść pod uwage to że te 10 videoblogów z pierwszego Hobbita było rozłożone na 2 lata.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Trafna uwaga.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

wziąć*

ocenił(a) film na 10
Lonelier

poprawnie napisał :P mówi się wziąć pisze się wziąść :)

ocenił(a) film na 8
DaroO2222

Nie. Napisał źle. Można pisać tylko i wyłącznie "wziąć". Sprawdź sobie w necie albo w słowniku zanim coś napiszesz...

ocenił(a) film na 10
Lonelier

Dlaczego nie wziąść?
Dzień dobry.
Sam używam poprawnej formy słowa wziąć i razi mnie, gdy ktoś wypowiada wziąść. Jednak starając się być obiektywnym, nie potrafię znaleźć powodu, dla którego ta druga forma uznawana jest za niepoprawną. Wydaje się bardzo powszechnie stosowana, końcówka -ść występuje także w innych czasownikach, a do tego wziąść można spotkać u takich uznanych pisarzy jak Mickiewicz, Krasiński czy Asnyk. Czemu zatem językoznawcy odmawiają uznania tego słowa jako normy użytkowej?
Forma wziąść powszechna jeszcze nie jest, skoro nawet w internecie – „ogrodzie nieplewionym” – wziąć ma kilkakrotnie więcej notowań. Wziąść jest ponadto etymologicznie nieuzasadnione: wziąć pochodzi od prasłowiańskiego vъzęti, mającego kontynuanty w różnych językach słowiańskich (por. np. czeskie vzít, rosyjskie vzjat'), i odmienia się inaczej niż czasowniki na -ść, por. iść – idę, wieść – wiodę, kraść – kradnę, ale wziąć – wezmę, a nie wezdę ani wezdnę. Nade wszystko jednak wziąść ma ciągle opinię formy niepoprawnej, a spotykane jest głównie w mowie (w piśmie razi dużo bardziej).

— Mirosław Bańko, Uniwersytet Warszawski

ocenił(a) film na 8
DaroO2222

No zgadzam się z tym. To nie zmienia faktu, że "wziąść" jest niepoprawne ;)

ocenił(a) film na 10
Lonelier

luuz w 99,9 % miałeś rację :)

Lonelier

Wiem, że źle bo mi podkreśliło ale właśnie nie wiedziałem dlaczego.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

może z 30 przesadziłem...jednakże jeśli nadrobili by tempo z wypsuzczaniem jak rok temu to do grudnia z 3 jeszcze byśmy zobaczyli :)

ocenił(a) film na 6
DaroO2222

Do drugiej części jeszcze chyba jeden będzie.