Mam Wrażenie z film stał się bardziej brązowy od pierwszej części. Chodzi mi o filtr. Czy to był
zamierzony efekt twórców ??
Zdecydowanie ma inny filtr teraz wiem na pewno. Jest to zabieg twórców filmu. Film miał być mroczniejszy. Więc zmienili barwę
filmu
Też to zauważyłam, ale mam wrażenie, że film jest bardziej niebieski :)
Bardziej bym, powiedziała, że pierwsza część ma jakiś brązowy filtr.
Wg. mnie jedynka ma pomarańczowy a dwójka brązowy. I ogólnie DOS pod względem kolorystycznym wypada znacznie lepiej od przekoloryzowanego AUJ.
Jedynka może i ma pomarańczowy. W każdym razie coś koło tego. Tam są po prostu bardziej nasycone kolory. Te barwy, aż uderzają po oczach. Choć ja lubię kolory :)
Co co DOS i AUJ to nawet nie wiem co to jest :).
Aaaaa :) Myślałam, że mi serwujesz jakieś skróty filtrów albo metod kręcenia i robienia efektów specjalnych :)
Filtr jest nieco chłodniejszy niż w przypadku jedynki, to na pewno, i bardzo dobrze. Poprawili też kolory, które nie są tak nasycone ;)
W jedynce przeważał żółty i pomarańczowy. Widac to przy wschodzacym i zachodzacym słońcu, zamianie trollów w kamień, Mieście Goblinów itd. A w Pustkowiu jest rzeczywiscie chłodniej i to dzięki barwom takim jak niebieski czy granatowy np. Dol Guldur, noc nad Ereborem, dużo niebieskiego kiedy kompania nocuje u Beorna i jeszcze cała Mroczna Puszcza.