Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 329 tys. ocen
7,6 10 1 328900
6,4 50 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

nie uwazacie ,ze legolas jest dziwny?? :) W wladny pierscieni byl zupelnie inny (milszy) a tu jest tak jakby ciagle wkurzony...

rotanimod

Też byś był wkurzony jakby krasnal chciał Ci wydymać laske; D

ocenił(a) film na 7
darkknightrises

Hahaha, so true.

ocenił(a) film na 9
darkknightrises

hahahahahahahah czyli wyjaśnione.
Mozna to tak na serio jeszcze wytłumaczyć tak, że jak wyszła ta cała akcja z pierścieniem to Legolas odszedł od ojca i wyruszył na wyprawę i po prostu czuje się taki rozdarty cały czas, obrażony, że zostawił królestwo, nabiera potem ogłady, przywiązuje się do przyjaciół. W ogóle osobny film psychologiczny można by kręcić...

użytkownik usunięty
rotanimod

Bo akcja się dzieje kilkadziesiąt lat wcześniej?? Na pewno ta przemiana zostanie wyjaśniona w trzecim filmie, spodziewam się że Tauriel zginie (inaczej nielogiczna byłaby jej nieobecność w LOTR) i przez to Lego zmięknie ;)

ocenił(a) film na 7
rotanimod

w tej czesci jest mocno creepy ( jak stoi i obserwuje rozmowe tauriel i kiliego ) i caly czas ma mine jakby cos mu smierdzialo xd ogolnie stwierdzam ze bylo go za duzo ( mimo ze jest moja ulubiona postacia z lotr-a ) i za bardzo wywijal tj. nie przeceniajmy umiejetnosci jednego kolesia, niekt nie bylby w stanie zabic tylu orkow za jedym zamachem... na pewno nie byl w stanie tego zrobic w lotrze. i jakie zdziwienie jak mu krew z nosa poleciala xd

ocenił(a) film na 9
Dochuu

Za dużo? Za mało! Było go mniej, niż Tauriel, która w świecie Tolkiena w ogóle nie istnieje! :D
A scena z krwią z nosa była cudna - ten niepokonany Legolas, co olifanta sam jeden urżnął, nagle oberwał! Toż to szok dla takiego herosa idealnego!

ocenił(a) film na 2
rotanimod

Jest bardzo dziwny, jak żywcem wycięty z gry komputerowej. I przytyło mu się troszkę, i podstarzało, a takie "ukrywanie" wszystkiego, jak próbują to zrobić w filmie, wychodzi gorzej niż gdyby zostawili go bez tych udziwnień. ;p

ocenił(a) film na 7
Ancalimme

spierdzielili jego role ;)

ocenił(a) film na 2
rotanimod

niestety, robiąc z niego cyborga trudno by było żeby wyszło inaczej - i te oczy, jakby się najadł substancji niewiadomego pochodzenia... ;]

ocenił(a) film na 7
Ancalimme

wlasnie mnie to strasznei zdziwilo.... przeciez jackson najlepiej wie jak wygladal legolas w wladcy pioerscieni... skoro zrobil smaczek dla fanow i dodal go w hobbicie to po jaki ch*j zmienil np. oczy?? zalosne

ocenił(a) film na 10
rotanimod

właściwie to tylko w Drużynie Pierścienia miał "Normalne" oczy a potem to mu soczewki dawali...

ocenił(a) film na 10
kasiadabrowa1

ale sie też zdziwiłam jak zobaczyłam że ma takie "rażące" oczy. Za jasne.... poprostu za jasne soczewki....

ocenił(a) film na 7
kasiadabrowa1

w dwoch wiezach i powrocie krola ma tez takie oczy?

ocenił(a) film na 9
rotanimod

W lotrze oczy mu migały. Raz były brązowe, raz niebieskie.

użytkownik usunięty
rotanimod

Myślę, że to właśnie Tauriel go zmieni. Póki co, Leggy jest bardziej podobny do ojczulka - wrogo nastawiony do każdego spoza leśnego królestwa. Pewnie elfka natchnie go do walki z siłami zła i stłamsi tą obojętność wobec reszty Śródziemia, w wyniku czego Legolas wypnie się na ojca i 60 lat później zawędruje do Rivendell. Co do lśniących oczu, to niepotrzebne doprawienie jego wyglądu, ale nie drażniło mnie jakoś bardzo ;p

ocenił(a) film na 8

Macie,juz ktoś nagrał recenzje najnowszego Hottita.Swoją drogą dla mnie super koleś mówi:)
http://www.youtube.com/watch?v=NvwVMha57K8

ocenił(a) film na 9

Pewnie tak będzie. Ale ja bym wolała, żeby dał sobie spokój z tą wieśniarą i po prostu ostro pokłócił się z ojcem. To bym z chęcią zobaczyła.

ocenił(a) film na 5

Nie wypiął się na ojca, bo to właśnie Thranduil go tam wysłał :)

użytkownik usunięty
Melethril

Aaa, no to mój błąd. To może nie tyle się wypnie, co przemówi mu do rozumu. ;)

Hmm, może nie tyle wysłał, ale doradzil mu gdzie ma iść, no bo przecież Legolas sam zdecydował odejść, ale nie wiedział gdzie.

ocenił(a) film na 8
rotanimod

Bardzo poukładany i przywiązany do swego królewstwa :)
Ja się bardzo cieszę na powrót tej postaci - bez Elfów byłoby troszkę nudnawo, heh.
I moim zdaniem zabieg odmłodzenia wyszedł całkiem nieźle ;)

ocenił(a) film na 7
SasuPotter

;) tylko to dziwne w w wlady wyglada inaczej ;) powinni go zrobic tak samo ;)

ocenił(a) film na 10
rotanimod

W Hobbicie emanuje od niego chłód, w WP nie.
Zgadzam się, także z racji tego, że wszystko co w Hobbicie robi jest sztuczne jak.. No okej, nie mam porównania, ale wiadomo w czym rzecz.

rotanimod

W ogóle wygląda jakby go zrobili komputerowo

GraPlayPL

Nie czaje jednego dlaczego cały czas porównujecie Legolasa charakter do jego występów w LOTR. Nie pamiętacie Drużyny Pierścienia? Ja wczoraj oglądałem wersje reżyserską i legolas jest tam po prostu wojownikiem. On nie mówił tam żartów, był poważny, wyczuwał zagrożenie w morii, wyczuwał, że coś się zbliża nad rzeką gdy rozbili obóz. Ani razu się nie uśmiechnął. Dlatego taki jest w Hobbicie. Legolas ewoluował wraz z II i III częścią ale ponieważ Hobbit dział się przed Drużyną Pierścienia to jak on może być miły i rzucać dowcipami?

ocenił(a) film na 9
GraPlayPL

no dokładnie, jest taki sztuczny i utyty z lekka :D

kasioraa

Biorąc pod uwage rzetelność P.J w oddaniu klimatu i fabuły książkowego Hobbita, nie ździwiłbym się gdyby Legolas cały czas zataczał sie pijany, rzygając i walcząc po stronie wargów, ziejąc ogniem od czasu do czasu.