Jego twarz nie dość,że upiorna to na dodatek jakby wyjęta z gry komputerowej. Wygląda jak
zupełne przeciwieństwo Legolasa jakiego znamy z WP. Rozumiem, że latka lecą i już nie będzie
wyglądać tak samo jak ponad 10 lat temu ale mimo wszystko przegięli...
o właśnie pamiętam jak rok temu dużo osób miało problem do wyglądu Thorina,że broda za krótka,że za bardzo zawadiacko wygląda itd.
A teraz....wygląda na to,że wszyscy go trawią,a raczej przyzwyczaili się do takiego Thorina jakiego Nam zaprezentowano...bo w końcu postacią jest świetną :DD
No faktycznie było tak. Thorin za mało krasnoludowy, za bardzo ludzki, za ładny, co oni zrobili... Teraz przeszło na Legolasa. Ja tam nic nie mam do żadnej z tych postaci. Wszyscy piękni;D
A ostatnio się Kiliemu właśnie przyjrzałam i mam wrażenie, że przy nochalu coś mu robili bo profil jakiś ma taki dziwny. Po prostu Kili tak wygląda bo jest młody i tyle. Chociaż nie wiem dlaczego u goblinów jak król nakazał zabić krasnoludów to na początek wybrali najmłodszego i wskazali nie na Kiliego, tylko na innego, znowu zapomniałam imienia. Tego takiego śmiesznego z lekkim zezem, co tak bekał na kolacji ;D
Pewnie Kili też tak wygląda, żeby do tego wątku romansowego pasował.
Nie no Ori wyglądał na krasnoluda. Taki śmieszny był jak wykrzykiwał, że nie boi się smoka, albo jak się pytał Bilba na końcu co ma zrobić z talerzem ;)
Miał przecież doczepiany taki duży nos i fryzurę. Brody nie miał bo był młody. najmniej krasnoludowato wygląda Kili. Thorina i Filiego sie nie czepiam.
oczywiście,że mógłby mieć...ale nie musi... idealna wizja postaci zawsze będzie się różnić w oczach widzów...
Ja np. widziałem postać Aragorna z dłuższą brodą (przynajmniej taką jaką miał podczas koronacji w końcowych scenach),ale nigdy nie miałem problemu z tym jak dana postać wygląda...
bo jeżeli oddaje klimat i zachowaniem dobrze odzwierciedla tą z książki to i wygląd jestem w stanie znieść :))
Już lepiej by było gdyby Thorin miał podczas wyprawy brodę taką jak w prologu, a w prologu dłuższą : P
ciekaw jetem czy w końcu (chociaż w rozszerzonej wersji) wyjaśnią dlaczego skrócił brodę...
Richard Armitage zdradził w I Kronice dlaczego, ale nie chcę tutaj sypać ciekawego spoila... :)
Możliwe że w rozszerzonej. Chociaż wydaje mi się że nie będzie o tym w ogóle : )
O co chodzi Wam z tą brodą? Ja tam żadnych nieprawidłowości nie widzę. Kiedy ją skrócił?
*SPOILER***
brodę skrócił nie długo po ataku Smauga na Erebor...zwróć uwagę,że w bitwie o Morię ma już krótszą brodę....
Nieprawidłowości nie ma żadnych. Poprostu po ataku smoka, Thorin skrócił nieco brodę (chociaż wcześniej i tak nie miał specjalnie długiej :P ) A moim zdaniem podczas wyprawy powinien mieć brodę taką jak w prologu, a przed atakiem Smauga powiniem nosić jakąś długą brodę. :P
Wczoraj znowu obejrzałam i bardziej interesuje mnie dlaczego Lindir miał piwne oczy. Trochę to będzie dziwnie wyglądać jak teraz nagle w 2 części elfom rozbłysną gały na niebiesko. Czy PJ nagle zapomniał, ze elfy powinny mieć niebieskie, świetliste oczy i dopiero przy 2 części sobie przypomniał?
No ale w którejś książce czytałam (już nie pamiętam, chyba w którejś części WP), że elfy miały zazwyczaj niebieskie oczy i to takie nie zwykłe niebieskie, tylko wyjątkowe. Dopiero w 2 części u Thranduila i legolasa widać, a poza tym to takie zwykle mieli jak ludzie. Ta kwestia mi się nie podoba akurat.
Mi się też wydaję, że elfy mogą mieć różną barwę oczy, ze względu na rasę. Oczy elfów są takie bardziej świetliste czy coś, promieniuje z nich ta cała łaska Valarów i w ogóle. Tak mi się coś majaczy z tego co czytałam. Np. te elfy ciemne, ten Eol to był cały ciemny i oczy miał ciemne i włosy i skórę chyba też nieco ciemniejszą niż inne elfy. Elfy biły takim blaskiem jak święci katoliccy ukazywani na obrazach. Coś takiego moim zdaniem.
Dołączając się do wątku, moim zdaniem Legolas dobrze wygląda w tym zwiastunie, tylko troszkę dziwnie wygląda jak stoi z Tauriel z nią gada, że to nie nasza walka. To faktycznie trochę sztucznie wygląda, ale w innych momentach, czy na tej okładce Empire wygląda świetnie. W zasadzie bardziej mi się podoba w Hobbicie, niż we WP. Teraz wygląda jak prawdziwy elficki książę.
Tak było z tymi oczami? W Silmalirionie na pewno lepiej jest to wyjaśnione. O Eolu na przykład to nie wiedziałam. Właśnie myślałam, że wszystkie elfy tot akie jasne są i te oczy mają niebieskie. Mam nieodparte wrażenie, że gdzieś czytałam o oczach elfów jako, że miały być niebieskie z reguły. Ale kto wie może już mi się myli i z jakiegoś podejrzanego źródła w necie wyczytałam ;)
"Elfy biły takim blaskiem jak święci katoliccy ukazywani na obrazach." hahahahahahhaa padłam;D Jeszcze tylko aureoli brakuje ;D
W każdym razie u Lindira własnie zauważyłam piwne oczy.
A co do Legolasa to się zgodzę, teraz dopiero wygląda jak księciunio ;D
Matko ostatnio znowu się wzruszałam na Hobbicie. Przemówienia Bilba są bardzo chwytające za serce i jak Thorin był gnieciony przez warga... Nie wyobrażam sobie siebie na 3 części jak ci co mają zginąć, zginą. Musze się zahartować, czy coś. Dzisiaj robię sobie powtórkę z WP znowu ;D Najpierw DP, jutro DW, a pojutrze PK ;D
Tak mi się wydaję, już nie pamiętam dobrze tego Silmarilionu. Muszę sobie odświeżyć co nieco.
:-D Takie mam skojarzenia :-P jak się ogląda Biblię dla dzieci, to są takie obrazki świętych i aniołów, że tak jaśnieją od łaski bożej, to elfy podobnie. ;-P
Ja też jak się uporam z pracą i ją szczęśliwie obronię, to też sobie poprzypominam i książki i filmy o Śródziemiu, bo czuję że mam luki w pamięci ;-) Głupie studia :-P
Legolas wygląda normalnie. Jedyne co mnie zaskoczyło to kolor jego oczu jakis inny. Ale cały '' hobbit'' ma taka specyficzna '' grafikę'' dlatego ze jest w 3 D i rózni sie od formatu WP przez to wygląda trochę jak bajka.
Nie mógł się zdecydować na markę - jedny pantofel od Laboutina, a drugi od Prady. To nic, że w lesie je trochę upaprał błotem i zielskiem ;D
Tu seksowna fotografia Radagasta specjalnie dla jego fanek i fanów. Nie wiem jak wy ale dla mnie bomba.
http://i4.ytimg.com/vi/g0CAp399Ses/hqdefault.jpg
Wygląda beznadziejnie, okropne oczy. W LORT wyglądał jak śliczny młodociany elf, trochę jak panienka, ale chyba właśnie tak ma wyglądać elf. Lubiłam zawsze postać Legolasa, ale teraz w tym spoilerze mi się nie podoba.
O to co znalazłam dziś na fejsie: http://the-hobbit-movie.com/2013/06/27/is-orlando-bloom-getting-too-old/
Nie tylko my mamy dylemat z Orlando Bloomem.