Być może zobaczymy jako prolog, Bree. :)
http://www.theonering.net/torwp/2013/08/30/77941-an-attempt-to-summarise-the-des olation-of-smaug-plot/
Hehe :-) Właśnie miałem zamieszczać link do tego newsa :-) Ale widzę, że kolega mnie uprzedził.
Bardzo ciekawe informacje! Szczerze polecam wszystkim lekturę :-)
http://31.media.tumblr.com/663dbbd104d05a950f2fe3743e66c379/tumblr_msd13u8YBy1rg 1depo1_1280.jpg było nie było ? bo nie wiem, a nie jestem w stanie aż tak ogarnąć wszystkiego. :)
Oj tam ważne, że elf, a tak serio nie wyobrażam sobie nikogo innego w roli Thranduila niż Lee, uroda pasuje idealnie ( według mnie) i grą aktorską też wiem, że nie zawiedzie. Mogli Tauriel niżej dać albo wcale i wcisnąć jakoś krasnoludki chociaż i tak jest pięknie.
Myśle że ta część będzie tak samo dobra jak poprzednia ja się wogóle o to nie martwie :D
"Azog will stalk the dwarves across Mirkwood."
Just meh. Wiem, że Azog siłą rzeczy musi się w tej części zjawić, ale i tak zniechęca wizja zepsucia klimatu Mrocznej Puszczy jego postacią.
Azog pomału staje się super orkiem, który pokonuje pieszo mirkwood, zabija ludzi niedźwiedzi, chodzi po wodzie i lata w powietrzu, do tego jest niezniszczalny, i ma lasery w oczach.
Bree byłoby w sam raz na rozpoczęcie tej części. Właściwie zarówno Dwie Wieże jak i Powrót Króla zaczynały się od pewnego rodzaju retrospekcji ;)
O tak, również bym chciał otwierającą scenę w Bree.
Strasznie mnie ciekawi jak Gandalf namówił Thorina na wyprawę. Chyba nie pokazał mu już tam mapy i klucza, jak sądzicie?
Raczej nie. Bądź co bądź, Thorin okazał ogromne zdziwienie na widok klucza w Bag End ;)
Była taka scena ze schodami ostatnio i niektórzy zastanawiali się czy to nie przypadkie grób Thorina. Znalazłem to zdjęcie z Tauriel z videoblogu z walki elfów.
http://lostdogs20.tumblr.com/post/46929482517/evangeline-lilly-as-tauriel-on-the -set-of
Byloby to super zagranie ze strony scenarzysty. Warto zwrocic uwage ze w filmie na widok mapy Thorin nie robi wiekszego szumu (jakby juz ja widzial...) jednak gdy Gandalf wyjmuje klucz do tajemnego wejscia wtedy oczy robia mu sie jak przyslowiowe 5 zlotych :) Moze w retrospekcji Gandalf spotykajac Thorina w gospodzie w Bree powie mu, ze ma wiesci o jego ojcu i ze dostal mape od niego, ktora mu nastepnie pokaze aby podsycic ogien w sercu Thorina. Zaproponuje mu nastepnie zebranie towarzyszy na wyprawe w celu odbicia Ereboru i skarbu. Taka opcja bylaby mysle sensowna i fajnie wprowadzala w druga czesc filmowej "trylogii".
Kurczę... cała masa niespodzianek nam się szykuje w grudniu :-)
Ale fakt, że film mógłby się rozpocząć retrospekcją z Bree jest czymś niebywałym :-)
Nie wiem czy czytałeś dokładnie informacje z theonering.net, gdzie domniemane rozdziały filmu są poniekąd tłumaczone... rzecz jasna to nie jest pewne źródło, ale jeśli by coś się z tego zapisu potwierdziło, byłoby świetnie.
A chociażby taka kwestia jak atak na Dol Guldur, gdzie pójdą razem wypędzić Nekromantę - Gandalf, Radagast i Galadriela...
No i wątek domniemanego uratowania Gandalfa i umożliwienie mu ucieczki przez Radagasta.... I sama wypowiedź aktora grającego Radagasta, że będziemy widzieć walkę magów.
Cóż.... ślinka leci na samą myśl :-))))
Zatem czekamy! BYLE DO GRUDNIA!!! :-)))
Na bitwę magów czekam z ogromną niecierpliwością. I nie chodzi mi tutaj o efekty. Samo zestawienie - Gandalf, Radagast, Galadriela...to nie są zwykli czarodzieje lub przyjazne elfy. To są Czarodzieje i Elfy (celowe zwrócenie uwagi na duże litery). Jeżeli Roland jest wzorem rycerza a Karol Wielki wzorem Króla, to bez wahania możemy określić Gandalfa wzorem Czarodzieja. Podobnie Galadriela i Elrond - pomnikowe postacie Elfów. Więc ujrzenie takowych potęg w jednym, straszliwym boju...cała ta moc...no to robi wrażenie :)
Oj tak, rozmowa w Bree byłaby jak najbardziej na miejscu :) Wszędzie dookoła leje się piwo, karczemny gwar, dym z fajek. W pośród tego Gandalf Szary i Thorin Dębowa Tarcza palą fajkowe ziele i debatują nad wyprawą. Na koniec Gandalf radzi spotkać się ponownie w Bag End. Coś świetnego by to było :)